ryba - 22624 przepisów (strona:933/1509)

Kasza bulgur jak z innej bajki 174

kasza bulgur u mnie  Piątnica -łosoś w pomidorach -pomidor, szczypiorek, sól morska u mnie  Piątnica -jajo -pieprz -szczypiorek -ser żółty -bułka tarta Ugotuj kaszę bulgur, wystudz. Dodaj rybę w pomidorach. Włóż do miski, dodaj surowe jajo. Dodaj szczypiorek, sól morską i suszonego pomidora . Ser żółty pokrojony w paseczki. Wymieszaj dokładnie. Formuj kulki i obtocz je w bułce tartej

Z Kuchni Do Kuchni
Dorsz z cukinią w kokosowym sosie 176

minuty. Rozprowadzić koncentrat pomidorowy, dolać mleko kokosowe i dodać przyprawy. Doprowadzić do wrzenia dodać kawałki dorsza, pogotować kilka minut, wyłączyć ogień i zostawić całość pod przykryciem na płycie, by ryba doszła podawać z ryżem basmati, posypać zieleniną

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Risotto limonkowe z czosnkiem niedżwiedzim 169

koniec dodać posiekany drobno czosnek niedźwiedzi, oregano, koperek oraz sok i skórkę z limonki. Przyprawić solą i pieprzem cytrynowym. Po ugotowaniu przykryć ryż, by jeszcze napęczniał. Podawać do mięs, ryb lub jako samodzielne danie

Czerwień i błękit
PASTA Z WĘDZONEGO ŚLEDZIA Z KWIATAMI SZCZYPIORKU 189

sucha, wszystko zależy od tego jak tłusty był śledź, wtedy dodaj trochę majonezu. Wszystko wymieszaj, sowicie posyp kwiatami szczypiorku i smacznego.  P.S.: Nie jedz tych kanapek na śniadanie, ryba i czosnek.... sami wiecie

Kuchnia bezglutenowa Loli
Sałatka ze szpinakiem i grecki ser owczy 160

pokolenie. Większość mieszczuchów zna smak „podróbek” oscypka, zwykle sprzedawanych na bazarze. Dopiero po spróbowaniu oryginalnego sera owczego stajemy się jego zagorzałymi fanami. Osypek lubi towarzystwo warzyw, grzybów i... wędzonych ryb. Pysznie smakuje zapiekany i często traktowany jest jako zamiennik parmezanu. Na nie mniejsze uznanie zasługują inne produkty podhalańskich baców, np. półmiękki ser o nazwie bryndza. Również jej receptura przekazywana jest

ClauditteMissCooking
Najlepszy łosoś od The Horts 137

Miała być klasyczna ryba z frytkami, a wpadliśmy i zjedliśmy najlepszego łososia, jakiego miałam okazję spróbować. Jest to kolejne smaczne miejsce w Bristolu, które chciałam Wam pokazać. Świetna restauracja, bardzo prosto urządzona, znajduje się niedaleko od centrum. Schowana w jednej z bocznej uliczek, gdzie trafiliśmy całkiem przypadkiem. Skoro wybraliśmy się na miasto z zamiarem spróbowania

Pink Envelope
Pieczone ziemniaki z koperkiem 224

Aromatyczny i pyszny dodatek do ryb i mięs.  Ziemniaki tak podane mogą stanowić samodzielne danie.  Wspaniale smakują z sosem czosnkowym.  Składniki: 1 kg małych młodych ziemniaków Składniki marynaty: 1/4 pęczka koperku pół płaskiej łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1,5 czubatej łyżeczki przyprawy do ziemniaków Prymat 4 łyżki oliwy Wykonanie: Koperek siekamy. Dodajemy do niego pozostałe składniki

Smak mojego domu
Surówka z kiszonych ogórków 164

Surówkę taką podaję jako dodatek do ryb lub mięs.   Składniki: 6 ogórków kiszonych pół cebuli 3 łyżki oliwy pieprz szczypta soli Wykonanie: Ogórki kroimy w kostkę. Cebulę siekamy, dodajemy do ogórków. Solimy, pieprzymy, dodajemy oliwę. Całość mieszamy. Przykład podania: Łosoś w ziołach prowansalskich. Smacznego

Smak mojego domu
Duszony szpinak po indyjsku 144

przesmażyć około 2 minuty, dosypać kurkumy i przesmażyć wszystko przez minutę. Wrzucić szpinak, dobrze wymieszać i poddusić około 5 minut. Można podawać jako samodzielne jarskie danie, z rybą lub z mięsem. Skomentuj

MamaOskarka
Pstrąg pieczony w czosnku niedźwiedzim 93

Pstrąg to bardzo łatwa do przygotowania ryba, a że sezon na czosnek niedźwiedzi w pełni..... :)  Proszzzzz..... Pstrąga należy umyć i osuszyć. Do środka włożyć posiekany drobno czosnek niedźwiedzi i około łyżkę masła, odrobinę soli i pieprzu. Z zewnątrz owinąć kilkoma liśćmi czosnku niedźwiedziego i jeszcze kawałek masła.  Zawinąć w folię aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika

Jemy Pijemy
Masło czosnkowe z czosnkiem niedźwiedzim 176

umyć, osuszyć i zblenderować z solą. Dodać do miękkiego masła i dokładnie wymieszać.  Masełko ma piękny kolor, wspaniały smak i jest doskonałym dodatkiem do pieczywa lub gotowanych warzyw, ryb, mięs itd itp.  Z czym dusza zapragnie

Jemy Pijemy
Sos beszamelowy 168

Dawno nie robiłam sosu beszamelowego, jednak sezon szparagowy w pełni więc sos jest jak najbardziej na miejscu. Doskonały również do lasagne, zapiekanych lub gotowanych warzyw, mięs i ryb. Składniki: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2 szklanki mleka sól  biały pieprz ( ja nie dodaję gdyż nie odpowiada mi jego zapach) gałka muszkatołowa  opcjonalnie sok z cytryny Rozpuścić masło

Jemy Pijemy
Łosoś na szpinaku w cieście francuskim 146

pieczenia. Na środku ułożyć szpinak, na nim położyć kawałki osolonego i popieprzonego łososia. Skropić lekko sokiem z cytryny. Ciasto naciąć po bokach na grube paski i "zapleść" je na rybie. Posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem. Włożyć do rozgrzanego na ok 180-200*C piekarnika i piec około 30-40 minut. Podawać i na gorąco i na zimno. Jak kto lubi

Jemy Pijemy
Risotto ze szparagami, cukrowym groszkiem i żółtą cukinią 153

Dzisiaj pyszna i szybka propozycja, aby skorzystać z dobrodziejstw warzyw! Risotto jest pyszne samo, ale będzie też dobrą alternatywą do np. grillowanego mięsa czy ryby. Bardzo polecamy! Składniki: 1 szklanka ryżu arborio, 1 1/2 szklanka bulionu warzywnego, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 pęczek zielonych szparagów, 100 g cukrowego groszku, 1/2 żółtej cukinii, szczypta tymianku, szczypta suszonych płatków chilli, starty

Plate of Joy