wiejski koloryt czeskiej kuchni, ale całkiem dobra przekąska. Czeskie serdelki czy też parówki włożone do octowej marynaty z cebulą i papryką warto spróbować chociaż raz. W końcu skoro jemy ryby marynowane w zalewie octowej to czemu nie parówki? Ja zrobiłam wersję uproszczoną, w słoiku poprzekładałam parówki warzywami, tymczasem w Czechach często parówki są tymi warzywami nadziane. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikburaczki do obiadu Są smaczne i dziecinnie łatwe w przygotowaniu! Wystarczy ugotowane lub upieczone buraczki zetrzeć, a później wymieszać z cebulką, olejem i przyprawami Tak przygotowane można podawać do ryb, mięs, dań obiadowych, a nawet potraw z grilla. Inne pomysły na obiad: ** Fasolka po bretońsku ** Zapiekanka z cukinią ** Szaszłyki drobiowe z ananasem ** Złociste placki z pieczarkami i wędliną
Kulinarny S.O.S.grilla - łatwy i szybki przepis. Klasyczna cukinia na grilla z ziołami, skropiona oliwą i doprawiona solą morską. Grillowana cukinia to doskonały dodatek do każdego mięsa lub ryby. Cukinia z grilla świetnie sprawdzi się także na grzankach czosnkowych. Możecie dołożyć plastry pomidora oraz mozzarellę i pyszne kanapeczki z grillowaną cukinią zrobisz w kilka chwil :) Grillowana cukinia to świetna
Moja Książka Kucharskakuchni tureckiej, bliskowschodniej i śródziemnomorskiej sumak jest tradycyjnie stosowany jako dodatek do wielu potraw począwszy od sałatek i sosów na bazie jogurtu, po pieczone lub grillowane mięsa, ryby i warzywa. Jest jednym ze składników popularnej bliskowschodniej mieszanki przypraw zaatar oraz marynat do mięsa. Może być także dodawany do ryżu, kebabów i falafela. W Arabii Saudyjskiej, innych krajach Bliskiego Wschodu
Cztery Fajeryzwanym daniem typu streed food. W historycznym centrum Bari sgagliozze smażone są na ulicy. Są bardzo proste w przygotowaniu i moga stanowić samodzielną przekąskę lub dodatek do wędlin, ryb, czy też dań miesnych. Kształtem przypominają one większe prostokąty. W mojej wersji sgagliozze przypominają raczej frytki i tak właśnie proponuję je podawać Bardzo lubię je z wegańskim parmezanem ze słonecznika (tradycyjny
365 dni dookoła kuchniWczoraj grillowaliśmy szaszłyki z kurczaka . Oprócz mięsa przygotowałam również mnóstwo dodatków. Dodatki do grilla to pyszna konieczność. Lubię mięso i ryby z grilla ale lubię je jeść ze smacznymi dodatkami , które nie zajmują mi wiele czasu na przygotowanie. Jednym z takich dodatków jest dip jogurtowy z czosnkiem. Dip jogurtowy z czosnkiem można przygotować z surowym lub pieczonym czosnkiem. Osobiście uwielbiam
codojedzeniaaromacie słodkich migdałów. Została stworzona specjalnie dla osób, które wolą łagodniejszy smak oliwy. Jej delikatny aromat czyni z niej doskonałą bazę dla sosu pesto, sosów sałatkowych, marynat do ryb i mięs, lub do majonezu, jak ją wykorzystałam w dzisiejszym wpisie. Dodatkowo ja na oliwie Delicato przygotowuję placuszki, naleśniki i gofry, a także dodaję do wypieków, ponieważ nie zmienia ona smaku
Chilli Czosnek i Oliwadziałka mojego męża ale zdarza się, że ja również coś tam grilluję i to nie tylko mięso. Pod tym względem jestem bardziej innowacyjna, bo na grillu można piekę krewetki, ryby, warzywa, a nawet chleb. Poza tym lubię wybiegać poza granice i zawsze wymyślam coś nowego na grilla. Może to być nowa marynata, przyprawa, jakiś specjalny dodatek do grilla. Warto spróbować
codojedzeniaramach przekąski warto sprawdzić smak domowego ajwaru - czyli pasty na bazie papryki, bakłażanów, cebuli, czosnku i przypraw. W krajach bałkańskich ajwar podawany jest do grillowanych mięs i ryb lub jako pasta do pieczywa. Wątróbka i kiełbaska podane i ryżem Selsko meso, po prawej stronie chleb z kozim serem Z klasyków kuchni macedońskiej należy spróbować tawcze
psgotujemypostanowiła przyjrzeć się bliżej francuskim rodzinom. Dlaczego francuskie dzieci nie zrzucaja ubrań z wieszaków w sklepach? Dlaczego czekaj ą cierpliwie na podanie posiłku? Dlaczego bez problemu zjadaja owoce, warzywa, ryby i tak naprawdę każdy podany posiłek? Dlaczego przesypiaj ą całe noce, czasami nawet od urodzenia, niezależnie, czy s ą karmione piersi ą , czy butelk ą ? Dlaczego bardzo rzadko
Lejdi of the houseSzybkie, małe kanapeczki na dwa kęsy dziś na śniadanie, aby napełnić brzuch czymś pożywnym i pysznym. Szybkie w wykonaniu, aromatyczne, małe grzanki idealnie nasycą organizm, polecam
Moje Małe Czarowaniepewno jest gotowanie. Sałatka do danie wartościowe i treściwe. Jest w niej wszystko co lubię, wędzony łosoś, awokado, warzywa i pyszny dressing Rhode Island. Sałatka to danie uniwersalne. Zamiast ryby często dodaję pieczonego kurczaka lub zadowalam się tuńczykiem z puszki. Naprawdę niewiele potrzeba aby przygotować obiad bez gotowania, który przypadnie do smaku całej rodzinie. Dorosłym proponuję lampkę białego wina. Jakby
codojedzenia