Puszka sardynek bez skóry i ości*, 60 g kaparów, 100 ml wina, 1 pełna łyżka majonezu, 3-4 filety z cząstek cytryny**, 4 duże kapary, 1- 2 pomidorki koktajlowe, natka pietruszki lub kolendry, opiekane płatki jaglane Bagietkę pokroić w plasterki Wyjąć sardynki z puszki, rozdzielić na połówki. Kapary zalać winem, gotować aż płyn odparuje. Kapary wyłożyć na sitko i lekko odcisnąć. Ostudzić. Lekko zmiksować z majonezem. Wymieszać z 2 – 3 łyżkami oliwy z sardynek. Bagietkę pokroić w ukośne kromki (tyle ile jest po... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...