ryba - 22624 przepisów (strona:705/1509)

Kotleciki jaglane z brokułami i marchewką 89

Takie zdrowe kotleciki zawsze sprawdzają się u nas jako dodatek do ryby, sosu lub po prostu zestawu świeżych surówek. Polecam szczególnie na kolację lub do lunchboxa do szkoły, lub pracy :) kasza jaglana 80 g soczewica czerwona 50 g świeży brokuł 100 g marchewka 50 g dymka 50 g łyżka oleju rzepakowego spora szczypta soli i pierzu 1/4 łyżeczki mielonej papryki

Mienta blog
Jajka faszerowane łososiem 112

obejść bez jajek. Oprócz zwykłych pisanek, warto skusić się na przygotowanie jajek faszerowanych 😉 Oczywiście możliwości na farsz jest wiele, ogranicza Was tylko wyobraźnia. Ja bardzo lubię połączenie jajek i ryb. Dwa lata temu podzieliłam się z Wami przepisem na jajka faszerowane śledziem , dzisiaj mam dla Was kolejny pomysł na rybny farsz – jajka faszerowane łososiem. Dla podkręcenia smaku do farszu

PatiGotuje
Jajka z kremem z łososia 132

majonez, najlepiej własnoręcznie zrobiony. Jajka z majonezem to najprostsza przekąska na Wielkanocne śniadanie. Gdy chcemy zrobić do jajek jakiś smakowity farsz, to do żółtek można dodać np. szynkę, wędzone ryby, ser żółty, pieczarki, tuńczyka z zalewy, same zioła, do farszu czy kremu nadaje się w zasadzie wszystko. Moje propozycje na farsze do jajek znajdziecie w tym wpisie : 20 przepisów

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sos chrzanowy na ciepło 126

chrzanowy powinien być ostrzejszy. Gotowane jajka, kurczak pieczony lub gotowany dobrze smakują z sosem z mniejszą ilością chrzanu. Tak naprawdę trudno się ograniczać, sos chrzanowy możemy podawać do wszystkiego. Ryby, także łosoś, wołowina, schab, golonka, pulpety, krokiety, pasztety i sos chrzanowy, to wszystko będzie smakować.  Sos chrzanowy Mamy dwa podstawowe sosy chrzanowe. Sos chrzanowy na ciepło i sos chrzanowy

Dieta moja pasja
Wędzenie kurczaka tradycyjną metodą 130

mniej wprawnym kucharzom. Podobnie jest z wędzeniem kurczaka. Osobiście uważam, że jest to najprostsze mięso do uwędzenia. Kiełbasa jest pracochłonna, boczek wymaga pilnowania temperatury, szynkę można łatwo przesuszyć, z rybami obchodzić się trzeba delikatnie. Kurczak nie sprawia takich problemów. Dlatego też przygotowaliśmy banalnie prosty przepis na wędzonego kurczaka. Zarówno dla początkujących osób jak i tych, którzy wędzą

ProstePesto.pl
AZJATYCKI BUDDHA BOWL 180

innego jak przepyszne krewetki, wędzony łosoś w towarzystwie idealnych soczystych owoców awokado i mango. Trochę limonki, sezamu i makaronu ryżowego dla zrównoważenia wrażeń. INNE PYSZNE DANIA Z RYBĄ I OWOCAMI MORZA:   KOTLETY SIEKANE Z ŁOSOSIA Z SEZAMEM     ŁOSOŚ TERIYAKI Z SALSĄ Z MANGO     ZUPA RYBNA Z DORSZA Z KREWETKAMI     ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO

globuskulinarny
Sos musztardowy na zimno 124

musztardowy z czym podawać Sos musztardowy daje nam wiele możliwości i możemy go podawać praktycznie ze wszystkim. Pasztet, jajka, pieczeń wędlina idealnie się komponują z wyraźnym sosem musztardowym.  Ryby smażone, gotowane na parze, śledzie też znakomicie współgrają z sosem musztardowym. Sałatki i surówki z dodatkiem warzy, różnych sałat, kurczaka, kukurydzy też uzupełni pyszny sos musztardowy. Sos musztardowy przepisy Jest

Dieta moja pasja
Wielkanoc na diecie – czyli krótko o zasadzie 80/20 102

moim zdaniem najlepsza zasada zdrowego stylu życia! Oznacza, że 80% tego, co ląduje na moim talerzu, to produkty jak najbardziej zdrowe, nieprzetworzone. Czyli warzywa, owoce, kasze, produkty pełnoziarniste, ryby, dobrej jakości nabiał, jaja i mięso. Również zdrowe tłuszcze, takie jak: awokado , orzechy , pestki i nasiona , oliwa z oliwek, czy olej lniany. Z kolei 20% mojej diety mogą stanowić

Natka Pietruszki
Surówka z kiszonej kapusty 142

proces zwany przegryzaniem musi zajść. Do czego podawać taką surówkę? Ja ją jem jak chipsy, ale idealnie będzie pasowała do pierogów (odsmażanych zwłaszcza), do poczciwego schabowego, pieczonej bądź smażonej ryby, do wszelkich grillowanych mięs i kiełbasek. Do wszystkiego, może oprócz deserów, ale umówmy się, jak ktoś ma ochotę na biszkopt z kiszoną kapustą, to kimże jestem, żeby tego zabronić? Niech

ladykitchen
Jajka faszerowane z pieczarkami 114

przygotować dla nich naprawdę pyszne przekąski. Na wielkanocnym stole doskonale sprawdzą się jajka faszerowane szynką i chrzanem . Ciekawym urozmaiceniem będą również te z suszonymi pomidorami oraz z curry . Wielbiciele ryb mogą sięgnąć po tuńczyka lub sardynki. Warto również przetestować wersję z awokado, buraczkami lub musztardą. Tak naprawdę wszystko co znajduje się w lodówce można przerobić na nadzienie do jajek. Wystarczy

okolicepalnika.pl
Jajka faszerowane pieczarkami 134

kremów do faszerowania, które lubię w połączeniu z jajkami Na stole wielkanocnym staram się podać co najmniej dwa rodzaje jajek faszerowanych . Jeden rodzaj jajek musi mieć krem zrobiony z ryb lub wędlin a drugi krem warzywny. To jest taka moja zasada, którą staram się przestrzegać w ramach urozmaicenia smaku. Piszę o Wielkanocy , gdyż mamy ją za progiem i wielu

MeCooks
Farsze do pierogów, naleśników i na grzanki itd. 201

farsz rzodkiewkowo -łososiowy 300g łososia wędzonego ,5 rzodkiewek ,czerwona cebula ,1,/2 cytryny ,koperek, przyprawy. wykonanie łososia rozdrabniamy ,rzodkiewkę i cebulę bardzo drobno siekamy ,i dodajemy do ryby. Doprawiamy i dodajemy resztę składników . Farsz szczawiowo -imbirowy 3 pęczki szczawiu lub szpinaku też może być .1,5 korzenia imbiru ,80 g sera typu gorgonzola, 8o ml kremówki .przyprawy imbir posiekać

Moje Wyroby
Por i szpinak w mleku kokosowym z kurkumą 117

pracę neuronów, wspiera pracę mózgu oraz wykazuje działanie przeciwzapalne. Por i szpinak w mleku kokosowym z kurkumą to wspaniały dodatek do innych dań. Możemy zjeść do tego np. upieczoną rybę albo sadzone jajka. W wersji na szybko sprawdzi się także ugotowany makaron Zapraszam do przepisu na te zdrowe pyszności Składniki: świeży szpinak, 200g, 1 por, 1 mała cebulka, 2 ząbki

Natka Pietruszki
Polewka, wywar, strawa. Zupa nie jedno ma imię 154

się one coraz bardziej popularne i urozmaicane. Lecz najbardziej różnorodne są współcześnie. Można je gotować absolutnie ze wszystkich składników, jakimi są warzywa, mięsa, zboża, wyroby mączne, mleko, kasze, grzyby, ryby, owoce morza i owoce z drzew. Czym jest zupa i jakie posiada właściwości? Zupa jest płynną lub półpłynną potrawą. Powstaje z warzyw, mięsa, zbóż, a nawet owoców. Różnorodne składniki wrzucone

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania