ryba - 22624 przepisów (strona:734/1509)

Roszponka z gruszką / Corn salad with pear 115

sałatka idealnie to pokazuje. Kilka składników, odrobina krojenia, pół godziny pracy i pyszna sałatka gotowa. Idealna solo na lekki lunch albo jako dodatek do delikatnego mięsa albo ryby. Now there is a season for pears and I took advantage of it with pleasure! There is no better combination than pear and blue cheese, and my salad proofs it perfectly. Just

Martyna Cooks
Pizza z figami / Fig pizza 113

danie, które lubi każdy – nie znam osoby, kótra na hasło “Pizza!” mówi “Nie, dziękuję, nie lubię.” Na pizzy można położyć praktycznie wszystko – mięso, ryby, warzywa, owoce, sos też nie zawsze musi być pomidorowy. Dzisiaj wydanie z figami tylko dlatego, że wpadły mi w oko jak byłam na zakupach. Następnym razem zrobię bardziej tradycyjną wersję

Martyna Cooks
Żytnia tarta ze szparagami / Rye asparagus tart 141

wersji, a że mamy sezon na szparagi – musiały się one znaleźć w moim menu. Oczywiście nie samymi szparagami człowiek żyje, w tarcie mamy więc dodatkowo łososia i pomidorki. Ryba nie jest obowiązkowa, tarta będzie równie pyszna w wersji wegetariańskiej! Every once and a while I feel like making tart/quiche and that day had come. As everything else

Martyna Cooks
Sos z bakłażana i jogurtu 156

miseczki. Dodajemy upieczony czosnek bez łupinek. Dodajemy jogurt i musztardę. Wszystko miksujemy przy użyciu blendera lub melaksera. Doprawiamy do smaku. Sos można podać jako dodatek do mięsa lub ryby. Podany z kaszą lub makaronem będzie stanowił wartościowy posiłek

Kucharzyca
piątkowy obiad,soliród i wężymord 185

sposób warzywo zachowa zielony kolor. (W ten sposób można gotować zielone warzywa jak fasola, brokuł, groszek itp...) Następnie podsmażyć lekko na maśle, dodać szczyptę pieprzu. Podawać jako dodatek do ryb, mięsa. Ja podałam z kasza ,pieczarkami ,marchewka i skorzonera gotowana na parze

w mojej kuchni
piątkowy obiad,soliród i wężymord 136

sposób warzywo zachowa zielony kolor. (W ten sposób można gotować zielone warzywa jak fasola, brokuł, groszek itp...) Następnie podsmażyć lekko na maśle, dodać szczyptę pieprzu. Podawać jako dodatek do ryb, mięsa. Ja podałam z kasza ,pieczarkami ,marchewka i skorzonera gotowana na parze

mojej kuchni
Futo maki i nigri sushi 132

family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ogórek obieramy, usuwamy nasiona, kroimy w paski. Łososia i paprykę kroimy w paski. Rybę na troszkę większe. Listek nori rozwijamy, cienko kładziemy ryż (około 1 cm od góry zostawiamy bez ryżu). 2 cm z dołu ryż cienko smarujemy serkiem, układamy kawałki łososia i ogórek

R'n'G Kitchen
SOS ZIOŁOWO-CYTRYNOWY 129

Bardzo świeży sos ziołowo-cytrynowy, idealny np do ryby Składniki (na ~1 szklankę sosu): 200g śmietany 12% (mały kubeczek) 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki posiekanej dymki skórka otarta z 1 cytryny sok z cytryny (do smaku) pieprz sól wymieszaj posiekane zioła i skórkę z cytryny ze śmietaną dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem

SandraFrej.com
Jajka faszerowane pieczarkami i rzeżuchą 152

rzeżuchą.   Dla efektownego wyglądu gotowe jajka możesz ułożyć na liściach sałaty lub zimnym sosie np. czosnkowym , musztardowym , curry .   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na przekąski: Pieczarki z pesto Ryba w sosie czosnkowym Mini tortille z sałatą lodową Fondue z sera camembert Pizzerinki z ciasta francuskiego

Kulinarne S.O.S.
Jajka faszerowane pieczarkami i rzeżuchą 152

rzeżuchą.   Dla efektownego wyglądu gotowe jajka możesz ułożyć na liściach sałaty lub zimnym sosie np. czosnkowym , musztardowym , curry .   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na przekąski: Pieczarki z pesto Ryba w sosie czosnkowym Mini tortille z sałatą lodową Fondue z sera camembert Pizzerinki z ciasta francuskiego

Kulinarny S.O.S.
Zielona sałatka z pomidorowym pstrągiem 175

szczypiorku - troszkę soli do smaku Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki. Pomidorki myjemy i kroimy w ćwiartki. Szczypiorek tniemy na kawałeczki. Wszystko razem mieszamy niedbale , dodajemy sałaty, rzeżuchę i rybę. Doprawiamy do smaku odrobiną soli

Kuchnia Pełna Emocji
Szparagowe risotto 155

Pyszne, kremowe, rozpływające sie w ustach risotto z zielonymi szparagami. Pyszny dodatek do wszelkiego rodzaju mięs a przede wszystkim ryb. Zapraszam ;) Szparagowe risotto - 1,3 szklanki ryżu arborio do risotta - 400 g zielonych szparagów - 100ml białego wina - 1 litr bulionu ( ew. z kostki) - łyżka masła - ew. sól, pieprz do smaku Szparagi obieramy , myjemy , odcinamy zdrewniałe końcówki i tniemy w kawałeczki

Kuchnia Pełna Emocji
Zupa pieczarkowa z ziemniakami 202

Mówi się, że pieczarka to nie grzyb a śledź to nie ryba- znaczy można jeść. U mnie w domu pieczarkowa bywa , a że teraz można kupić całkiem ładne pieczarki postanowiłam ją popełnić. Zdaję też sobie sprawę , że dla niektórych pieczarkowa z ziemniakami to profanacja - proszę zachować otwarty umysł i spróbować i tak . Moja kuchnia - jak sama nazwa wskazuje niesie

Kuchnia Pełna Emocji
Czarna soczewica beluga – ciąg dalszy 162

kolejny przepis z serii czarna soczewica beluga. Okazuje się, że soczewica świetnie nadaje się do przyrządzania sałatek na gorąco. Sałatki na gorąco to moje ulubione dodatki do mięsa czy ryby. Lubię mieszać, więc w tej sałatce pomieszałam nieźle. Znalazł się w niej pieczony kalafior , szparagi i gryczana kasza . Przepyszna sałatka, która łączy warzywa z kaszą i soczewicą, czyli 4 składniki

codojedzenia
Sezon na grilla 167

kiełbaskę drobiową. Warto także częściej sięgać po mięso świeże, gdyż mięsa peklowane podczas grillowania wytwarzają toksyczne dla nas substancje zwane nitrozoaminami. Doskonałym daniem z grilla mogą być również ryby - pstrąg z ziołami zawinięty w folię z pewnością przypadnie do gustu wielu amatorom grilla. Kolejną propozycją są warzywa - np. cukinia czy bakłażan. Jeśli ktoś ma więcej czasu i lubi bawić się

Z notatnika dietetyka

Proponowane wyszukiwania