ryba - 22624 przepisów (strona:934/1509)

Hiszpania od kuchni - wywiad z Asią z bloga Smak Hiszpanii 254

rzadko, który Hiszpan pije sangrię. Z: Za co lubisz hiszpańską kuchnię? A: Za różnorodność. Za to, że tak wiele w niej warzyw, owoców i roślin strączkowych oraz ryb i owoców morza.  Z: A jaka jest Twoja ulubiona hiszpańska potrawa? A: Zimą bardzo lubię potaje de lentejas , czyli taką gęstą zupę z soczewicą, chorizo (nie zawsze) i warzywami… i małże

Chilli Czosnek i Oliwa
Dieta wątrobowa - ciasto z jabłkami 601

jeść tylko kilka produktów jest niezbyt mądre. Co innego jeść mało ale często, a co innego nie jeść w ogóle. Czym innym jest codziennie jedzenie bekonu, a czym innym ryb. Chcę, aby to była jasność! Nie jestem lekarzem, tylko pedagogiem, ale ostatnio dużo naczytałam się i nasłuchałam od lekarzy o diecie wątrobowej, która jest bardzo dobrą i lekkostrawną dietą

Słodkie Przyjemności
Racjonalne odżywianie 263

katuj się, wymyślonymi tylko i wyłącznie dla zysku, dietami. Po prostu   zacznij się odżywiać zdrowo i czerp z tego radość!   Urozmaicaj swoją dietę, jedz warzywa, owoce, ryby, produkty pełnoziarniste. Nie objadaj się, jedz powoli i delektuj się każdym kęsem jedzenia. Pamiętaj o regularności posiłków -   jedz co 3-4 godziny , aby nie dopuszczać do napadów wilczego głodu

Powiedz dietom nie
Awokado.. 358

zamiast ryby? Śledzia? Sałatka z awokado, pomidorami, mozzarellą i grzankami z czosnkiem. Na jedną porcję: - kulka z mozzarelli 125g - 1 dojrzałe awokado - mała cebula - 1 pomidor - sok z jednej cytryny - 5 zielonych oliwek - sól i pieprz grubo zmielony czarny lub kolorowy - 2 ząbki czosnku, łyżka dowolnej oliwy - 2-3 kromki pszennego chleba ciabatta - garść lodowej sałaty   Sałatę porwij, umyj

Pasje Jolki
Sałatka z wędzonym łososiem i rukolą 336

Dzisiaj po raz pierwszy chciałam Wam zaproponować danie rybne. Sama nie jestem wielką miłośniczką ryb, jednak łososia wędzonego baaardzo lubię. Powinniśmy go jeść jak najczęściej, nie tylko ze względu na jego smak, ale i ze względów zdrowotnych. Łosoś w połączeniu z rukolą i innymi warzywami jest pyszną bombą witaminową;-) Składniki: 4 jajka, 2 duże garść rukoli, 2 duże pomidory, ogórek

Kuchnia Pełna Pasji
Grillowany łosoś w miętowo-cytrynowym sosie 219

Doprawiamy solą i pieprzem. Grillujemy po kilka minut z każdej strony, aż skórka się zrumieni.   Cebulkę drobno siekamy, łączymy z oliwą, sokiem z cytryny i miętą.  Gorącą rybę polewamy powstałym sosem. Taki aromatyczny łosoś świetnie komponuje się z ziemniaczkami z wody i świeżym ogórkiem zielonym, które również możemy polać winegretem.  Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka z pomarańczą, serem camembert i orzechami nerkowca 388

bardzo zdrowe a razem bardzo smaczne. Można używać je nie tylko do sałatek i surówek ale również do warzyw, ziemniaków, kasz, mięs, ryb czy serów. Olej lniany jest to olej roślinny o najwyższej zawartości kwasów tłuszczowych omega -3 i omega -6 (67%), które jako składniki diety regulują poziom cholesterolu. Łyżka oleju zabezpiecza

Marta Gotuje
Obiad na parze bardzo lekki 297

parze! Czyli jednym słowem posiłek zrobił się...sam! Składniki ulubiona rybka Bukiet 9 Warzyw u mnie  Iglotex sól różowa himalajska oliwa z oliwek Na dno koszyka wyłożyłam zamrożoną rybę. Wsypałam mieszankę warzywną i włączyłam robota, aby mi sparowal to wszystko... Nastawiłam na 40 minut i...wybiegłam z domu, bo musiałam odebrać chore dziecko z przedszkola. Gdy wróciłam do domu

Z Kuchni Do Kuchni
Brokuł Zapiekany pod Parmezanem 284

się ładnie i równo rozpuścił. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam ok 5 minut.Można zjeść brokuła jako starter, ale świetnie pasuje jako dodatek do ryby, czy drobiu. Smakowało bardzo :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Pieczony łosoś z cukiniowym makaronem 194

Dzisiaj mam dla Was propozycję – pieczony łosoś z cukiniowym makaronem. Jeśli lubicie łososia to na pewno będziecie zachwyceni tym przepisem. To idealny przepis na szybki

UgotujmyTo.pl
Wigilijna wieczerza. 142

Witam moi drodzy, dziś kolejne kroki wigilijnych przygotowań- przypomnę, że śledzie w miodzie i w zalewie octowej(do śmietany) już przygotowane. Dziś (wtorek) zabieram się za ryby smażone w zalewie pomidorowej i w zalewie octowej. Przygotuje i ugotuje już makaron na łazanki i makiełki, usmażę grzybki do łazanek i farszu do krokietów i pasztecików. Myślę, że farsz zrobię już

Kuchnia Beaty
Ziemniaczki "Księżnej". 317

Ziemniaki w Wielkopolsce to nieodzowny dodatek do obiadów, który można przygotować na wiele sposobów. Proponuję - ziemniaczki "Księżnej". Są bardzo smaczne , no i efektownie wyglądają na talerzu w towarzystwie ryb czy mięs. SKŁADNIKI: 1- 1,5 kg. ziemniaków 2 żółtka 20-30 gr. masła 1-2 ząbki czosnku szczypta gałki muszkatołowej  sól, świeżo zmielony pieprz, inne przyprawy wg. upodobań. WYKONANIE

Kuchnia Beaty
Przystawka/przekąska - terrina z łososia. 215

Czas karnawału i spotkań z przyjaciółmi rozpoczęty, więc chcę Państwu zaproponować przystawkę z łososia wędzonego. Myślę, że nie tylko dla smakoszy ryb-  każdy chętnie przekąsi coś tak dobrego. SKŁADNIKI: 200gr. wędzonego łososia serek hochland kanapkowy ze szczypiorkiem (150gr.) 1/2 opakowania serka Almette z ziołami ogórek zielony 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szkl. wrzątku 1/4 marchewki ugotowanej przyprawy: sól, pieprz (świeżo

Kuchnia Beaty
Afrykańskie smaki 169

jest ona przedstawiana jakby to był jeden kraj. Jednak to 54 kraje z różnymi tradycjami, oryginalną, aromatyczną i zdrową kuchnią. Królują głównie potrawy mięsne z wykluczeniem wieprzowiny poza tym ryby, świeże owoce, ryż, plantany, cassava, zupy z orzeszkami ziemnymi, soki ze świeżych owoców. Nigdy nie byłam w Afryce, ale jest ona bliska mojemu sercu. Dlatego na pewno od czasu

noteskulinarnyfiga
Rolex :) 160

przede wszystkim tradycyjny, a zarówno nowoczesny styl gotowania z angielskimi, arabskimi oraz indyjskimi wpływami. Wiele tradycyjnych dań zawiera różne warzywa, ziemniaki, banany i innne tropikalne owoce oraz świeże ryby, mięso. Główne dania zwykle opierają się na sosach i gulaszach na bazie orzeszków ziemnych, fasoli lub mięsa. Jako dodatek używa się często ugali (papka z mąki kukurydzianej) lub matooke (gotowane

noteskulinarnyfiga

Proponowane wyszukiwania