Klasyczny śledź na Wigilię ? Oczywiście, że śledź w oleju z cebulką. Przecież to wie każdy, nawet dziecko. Postanowiłam nieco urozmaicić tę klasyczną pozycję świątecznego menu
Kulinarne przygody GatitySkładniki: 400 gram filetu z łososia sól pieprz cytrynowy 1/4 cytryny 100 gram świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku pieprz 5 ziemniaków szczypta gałki muszkatołowej 2
Mango PapajaWiele osób tak zachwala steki z rekina, że postanowiłam i ja spróbować. Dorwałam je w jednym ze sklepów i usmażyłam na obiad. Podałam je z domowymi
Ewa w kuchniTYDZIEŃ RESTAURACJI Zainicjowany w zeszłym roku przez Groupon Polska projekt Tydzień Restauracji doczekał się swojej drugiej edycji. Poprzednia miała miejsce w listopadzie zeszłego roku i okazała
Ostra na SłodkoWiększość moich rozmów ze znajomymi kończy się na tym, że wzajemnie polecamy sobie coś dobrego do zjedzenia. Często słyszę: mam świetny przepis na
Codzienna kuchnia niecodziennaTo jedna z najpopularniejszych świątecznych sałatek śledziowych. W dodatku szybka i łatwa w przygotowaniu. Sałatka warstwowa ze śledziami i buraczkami, doskonała na święta i przyjęcia, czy
Bernika - moj kulinarny pamietnikNototenia marmurkowa to RYBKA choć nazwa wskazuje na coś bardziej egzotycznego. Mięso ma jak dla mnie zbyt chude, ale dbających o linię to akurat ucieszy. Ości
Z butelką mleczka w tleSkładniki na 4 porcje: Tuńczyk z puszki 140g (musi być w kawałkach, nigdy nie używaj rozdrobnionego) 1 cebula 2 ząbki czosnku Oliwa Pomidory z puszki
Smakowity Blog KulinarnySkładniki: pół opakowania makaronu lasagne 300g filetu z łososia 450g mrożonego szpinaku 1 cebula pokrojona w kostkę 3 ząbki czosnku sól pieprz biały oliwa Sos beszamelowy
Smakowity Blog KulinarnySkładniki: Ciasto na tartę: 150 g mąki pszennej 100 g masła 1 żółtko 1/2 łyżeczki soli Farsz: 300 g filetu z łososia 200 g kurek 1
Smakowity Blog KulinarnyJednym z wielu plusów bycia w związku jest zaskakiwanie siebie nawzajem niespodziankami. I chociaż wielu rzeczy spodziewałabym się po moim mężczyźnie, ta niespodzianka była całkowicie
W poszukiwaniu inspiracjiCiasto filo samo w sobie nie ma właściwie smaku. Jest neutralne i dlatego nadaje się zarówno do słodkich jak i wytrawnych potraw. Można w nim zapiekać
Smaczna PyzaBez śledzi nie wyobrażam sobie Wigilii. A moje ulubione to śledzie w śmietanie. Jednak ostatnio postanowiłam je zmienić o dodatek domowych grzybków marynowanych. Wyszło świetne połączenie
Bernika - moj kulinarny pamietnikMakaron z tuńczykiem w sosie śmietanowo-koperkowym... Makaron oblepiony lekko kwaśnym sosem z posiekanym koperkiem. Z dodatkiem kawałków tuńczyka i groszku. Szybkie i pyszne danie. Zapraszam
Gospodyni Miejska