Maślany Dorsz z grilla 211Dodać białe wino i całości pozwolić się gotować jeszcze przez 3 minuty. Następnie zdjąć z ognia i nieco ostudzić. Filety dorsza natrzeć oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem. Rybę umieścić na oczyszczonym i dobrze naoliwionym ruszcie grilla i grillować przez 8 minut. Po tym czasie natrzeć dorsza przygotowanym wcześniej sosem maślanym i grillować przez kolejne 6-7 minut. Dorsza
naRuszcie
Sałatka śledziowa fitness 415zalewy odsączyć przez sitko, wybrać do wyrzucenia liście laurowe, ziele angielskie i nadmiar gorczycy, a cebulkę dodać do śledzi. Ananas i kukurydzę również odsączyć z soku i dodać do ryby. Na koniec dodać obrane orzechy, majonez, jogurt, musztardę i pieprz do smaku. Wymieszać wszystko razem. W razie potrzeby jeszcze doprawić (u mnie nie było to już konieczne, bo sałatka
Passions hobbies life
Łosoś atlantycki z parowaru 326niej łososia. Po czym zostawiamy go w tej marynacie na pół godziny. Po pół godzinie, która jak ktoś jest głodny, szczególnie w nocy, ciągnie się w nieskończoność ;) przekładamy rybę na folię aluminiową, wkładamy do parowaru i włączamy urządzenie na 15 minut :) Natkę pietruszki myjemy i kroimy, mix sałat przekładamy na talerz. Po 15 minutach łososia układamy na sałacie
Parowar Faceta
Pasta z wędzonej makreli 209łyżki majonezu pęczek szczypiorku WYKONANIE Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Makrelę obrać z ości i wrzucić rozdrobnioną do miski. Szczypiorek umyć i pokroić. Do ryby dodać jajka, szczypiorek, majonez i musztardę. Delikatnie wymieszać. Podawać z pieczywem. Majonez można zastąpić jogurtem naturalnym, dzięki czemu uzyskamy zdrowszą wersję pasty
Passions hobbies life
Dorsz w tymianku z warzywami 224Starajmy się, aby ich nie przesmażyć. Powinny być jędrne i chrupkie. Doprawiamy je solą i papryką słodką. Usmażone odstawiamy. Na drugiej patelni rozkładamy papier do pieczenia i układamy porcje ryby skórą do dołu. Smażymy ok. 3 min. z obu stron. Na talerzu układamy usmażone warzywa, a na nich filety z dorsza. Smacznego
kulinarnyJa
Łosoś pieczony z koperkiem + dip jogurtowo-koperkowy 282Łosoś to bardzo wdzięczna ryba, wystarczy do niej kilka prostych dodatków i wydobywa się z niej prawdziwy smak. W tej kwestii akurat lepiej mniej niż więcej, aby nie zabić jej smaku, dlatego tym razem wersja klasyczna z koperkiem. Składniki na 2-4 porcje 4 kawałki łososia Sól Pieprz (lub pieprz cytrynowy) Cytryna Koperek olej Dip: Pół pojemniczka jogurtu naturalnego Plasterek
Fabryka pomysłów
Zupa krem z ziemniaków i pieczonego czosnku z wędzonym pstrągiem i pesto 190Kremowa zupa nie musi być nudna, ani przypominać papki dla niemowląt. Dodatki w postaci pesto z pietruszki i pistacji oraz wędzona ryba sprawią, że z pewnością będzie wyjątkowa. Nie musicie obawiać się czosnku, który w tej zupie jest delikatny i lekko słodki. To dzięki pieczeniu stracił swój ostry smak, a zyskał delikatną słodycz. Składniki: Zupa: 400 g ziemniaków główka
Smakowity Blog Kulinarny
Koperty z ciasta filo z pstrągiem łososiowym, pomidorowym pesto i migdałami 298wierzyłam własnym oczom. Ciasto filo! W końcu, doczekałam się po długim czasie poszukiwań :) Postanowiłam więc trochę z nim poeksperymentować. Jednym z efektów jest właśnie to danie. Myślę, że ryba wyszła lepiej niż oczekiwałam. Gorąco polecam (o ile będziecie mieć tyle szczęści co ja ze znalezieniem ciasta :))! Składniki (na 5 kopert): 5 arkuszy ciasta filo (45 x 36 cm) 2 filety
Zakręcony Widelec
Tarta / Zapiekanka z Ciasta Francuskiego z Łososiem i Szpinakiem 260doprawiamy pieprzem oraz solą. Łososia kroimy w grubą kostkę, dodajemy po szczypcie soli, pieprzu oraz koperku. Skrapiamy sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy starając się pokryć przyprawami każdy kawałek ryby. Mozzarellę (lub żółty ser) ścieramy na tarce, dodajemy rozbełtane jajka, odrobinę soli i pieprzu - dokładnie mieszamy. Dzielimy na dwie części. Formę na tartę (o średnicy ok. 25 cm) smarujemy tłuszczem
Słodka Strona
Filet z tuńczyka, pietruszkowe ptysie i sos holenderski 183Składniki dla dwóch osób: 2 filety z tuńczyka pieprz cytrynowy Ptysie: 1/2 szklanka wody 50 g masła 1/2 szklanki mąki 2 jajka szczypta soli spory pęczek
My Culinary Art
Kotleciki z dorsza z sosem koperkowym 199bułka 2 łyżki otrębów owsianych pieprz i sól bułka do panierowania oliwa do smażenia SOS łyżka masła łyżka mąki pszennej szklanka chudego mleka pęczek koperku sól i pieprz Przygotownie: RYBA Dorsza myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Wyciągam ewentualne ości i wraz cebula i bułką mielę w maszynce do mięsa. Do zmielonych składników dodaje jajko i otręby oraz sól i pieprz
Magiczna kuchnia Darii
Pieczony dorsz prosto z polskiego morza 273piątkowy obiad ryba! Świeży dorsz prosto z polskiego morza. Czytaj więcej
Ana Mari's world
Grillowany miecznik z sosem cytrynowym 215lodówki na min. 1 godz. Sok z cytryny połączyć z drugą łyżeczką rozmarynu i oliwą z oliwek. Wymieszać i odstawić. Rozgrzać patelnię grillową i położyć na niej wcześniej osuszoną rybę. Grillować z obu stron po kilka minut. Szpinak rozmrozić na patelni, pozwolić by woda odparowała, dodać przeciśnięty przez praskę pozostały czosnek, wymieszać i doprawić do smaku. Miecznika podawać
Pasja Smaku
Tuńczyk w sosie teriyaki z puree ziemniaczanym z wasabi 181Kolejny przepis ze strony Akademia Kulinarna , który podbił moje serce :) Do dania idealnie pasują szparagi, niestety ciężko je teraz dostać :( Zapraszam do gotowania! Składniki dla 4
My Culinary Art
WARSZTATY Z ALPRO – RELACJA 23413 grudnia, w sobotę znów popędziłam jak na skrzydłach do Warszawy. Dzięki zaproszeniu od firmy ALPRO ( i również SANTE ) miałam możliwość wziąć udział w fantastycznych ( jak
Ostra na Słodko