przepisów, począwszy od bigosów, kiełbas, ozorków, przepisów na schab, szynki, sztuki mięsa, dziczyznę, zrazy czy żeberka. Dania z drobiu - przegląd receptur na gęś, indyka, kurczaka i kaczkę. Dalej ryby: oczywiście karp, szczupak, ale i ciekawe przepisy na przyrządzenie węgorza. Galarety i pasztety - bez nich nie ma typowo polskiej biesiady! W tym dziale bardzo ciekawe farsze do pasztecików! Kolejny dział
Moje Kuchenne RewelacjeCzytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs
Ekspansja smakuCzytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs
Ekspansja smakuszklanki oleju - 5 łyżek octu winnego z białego wina - 1 pełna łyżka miodu - liść laurowy - ziarna pieprzu i liścia angielskiego Przyprawy i dodatki znajdziecie u sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl 1. Ryby namoczyć na 24 godziny w wodzie, można ją 2 razy odlać i nalać świeżej. 2. Ogórki kroimy w słupki, cebulę w pióra, mieszamy składniki zalewy. 3. Śledzia kroimy
Apetyczna babeczkaŚledzie w sosie słodko-kwaśnym – to propozycja na świątecznego śledzia ;) lub na sylwestrowego :) A może tak Wam zasmakuje, że zrobicie go na te dwie okoliczności
Kulinarne PrzebojeNarodzenia są inne,każde niepowtarzalne i wyjątkowe. Chociaż co roku na kolację wigilijną powtarzają się te same potrawy,to magia Świąt sprawia,że barszcz co roku smakuje inaczej,że ryba smakuje lepiej i my uśmiechamy się bądź smucimy inaczej. W każdą potrawę wkładam całe swoje serce,by moim najbliższym podać to co najlepsze -moją miłość. Piernik to jedno
Kolorowa kuchnia ElkiDzisiaj proponuję Wam proste a zarazem wyrafinowane danie - filet z okonia morskiego z masłem waniliowym i czarnym ryżem. Jestem pewna, że przypadnie Wam do gustu, a szczególnie miłośnikom ryb. Danie to dedykuję Akademii Kulinarnej Whirpool z okazji jej 3. Jubileuszu. Życzę Akademii i jej gospodarzom - Marco Ghia i Emiliano Castagna - wielu nowych sukcesów, licznych fanów i miłośników gotowania, kreatywnych
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaWidzisz, jak dziwną maszyną jest człowiek? Pakujesz w nią chleb, wino, ryby, rzodkiewki, a wychodzą z niej westchnienia, śmiech, sny. Cała fabryka! W naszych głowach mieści się zapewne takie kino, co gada." * Tak sobie myślę, krocząc trochę za tą myślą, że dobrze będzie próbować tak ładować tę maszynę, by filmy w tym kinie były jak najprzyjemniejsze
I tu będę miała takie tewersji, a że mamy sezon na szparagi – musiały się one znaleźć w moim menu. Oczywiście nie samymi szparagami człowiek żyje, w tarcie mamy więc dodatkowo łososia i pomidorki. Ryba nie jest obowiązkowa, tarta będzie równie pyszna w wersji wegetariańskiej! Every once and a while I feel like making tart/quiche and that day had come. As everything else
Martyna Cooksulubionego francuskiego szefa kuchni Cyrila Lignac’a. W podobny sposób możecie przygotować inne warzywa, na przykład cukinie pokrojone w talarki, kalafior, brokuły czy oberżyny, a także owoce morza i ryby. Możecie serwować szparagi same lub z sosem np. z jogurtu i mięty lub z sosem sojowym z dodatkiem imbiru i ziaren sezamu, ja osobiście wolę je same, bez żadnych dodatków
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskadorsz/sandacz/szczupak 15 g oleju kokosowego 100 g cukinii 5 g koperku 70 g marchewki 70 g papryki czerwonej 100 g pora 350 g ziemniaków Przepis: Warzywa dokładnie myjemy, rybę płuczemy. Cukinię kroimy w półplasterki bez obierania skórki jeśli mamy małą cukinię. Jeśli mamy dużą, z twardą skórą to obieramy, kroimy na pół i wydrążamy pestki. Paprykę kroimy w paseczki
Kucharzycatłuszcz tak naprawdę tuczy, czy powinniśmy używać soli i ostrego chili. Znajdziemy także podstawowe informacje (takie jak kaloryczność, zawartość błonnika i białka) o roślinach strączkowych i rybach (zawartość tłuszczu i kwasów omega-3). To, o której powinniśmy jeść kolację, oraz jak poradzić sobie z nocnymi atakami głodu przestanie być dla nas tajemnicą. Całość podzielona jest na kilka części – poczynając
Mr. TasteStara legenda z wysp Polinezji Francuskiej głosi, że perła była darem od bóstwa Orala, władcy wojny i pokoju, dla ukochanej księżniczki Bora Bora. Oral stworzył perłę ze wszystkich kolorów ryb i rafy koralowej. Perła powiązana jest z wodą i kobietą (szczególnie spodziewającą się dziecka). Symbolizuje szczerość, uczciwość, niewinność, mądrość i czystość. Perły pomagają w pogłębieniu poczucia własnej wartości
w mojej kuchniomowe,marynowane rolmopsy Śledzie , nieodłączny element postu i wszelkich zakrapianych imprez. W sklepach na półkach jest ogromna ilość , różnego rodzaju wyrobów z tej srebrnej rybki . Smakowitych
Ogrodnik w podróżyDziś przedstawiam przepis na przepyszne śledziki, które pamiętam z dzieciństwa. Rozpływające się w ustach całe śledzie (nie płaty) marynowane przez kilka dni w aromatycznej zalewie octowej
karmelowy