ryba - 22624 przepisów (strona:1196/1509)

Domowy Gravlax - Delikates z łososia 179

Mamy w Europie kraje, które mogą poszczycić się delikatesem kulinarnym, wyjątkowym krajowym przepisem. Taki jest dla Holendrów oryginalny Matjas - delikates ze śledzia , i taki jest Gravlax

Sztuka gotowania w/g Samiry
5 minutowa pasta rybna (pomidorowo-fasolowa) 206

Ekspresowa pasta na kanapki, co prawda wygląd tej pasty pozostawia wiele do życzenia, no ale przecież najważniejszy jest smak:-). Polecam dla zapracowanych, miłośników past na kanapki

IMPRESJA SMAKU
Filety zębacza pasiastego 213

Najprostsze i najszybsze danie - filety rybne usmażone na oliwie w samej mące. Zębacz smugowy jest przysmakiem w wielu krajach i nas również urzekł swoim białym, jędrnym

Z notatnika
Roladki z dorsza w sosie cytrynowym (Involtini di merluzzo con crema di limone) 142

SKŁADNIKI 3 du ż e filety z dorsza 1 cytryna 2 marchewki 200 g fasolki szparagowej 300 ml bulionu warzywnego 50 ml śmietany 4 łyżki m

La grande e la piccola cuoca
Makaron z tuńczykiem i brokułem 189

Zdrowe, smaczne i szybkie🙂 Składniki 1 średni brokuł 1 tuńczyk w oleju rozdrobniony 4 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz 250 g makaronu

czarrna od kuchni
Paella z owocami morza 230

Co tu dużo mówić, po prostu uwielbiam to danie! Owoce morza, pomidory, szafran, świeża pietruszka i kolendrai aromat orzeźwiającej cytryny. Po prostu musicie tego spróbować! SKŁADNIKI

DefinicjaSmaku
Śledzie marynowane w oleju lnianym 180

Śledzie marynowane w oleju lnianym, to pyszna przekąska pod warunkiem, że jest przygotowana ze składników wysokiej jakości. Należy użyć śledzi lekko solonych, zbyt słone ,,zagłuszą" smak

Codziennik Kuchenny
Regionalne Smaki. STYCZEŃ. ZAPROSZENIE 191

W styczniowej kuchni Regionalnych Smaków będziemy przygotować śląską sałatkę śledziową o wdzięcznej nazwie - Hekele . Więcej informacji o tradycji przygotowania tej sałatki znajdziecie tutaj . Przepis będziemy publikować

Codziennik Kuchenny
Pasta do chleba z wędzonych szprotek w aromatyzowanym oleju 180

Coś dobrego do chleba Składniki • 1 konserwa szprotek w aromatyzowanym oleju • 1 mała cebula • 3 jajka gotowane • 2 ogórki kiszone • sól • pieprz Sposób przygotowania 1. Szprotki

W królestwie smaków Beaty
Czerwone curry z łososiem 135

Cześć ! Nastała jesień, więc przemycam wszędzie ostrzejsze przyprawy. Dziś padło na curry. W wersji z łososiem się zakochałam ! To zdecydowanie moje comfort food. Składniki (2 porcje

Moja pasja smaku
Polędwica z dorsza z pieca 160

Delikatna, aromatyczna, z ziarenkami pieprzu i kolendry o maślano-cytrynowym smaku. Dodałam do takiego obiadu żółtą fasolę wymieszaną z zielonym groszkiem i kilkoma kwiatami

Zasmakuj Kuchni
Hawajska tuna poke bowl 261

TUNA POKE BOWL to klasyk kuchni hawajskiej. Świetna kompozycja surowego tuńczyka... Artykuł Hawajska tuna poke bowl pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
matiasy z papryką zieloną w oleju... 183

Składniki: matiasy 8 sztuk, papryka zielona 2 sztuki, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile

W Mojej Kuchni Lubię
Mule po tajsku / Thai mussels 210

Mam ogromną słabość do muli, szczególnie takich z dużą ilością sosiku, w którym można maczać sobie chrupiące pieczywo. Ostatnio udało mi się upolować mule w bardzo

karmelowy
Takie same ale inne. Bataty na tapecie 156

Czasem tak dla odprężenia lubię sobie poprzeglądać gazetki, książki wypchane po brzegi pysznymi zdjęciami i ( co lepsze!) przepisami na te wszystkie zdjęciowe pyszności. Zdarza się, że

Kuchnia w Słońcu Skąpana

Proponowane wyszukiwania