Pasta warta tuńczyka, czyli prosty pomysł na kanapki w piątek, świątek i niedzielę ;) 186Wczoraj na maksiowym spacerze kupiłam tylko kilka plasterków wędliny. Żadna mi się jakoś nie spodobała. Coraz gorsze świństwa ludziom wciskają, a ceny nieproporcjonalnie wysokie do "jakości
Kuchnia po mojemu
Łosoś z porami w cieście francuskim 325Niektórzy nie wyobrażają sobie piątku bez obiadu z rybą. W takim razie proszę bardzo… łosoś z porami w cieście francuskim to propozycja dla tych wszystkich, którzy uwielbiają rybę, a nie mają zbyt wiele czasu na ich przygotowanie. Ten przepis możecie wykorzystać również jako przepis na pyszną, romantyczną kolację we dwoje :) Wygląd tego dania, nie wspominając o smaku jest nieziemski(...)roladki do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 15 minut. Jeśli lubicie łososia z porami w cieście francuskim możecie podać z delikatnym i bardzo aromatycznym w smaku sosem chrzanowym . Smacznego! Post Łosoś z porami w cieście francuskim pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka śledziowa z buraczkami / Beetroot herring salad 524Święta za pasem, trzeba więc zaplanować pyszne menu. Dziś proponuję sałatkę śledziową z buraczkami, ziemniakami, ogórkiem kiszonym i jajkiem, z klasycznym dressingiem śmietanowo-majonezowym. Taka kombinacja
karmelowy
Roladki z dorsza w sosie cytrynowym (Involtini di merluzzo con crema di limone) 197SKŁADNIKI 3 du ż e filety z dorsza 1 cytryna 2 marchewki 200 g fasolki szparagowej 300 ml bulionu warzywnego 50 ml śmietany 4 łyżki m
La grande e la piccola cuoca
Śledzie z granatem i rodzynkami 206Dzisiaj zapraszam na pyszne śledziki, które na pewno zagoszcza u nas na Wigilijnym stole. Polecam zwolennikom mieszania smaków ostrych i słodkich.Chili i cebulą świetnie balansuja
Gosia gotuje
Twarogowa pasta z makrelą w pomidorach 189Pasty twarogowe to szybki pomysł na śniadanie czy też kolację. U nas w domu jedną z ulubionych past cieszących się powodzeniem jest twarogowa pasta z makrelą
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
PIEROGI Z DYNIĄ 239#765Zima. Nareszcie kilka dni temu spadł śnieg, wieczorami z kałuż robią się maluteńkie lodowiska, nos i uszy czerwienią się z zimna, a okulary parują jak szalone
W kuchni Karmel-itki
AROMATYCZNY ŁOSOŚ PO CHIŃSKU 251W Chinach obchody Nowego Roku są pełne zabawy i dobrego jedzenia. Rok 2017 upłynie pod znakiem Koguta i ma być pracowity. Wg chińskich przepowiedni będzie to
Pieguskowa Kuchnia
Śledzie po sułtańsku 246Śledzie po sułtańsku swoją nazwę zawdzięczają zawartości rodzynek! Śledzie i rodzynki? Intrygujące połączenie! Szczególnie gdy dodamy do tego cebulę oraz ketchup. Ale zapewniam was - nie pożałujecie
Taste Therapy
Ogórkowe kubeczki śledziowe 176Jak się mają Wasze brzuchy po świątecznej rozpuście? ;) Ledwo odeszło się od wigilijnego stołu, a tu za progiem kolejna okazja do świętowania i zabawy przy samych
Kuchnia w Słońcu Skąpana
Czerwone curry z łososiem 183Cześć ! Nastała jesień, więc przemycam wszędzie ostrzejsze przyprawy. Dziś padło na curry. W wersji z łososiem się zakochałam ! To zdecydowanie moje comfort food. Składniki (2 porcje
Moja pasja smaku
Wegański, wędzony ''łosoś'' 242O wegańskim, wędzonym łososiu pierwszy raz przeczytałam w ebook'u Otwartych Klatek. Od razu musiałam go przygotować. Oryginalny przepis zmodyfikowałam i to co wyszło
wegujemy
Warstwowa sałatka z wędzonym łososiem. 215Moją dzisiejszą propozycją powinna być sałatka w kolorach narodowych. Obiecuję, że zrehabilituję się w czerwcu i specjalnie dla kibiców piłki nożnej (czyli również dla siebie - tak
zadanie-gotowanie
Bakłażany alla parmigiana wg Jamiego Olivera 237przy smażeniu tradycyjnym. To klasyczny przepis na bakłażany z północnych Włoch. Możemy tak upieczone warzywa zjadać jako samodzielne danie, stanowią też znakomity dodatek do mięs i ryb. Smaczne na ciepło i na zimno. wg przepisu z tej strony Składniki 500 g - 2 bakłażany oliwa z oliwek 1 cebula, obrana i drobno posiekana 3 ząbki(...)minut. W międzyczasie mocno rozgrzać suchą patelnię grillową. Plastry bakłażanów opiec partiami na patelni grillowej z obu stron, aż będą lekko zwęglone. Gotowe odkładać na bok. Gdy sos pomidorowy jest gotowy doprawić go ostrożnie solą, pieprzem i małą ilością octu winnego ( do smaku), dodać pokrojoną bazylię. Można sos zmiksować ale nie jest to konieczne
Stare Gary
Mule w białym winie 234ciekawa jestem co tam znajdę, czym zostanę zaskoczona. Przez lata Makro dojrzało i zmieniło się dla nas - dla ludzi świadomych i poszukujących dobrej jakości produktów. Nas osobiście zachwyca wybór ryb i owoców morza, a ponadto mięsa - czy świeże czy mrożone - wybór jest ogromny, a dodatkowo sami możemy zdecydować czy np. jagnięcinę chcemy kupić taką z Polski czy z Nowej Zelandii(...)wina wrzucamy mule, doprowadzamy całość do wrzenia i przykrywamy garnek pokrywką gotując dalej około 6 minut. W trakcie gotowania potrząsamy, lub mieszamy zawartość garnka, aby wszystko mule były pokryte sosem. Na koniec dodajemy świeże liście kolendry i mule podajemy ze świeżym pieczywem i np. masłem czosnkowym
Plate of Joy