Mamy w Europie kraje, które mogą poszczycić się delikatesem kulinarnym, wyjątkowym krajowym przepisem. Taki jest dla Holendrów oryginalny Matjas - delikates ze śledzia , i taki jest Gravlax
Sztuka gotowania w/g SamiryEkspresowa pasta na kanapki, co prawda wygląd tej pasty pozostawia wiele do życzenia, no ale przecież najważniejszy jest smak:-). Polecam dla zapracowanych, miłośników past na kanapki
IMPRESJA SMAKUNajprostsze i najszybsze danie - filety rybne usmażone na oliwie w samej mące. Zębacz smugowy jest przysmakiem w wielu krajach i nas również urzekł swoim białym, jędrnym
Z notatnikaSKŁADNIKI 3 du ż e filety z dorsza 1 cytryna 2 marchewki 200 g fasolki szparagowej 300 ml bulionu warzywnego 50 ml śmietany 4 łyżki m
La grande e la piccola cuocaZdrowe, smaczne i szybkie🙂 Składniki 1 średni brokuł 1 tuńczyk w oleju rozdrobniony 4 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz 250 g makaronu
czarrna od kuchniCo tu dużo mówić, po prostu uwielbiam to danie! Owoce morza, pomidory, szafran, świeża pietruszka i kolendrai aromat orzeźwiającej cytryny. Po prostu musicie tego spróbować! SKŁADNIKI
DefinicjaSmakuŚledzie marynowane w oleju lnianym, to pyszna przekąska pod warunkiem, że jest przygotowana ze składników wysokiej jakości. Należy użyć śledzi lekko solonych, zbyt słone ,,zagłuszą" smak
Codziennik KuchennyW styczniowej kuchni Regionalnych Smaków będziemy przygotować śląską sałatkę śledziową o wdzięcznej nazwie - Hekele . Więcej informacji o tradycji przygotowania tej sałatki znajdziecie tutaj . Przepis będziemy publikować
Codziennik KuchennyCoś dobrego do chleba Składniki • 1 konserwa szprotek w aromatyzowanym oleju • 1 mała cebula • 3 jajka gotowane • 2 ogórki kiszone • sól • pieprz Sposób przygotowania 1. Szprotki
W królestwie smaków BeatyCześć ! Nastała jesień, więc przemycam wszędzie ostrzejsze przyprawy. Dziś padło na curry. W wersji z łososiem się zakochałam ! To zdecydowanie moje comfort food. Składniki (2 porcje
Moja pasja smakuDelikatna, aromatyczna, z ziarenkami pieprzu i kolendry o maślano-cytrynowym smaku. Dodałam do takiego obiadu żółtą fasolę wymieszaną z zielonym groszkiem i kilkoma kwiatami
Zasmakuj KuchniTUNA POKE BOWL to klasyk kuchni hawajskiej. Świetna kompozycja surowego tuńczyka... Artykuł Hawajska tuna poke bowl pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESkładniki: matiasy 8 sztuk, papryka zielona 2 sztuki, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile
W Mojej Kuchni LubięMam ogromną słabość do muli, szczególnie takich z dużą ilością sosiku, w którym można maczać sobie chrupiące pieczywo. Ostatnio udało mi się upolować mule w bardzo
karmelowyCzasem tak dla odprężenia lubię sobie poprzeglądać gazetki, książki wypchane po brzegi pysznymi zdjęciami i ( co lepsze!) przepisami na te wszystkie zdjęciowe pyszności. Zdarza się, że
Kuchnia w Słońcu Skąpana