ryba - 22624 przepisów (strona:704/1509)

Ketchup z cukinii bez cukru! (wegański, keto, low carb) 135

dodatkową porcję błonnika, potasu, miedzi czy magnezu Więcej przepisów bez cukru znajdziecie tutaj . Wiedzieliście, że słowo ketchup najprawdopodobniej pochodzi z chińskiego dialektu, gdzie kôe-chiap oznacza zaprawę do ryb [ 1 ] ? Co więcej, w XVIII wieku w Wielkiej Brytanii przygotowywano ketchup z grzybów! Jednakże, dobrze znany nam słodko-kwaśny pomidorowy ketchup pochodzi ze Stanów Zjednoczonych, gdzie zagościł w kuchni amerykańskiej już

WegePrzepis
San Vicente de la Barquera- wioska rybacka w Kantabrii 147

Plaza Jose Antonio Oczywiście podczas naszej wizyty w San Vicente gastronomia jest istotnym punktem programu.  Morski charakter jest wyraźnie widoczny w tutejszej kuchni, na którą składają się doskonałe ryby i owoce morza. Produkty te są głównym  składnikiem i surowcem wykorzystywanym w rozlicznych barach i restauracjach. Większość lokali znajduje się w okolicach portu i przy ulicach

Kulinarne przygody Gatity
Snezhanka sałatka plus żeberka miętowo-cytrynowe 137

swój biały kolor. Szukając informacji o tym, ciężko mi było to potwierdzić 😉, ale ładnie brzmi.  Snezhanka idealnie się sprawdza jako dodatek do dań z grilla, czy też ryb. Ja wymyśliłem sobie żeberka miętowo-cytrynowe i to był strzał w dziesiątkę.  Zapach w trakcie pieczenie żeberek był fantastyczny.  Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, życzę Ci smacznego

RafalCook
Frytki z piekarnika w 15 minut! 117

sprawdzony przepis na szybkie i pachnące frytki pieczone z surowych ziemniaków. Frytki z piekarnika bez oleju są tak samo smaczne jak tradycyjne smażone. Będą idealnym dodatkiem do kurczaka, ryby oraz klasycznego kotleta schabowego. Poza tym to najlepsza propozycja dla wszystkich, którzy nie jedzą frytek ze względu na kalorie. Frytki z piekarnika fit – to możliwe! Frytki pieczone w piekarniku

Kuchnia Na Wypasie
Prawdziwa kuchnia japońska. Ochazuke, ryżowo-herbaciana zupa 124

filet z wędzonego łososia, podgrzewamy go o połowę krócej i tylko pieprzymy. Studzimy i dzielimy na kawałki. Swoją wersję zupy przygotowałam z wędzonym łososiem w plastrach. Z plasterków ryby uformowałam “różyczki”, ułożyłam na blasze i grillowałam przez 5 minut. Rozdzielamy ryż do miseczek, na wierzchu układamy kawałki łososia. Dodajemy sezam, nori i wasabi, tyle ile lubimy, ale uważajcie

Tajemnice Smaku
Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą 106

jest u Was z jedzeniem sałatek? Czy występują one często w Waszej diecie, czy raczej sporadycznie? Sałatki to genialny sposób na wzbogacenie jadłospisu w cenne warzywa ale także ryby, a tym samym istotne dla zachowania zdrowia kwasy tłuszczowe omega-3. WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 PORCJI: około 382kcal Białko: 31,3g Węglowodany: 34,1g Tłuszcz: 14,4g Błonnik pokarmowy

Natka Pietruszki
Pieczone kofty z indyka, komosa ryżowa i miętowy sos jogurtowy 123

pojawia się dość często (tym bardziej z chęcią dołączyłam do kampanii Indyk z Europy – pod skrzydłami jakości ). Indyk to jeden z moich ulubionych wyborów, tuż obok kurczaka i ryb. Staram się przygotowywać go tak, żeby było jednocześnie smacznie i zdrowo – piekę z warzywami , gotuję na parze albo przygotowuję dzieciakom odchudzone spaghetti z drobiowymi pulpetami w pomidorowym sosie. Tym razem zainspirowałam

Dietolog
12 rad jak przetrwać święta z cukrzycą 117

znaczenie Przygotowując potrawy wigilijne i świąteczne można zastosować kilka sposobów na obniżenie ich indeksu glikemicznego. Pierogi, uszka czy makaron można przygotować (lub kupić) w wersji pełnoziarnistej, z mąki razowej, rybę lepiej upiec w warzywach niż smażyć obtoczoną w grubej panierze na głębokim tłuszczu, a słodkie wypieki przygotować w zdrowszej wersji. Tłuste wieprzowe pieczenie warto zamienić na pieczonego indyka

Dietolog
Mizeria – przepis na pyszną surówkę do obiadu 121

jedna z najpopularniejszych sałatek na polskich stołach. Chyba nie ma osoby, która by w życiu jej nie skosztowała. Jest lekka i orzeźwiająca. Idealnie nadaje się do dań mięsnych lub ryb, a nawet do pochrupania na kolację. Będzie także doskonałym dodatkiem do grila. Mizeria jest bardzo prosta w wykonaniu i nie potrzeba do niej zbyt wielu składników. Mizeria – przepis Składniki

Alle Dobre!
Sałatka z brokułem i tuńczyiem 131

Pyszna ta sałatka i pożywna i zdrowa. Ale pamiętajcie aby kupić tuńczyka dobrej jakości w dobrej oliwie, wtedy sałatka będzie bajeczna. Można ją zajadać na śniadanie

Moje Małe Czarowanie
Dieta niskobiałkowa - co warto o niej wiedzieć? 134

choroby. Jak wygląda dieta niskobiałkowa? Dieta niskobiałkowa to dieta, w której ograniczeniu poddaje się wszelkie produkty będące źródłem tego makroskładnika: • produkty pochodzenia zwierzęcego, takie jak: mięso i przetwory mięsne, ryby i przetwory rybne, nabiał i przetwory mleczne, jaja i przetwory jajeczne, • produkty zbożowe np. pszenne, jaglane itd. • rośliny strączkowe np. fasola, groch, soja, soczewica, • orzechy, nasiona, pestki. Ograniczeniu podlegają także

Kuchnia MagdaLeny
Dieta niskobiałkowa - co warto o niej wiedzieć? 134

choroby. Jak wygląda dieta niskobiałkowa? Dieta niskobiałkowa to dieta, w której ograniczeniu poddaje się wszelkie produkty będące źródłem tego makroskładnika: • produkty pochodzenia zwierzęcego, takie jak: mięso i przetwory mięsne, ryby i przetwory rybne, nabiał i przetwory mleczne, jaja i przetwory jajeczne, • produkty zbożowe np. pszenne, jaglane itd. • rośliny strączkowe np. fasola, groch, soja, soczewica, • orzechy, nasiona, pestki. Ograniczeniu podlegają także

Kuchnia MagdaLeny
Sos musztardowy 139

poniższego przepisu to już niemal klasyka. Sos musztardowy na ciepło pasuje też do gotowanego i pieczonego mięsa i warzyw. Sos musztardowy na zimno jest idealny do sałatek, wędlin, jajek, ryb, pieczonego i grillowanego mięsa i warzyw. Świetnie sprawdza się także jako dip do frytek i sos do burgerów. Cztery poniższe przepisy na sosy z dodatkiem musztardy możesz wykorzystać jako dodatek

Cztery Fajery
Jajka faszerowane z tuńczykiem z puszki i ogórkiem kiszonym 138

jajka z lodówki 2 godziny przed gotowaniem. Poniżej składniki na idealne nadzienie do jajek faszerowanych: 8 jajek (najlepiej średnie lub większe) puszka tuńczyka w sosie własnym (około 110g netto ryby) 2 nieduże ogórki kiszone lub 1 średni 1 łyżeczka musztardy łyżka posiekanego koperku 2 łyżki majonezu Kaloryczność 1 połówki jajka faszerowanego: około 120 kcal. Sposób wykonania jajek faszerowanych tuńczykiem. Jeśli

Ania gotuje
Menu na świąteczny stół 185

Babka majonezowa Roladki serowe Sałatka z tortellini Odchudzone banoffee Tarta jaglana z rybą Pieczona pierś z kaczki

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania