Świetny dodatek do dań głównych, min. drobiu lub ryby. Składniki 100 g ryżu 1 garść orzechów pinii 1 garść pestek słonecznika (obranego) 1 łyżka sezamu 1 łyżka czarnego sezamu 1 łyżka sosu do ryżu 2 łyżki oleju arachidowego 2 łyżki oleju sezamowego 1 jajko sól Przygotowanie Ryż gotujemy na sypko w dużej ilości wrzątku. Sezam, słonecznik oraz orzechy prażymy
R'n'G Kitchencukrem. Są przepyszne i bardzo sycące. Doskonale smakują z filiżanką gorącej kawy. Jako że Kaszuby to region pełen ryb, warto wspomnieć również o tradycyjnej miejscowej przystawce jaką jest śledzik po kaszubsku. Od lat receptura jego przygotowywania pozostaje niezmieniona. Wystarczy trochę śledzi, sos pomidorowy, który przygotować można na bazie ketchupu i przecieru pomidorowego, posiekana cebula, kilka śliwek oraz odpowiednie przyprawy. Gdzie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wody. Wszystkie warzywa wraz ze szczypiorem wymieszać w misce lub salaterce. Składniki sosu połączyć ze sobą. Warzywa polać sosem i jeszcze raz dokładnie wymieszać.?? Jeśli używamy bardzo młodej kapusty, należy ją najpierw schłodzić i zjeść zaraz po przygotowaniu. Podawać do mięs, ryb lub dań jarskich
Czerwień i błękitsokiem z cytryny i wymieszać dokładnie. Masłem wysmaruj żaroodporne naczynie, włóż rybę. Resztę masła roztop i polej nim rybę. Wstaw do nagrzanego piekarnika ( 180 C ) i piec około 30 minut. Jajka obierz, pokrój w kostkę , posyp nimi karpia, zalej przygotowanym wcześniej sosem i zapiec. Gdy na wierzchu zacznie robić się zrumieniona skórka to znak, że potrawa jest gotowa
Przepisy i porady kulinarnerazu, gorące. Jako samodzielne danie główne świetnie smakuje w towarzystwie podgrzanych, miękkich greckich chlebków pita , które idealnie wchłoną sos z talerza – wtedy z tej ilości składników otrzymacie dwie porcje. Tak naszykowany kalafior będzie też dobrym dodatkiem do smażonej lub pieczonej białej ryby albo piersi z kurczaka. SKŁADNIKI 2 porcje jako danie główne 800-900g kalafiora 1 puszka (400g) pomidorów
Karo in the Kitchennożem na ćwiartki (lub ósemki, jeśli kupiliście większe). Wrzucamy do miski, wsypujemy koper, szczypior, wrzucamy rzodkiewkę. Całość zalewamy sosem, szybko razem mieszamy i podajemy ciepłe. Takie ziemniaki – lekko kwaśne, lekko kremowe, z chrupiącym świeżym akcentem – idealnie pasują do smażonej lub pieczonej ryby i jasnych, lekkich mięs (kurczak, indyk, cielęcina). To naprawdę bardzo przyjemny zamiennik dla ‚czystych’, tylko ugotowanych ziemniaków. Niech
Karo in the Kitchenproduktów warzywnych i owocowych. ORZECH oferuje nam min. buraczki, ogórki,pieczarki,sałatki, patisony, pikle,powidła,sosy. Ja w swojej paczce,którą dostałam od firmy ORZECH znalazłam: SAŁATKA PATISONOWA http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/salatka-z-patisona Idealnie nadaje się do dań obiadowych, mięs,ryb i wędlin. SKŁADNIKI: Składniki: patisony (39%), woda, cukier, marchew (8%), ocet spirytusowy, papryka (4%), cebula
Gotowanie PatkiŚledzie 1. Sałatka śledziowa z pieczonymi burakami 2. Śledzie w sosie koperkowo-jogurtowym 3. Śledzie w sosie musztardowym 4. Najlepsze śledzie wigilijne 5. Śledzie po kaszubsku Inne 1. Pieczone paszteciki do barszczu 2. Zupa krem z pieczonych buraków 3. Ryba po grecku bez smażenia 4. Pasztet jaglany z pieczarkami 5. Roladki z tortilli z wędzonym łososiem 6. Pasztet z cukinii
Czerwona Porzeczkakroimy w drobną kosteczkę, także dodajemy do miski. Natkę cebuli szatkujemy, ona także ląduje w misce. Przyprawiamy, przygotowujemy sos koperkowo-ziołowy jak napisano na opakowaniu. Polewamy nim sałatkę, dodajemy garść rodzynek. Całość dokładnie mieszamy. Sałatka idealna do grillowanego mięsa, bądź ryby
Gotuję Testujęmożemy też używać do innych produktów, nie tylko do bejcowania czy też marynowania mięsa lub ryb, na przykład do różnego rodzaju serów (żółtych, twarogu, fety, mozzarelli) lub do dań, których chcielibyśmy wykorzystać aromat wędzarniczego dymu (na przykład: zup, sosów, czy też potraw jednogarnkowych). I ja postanowiłam się skusić na wypróbowanie tego płynnego dymu, bo słyszałam od różnych osób
Kulinarne przygody Gatitykolejny zastanawiacie się, co podać "trzecie do drugiego" :) Świetnie pasuje zarówno do mięs, jak i do ryb :) SKŁADNIKI (dla 2 osób - 1 porcja - 130 kcal) 5 liści sałaty lodowej 200 g pomidorków koktajlowych 1 średnia marchewka pieprz, zioła prowansalskie Sos: 2 łyżeczki musztardy 1 łyżka soku z cytryny szczypta cukru 2 łyżki oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE
Moje Kuchenne Rewelacjekaszubsku - Śledzie z jabłkiem wśmietanie - Śledzie w kawie po szwedzku - Śledzie w sosie cytrynowym - Śledzie w sosie pomidorowymi suszonymi pomidorami - Śledzie pod pierzynką zwarzyw A może jakąś sałatkę śledziową....? Te i inne propozycje na śledzie znajdziecie z zakładce MENU: RYBY,ŚLEDZIE... Jest w czym wybierać. Życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie
Kuchnia u Krysiprosta i pyszna sałatka z łososiem powstała przez przypadek. Któregoś dnia upiekłam trochę za dużo ryby na obiad. A co zrobić, aby się nie zmarnowała? Najlepiej zrobić sałatkę :) Dodałam to, co miałam pod ręką: kiszone ogórki, kukurydzę, resztkę sosu tatarskiego. Powstała bardzo smaczna sałatka, którą ze smakiem zjedliśmy na kolację :) W sam raz nadaje się też jako pasta na kanapki
MyCookBook.plużyłbym także do smażonego łososia - połączyłbym odrobinę miodu z gęstą musztardą Dijon i po usmażeniu jednej strony ryby rozsmarowałbym delikatnie masę po jej powierzchni. Z racji tego, że wyczuwam w tym miodzie akcent wędzonki użyłbym miodu jako dodatkowego składnika do sosu barbecue i ciach do grillowanych potraw jak znalazł. Ale miód nie tylko do kuchni. Podstawowe chyba jednak zastosowanie
Right Behind The KitchenObraną cebulę kroimy na cienkie krążki, oprószamy solą i odstawiamy na 2 godz aby wywietrzała i zmiękła. Rybę osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Śmietanę, majonez, musztardę, starte jabłko i curry mieszamy. W słoiku układamy warstwami cebule i śledzie, zalewamy powstałym sosem i wstawiamy na kilka godzin ( im dłużej, tym lepiej ) do lodówki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
R'n'G KitchenPyszny i niezastąpiony sos tatarski z kaparami. Idealnie komponuje się z różnego rodzaju mięsami i daniami z grilla, którym nadaje oryginalnego smaku. Pasuje również do jajek, ryb lub kanapek. Polecam Składniki: 100 g korniszonów 30 g kaparów 5 łyżek majonezu 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta cukru sól pieprz Przygotowanie
Oryginalny smakPulpeciki rybne w sosie koperkowym Składniki: pół kg filetów, np. z miruny 1 cebula 1 ząbek czosnku 3-4 łyżki bułki tartej sól, pieprz przyprawa do ryb koperek (mrożony/świeży) mąka 3 łyżki śmietany 30% 2 łyżki wody olej 1. Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Przygotowane składniki przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. 2. Ryby umyć, osuszyć, pokroić
UgotowaćIlość: 4 porcje Czas przygotowania: 40 minut Składniki: – 4 sztuki liści alg morskich – 1,5 szklanki ryżu do sushi – 2 łyżki sosu do
Podwójnaporcjapokazują, że w naszej diecie powinniśmy co najmniej 3 razy w tygodniu spożywać rybę , a jedną z nich może być właśnie łosoś :) Składniki (2 porcje) 2 filety z łososia (po ok. 150g) 100g fasolki szparagowej 100g kukurydzy z puszki ryż sezam Składniki do marynaty 8 łyżek sosu sojowego 2 łyżki syropu klonowego albo miodu 2 cm imbiru
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ozora skórę, pokroić w plastry, ułożyć na przygotowanym sosie chrzanowym, ew. porcje ozora polać sosem. Sos chrzanowy: Masło rozpuścić w garnuszku, dodać mąkę, wymieszać rózgą i rozprowadzić cały czas mieszając bulionem. Dodać śmietanę, sok z cytryny i pieprz. Konfitura cytrynowa do mięs i ryb. Lemon jam. Składniki. 2 cytryny 1 ząbek czosnku 5 plasterków imbiru 1 cebula 5dag rodzynek(...)ósemki cytryn. Wymieszać i gotować, aż cytryny zmiękną ,około 20min. Odstawić do przestudzenia. W słoikach można przechowywać parę tygodni. Konfitura świetnie koresponduje z łososiem .Ja podałem z ozorkami w sosie chrzanowym
Kulinarny karnet Christopherakwasów Omega-3 i Omega-6, w postaci pysznego łososia. Praktycznie zawsze robię go w ten sam sposób - najprostszy, a zarazem najlepszy. Koniecznie spróbujcie! Całość uwieńczył wyśmienity sos ziołowy z bazylią tajską, który zrobicie z TEGO przepisu. Delikatny (choć zdecydowanie nie fit!), mocno ziołowy i aromatyczny. Reasumując - częstujcie się! PIECZONY KALAFIOR 1 główka kalafiora sól, pieprz, mielona(...)Rybę dokładnie płuczę pod bieżącą, zimną wodą. Osuszam ręcznikiem papierowym. Nacieram rybę solą, pieprzem, posypuję tymiankiem i skrapiam obficie sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju. łososia kładę skórą na patelnię i smażę ok. 2-3 minut z każdej strony. Podaję na ciepło ze sosem ziołowym. SMACZNEGO
W kuchni Karmel-itkizawinięte są w arkusz z glonów nori i otacza je ryż. Zewnętrzna warstwa ryżu jest posypywana sezamem lub czarnuszką. Nigiri-zushi - są to ręcznie formowane bloczki ryżu przykryte kawałkiem ryb, owoców morza lub warzyw. Często nigiri jest owinięte cienkim paskiem nori. Więc jak już wstępnie wiemy co i jak, to zabieramy się do pracy, bo trochę nam się zejdzie :). Sushi(...)nich kawałek łososia wędzonego lub pieczonego. Gdy mamy już ryby na bloczkach, to owijamy cienkim paskiem nori (pod koniec owijania jakby nie chciał sie skleić pasek, to można posmarować odrobina wody). Gdy mamy juz wszystko gotowe układamy na półmisku i dekorujemy liśćmi sałaty i imbirem marynowanym. W miseczki wlewamy sosy: sojowy, słodko-ostry i sojowy słono- słodki (produkcja własna
Zainspiruj się kuchniądoskonały smak . Składniki na 4 osoby : 4 filety z pangi lub innej ryby bez skóry 3 łyżki klarowanego masła 4 płaskie łyżeczki soku z cytryny ( jedna na filet ) sól , pieprz do smaku warzywa : 1 korzeń pasternaku lub pietruszki 2 marchewki kawałek pora 1 cebula 2 łyżeczki sosu worcester 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka miodu sól , pieprz do smaku 2 łyżki(...)zapałki , czyli cieniutkie słupki , paski . Podsmażamy krótko , na dużym ogniu na złoto na maśle , razem z pokrojonym cieniutko czosnkiem i solą do smaku . Pod koniec smażenia doprawiamy miodem , sosem worcester i pieprzem do smaku . Filety rybne rozmrażamy . Płukamy , osuszamy papierowym ręcznikiem i skrapiamy cytryną . Jedna płaska łyżeczka na jeden filet średniej wielkości . Odstawiamy na 20 minut . Po tym czasie smażymy
Ogrodnik w podróżycudowne szaszłyki z łososiem w marynacie barbecue - dzięki której ryba jest soczysta, aromatyczna i po prostu taka jak trzeba :) SKŁADNIKI (ok 6-8 szaszłyków) 400g filetu z łososia marynata 2 łyżki passaty pomidorowej 1 łyżka pikantnego ketchupu 2 łyżki powideł śliwkowych 2 łyżki octu ryżowego 1 łyżka sosu worchestershire 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki 1 płaska łyżeczka kuminu(...)kostkę o boku ok. 2 cm ( usunęłam również skórę z filetów, ale nie trzeba tego robić przed grillowaniem). Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą i zalewamy nimi rybę, tak aby marynata dokładnie pokryła każdy kawałek ryby. Wstawiamy do lodówki na 10-20h. Ananasa i cebulę kroimy w kawałki wielkośćią zbliżone do kawałków ryby. Nabijamy kolejno na patyczek : cebula
DefinicjaSmakunarybek, najprawdopodobniej już nigdy takiej nie zobaczycie. Duża ryba była kiedyś małą rybą. To rzecz, której nie da się obejść. Z powodzeniem za to można zamienić jedne gatunki ryb na inne. Znacie je wszystkie? A może nie wiecie, jak smaczny jest czarniak czy makrela (w innej postaci, niż wędzona)? Zanim podejmiecie decyzję, spróbujcie. To z pewnością się Wam przyda(...)warsztatów), pieczoną w papilotach makrelę (moje danie! pyszne!) oraz czarniaka na kaszy owsianej z miętą i sosem holenderskim (niebo w gębie!). Wszystkie dania były świetne, chociaż śledzie wypadły dla mnie najgorzej, jako te najpowszechniejsze. Wielu z uczestników jednak nie widziało nigdy podobnie przygotowanej ryby, więc było to danie potrzebne. Karp wypadł niesamowicie i postaram się go częściej wykorzystywać w swojej
Życie zamknięte w smakudomu wracać. Tak sobie wspominałyśmy te chwile, a że mózgi skojarzeniowe mamy, to od razu przypomniał nam się smak podjadanej wtedy przynęty. Nie - robali nie wcinałyśmy! :) Glisty zostawiłyśmy dla ryb a my zadowalałyśmy się kukurydzą. I nagle pyszne wspomnienie uruchomiło mózgownicę. Połknęłyśmy haczyk. Przyszła chętka na kukurydziane danie. Powstała rozgrzewająca zupa. Krem kukurydziany. SKŁADNIKI: - wywar mięsno-warzywny, szklanka(...)jest... prędkość i łatwość - jest dobrze! :) Kombinowałyśmy długo z uzyskaniem odpowiedniej konsystencji (bo najpierw wyszedł nam sos kukurydziany - fajny tak swoją drogą), ale dałyśmy radę. Reasumując - jaka ona jest: - szybka, - łatwa, - rozgrzewająca, - kremowa, - słodko-ostra, - niedroga, - sycąca, :)) Co prawda gdy te ryby łowiłyśmy (czyt. gdy się nudziłyśmy zagryzając policzki/język itd żeby tylko się nie odezwać) nie delektowałyśmy się
Wypisz WymalujŚledzie po kaszubsku z żurawiną i rodzynkami Śledzie w słodko-kwaśnym sosie z żurawiną i rodzynkami to bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu przekąska. Polecam!
Blog z Apetytemzaskakujące z czekoladą, jako składnik deserów. Czym jest Ponzu Dostępny od niedawna na polskim rynku cytrusowy sos Ponzu produkowany z użyciem cytrusów, mirinu, octu ryżowego i dashi idealnie nadaje się jako gotowa przyprawa do wielu dań, zwłaszcza sałatek, świeżych warzyw, ryb, grillowanych steków, owoców morza, sushi i sahimi. Zmieszany z olejem lub oliwą pozwoli szybko wyczarować pyszny cytrusowy
Kulinaria - potrawy z różnych stron światauzyskać różne smaki: kwaśny – uzyskamy dzięki użyciu cytrusów, owoców (np. ananasa) lub octu; słony – np. suszone pomidory, sos sojowy; ostry – uzyskamy go dodając np. czosnek, imbir czy kminek (nie należy z nim przesadzać); słodki – pochodzi ze świeżych owoców, miodu czy cukru. Ryby najlepiej jest łączyć ze smakami kwaśnymi. Do drobiu doskonale pasują przyprawy słodkie, delikatnie kwaśne lub subtelnie słone
Słodkie okruszkiSkładniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki pesto z suszonych pomidorów 1-2 łyżeczki ulubionej musztardy posiekana dymka sól, pieprz Przygotowanie Najpierw zróbcie
OliveandThymekoczownicze plemiona z północnej i centralnej Europy. Metoda ta przetrwała do dziś, a tak przygotowane mięso czy ryby są ciekawą odmianą w codziennej diecie. Oto przepis na sałatkę, w której główną rolę zagrał wędzony kurczak, a towarzyszą mu słodki melon i sos serowo-szalotkowy. Składniki 1 opakowanie mixu sałat garść świeżego szpinaku 200 g wędzonej piersi kurczaka ½ melona żółtego
My Chcemy Jeśćmoim domu króluje karp, później śledź, a dalej wszystkie inne ryby ☺ Dziś przekonałam się, że doskonałą rybą jest tuńczyk. Bardzo prosty w przyrządzeniu, za to smak zniewalający 👌 Połączenie delikatnego mięsa tuńczyka z wyrazistym smakiem rukoli, do tego aromatyczne borowiki w sosie śmietanowym. Poezja! Składniki: -300 g steków z tuńczyka -250 g mrożonych borowików -1 cebula -mały pojemnik śmietany 18% -łyżka
Kulinarne przemysleniaWiem, że miała być ryba z grilla i będzie, ale jutro, ponieważ dziś publikuję pierwszy raz robione przeze mnie klopsy. Rozpływały się w ustach! Składniki na klopsy w sosie pieczarkowym (3 porcje): mięso mielone wieprzowe około 500 g pieczarki około 500 g jajko 2 cebule sól pieprz kostka grzybowa śmietana 30% łyżka mąki 3 łyżki bułki tartej Cebulę pokroić
Karola gotujeprzetrzeć przez sito lub dokładnie rozetrzeć na jednolitą masę z musztardą, ucierać dalej dodając olej. Do gęstego sosu dodać drobno posiekane korniszony i grzybki oraz białka jajek. Dodać zieleninę i doprawić do smaku solą i cukrem. Podawać jako dodatek do mięs, ryb, sałatek
Kulinarne przemysleniaAsia, pokrojony w plastry czosnek, pastę tom yum, przekrojoną na pół i oczyszczoną z nasion chilli i sos rybny. Wszystko gotować 2-3 minuty aż uwolnione zostaną aromaty, dodać sok z limonki i cukier. Wrzucić krewetki i pokrojoną w grube kawałki rybę. Gotować ok minuty. Dodać pokrojonego w mniejsze kawałki kalafiora, pokrojone w ćwiartki pieczarki, grzyby enoki, kolby
Jemy PijemyJak zwykle prosty i szybki w przygotowaniu przepis na mule w aromatycznym sosie. Dzisiaj z przyprawą curry, mlekiem kokosowym i świeżą kolendrą, czyli z pikantną azjatycką
wyzwania kuchennezimno. Świetna do zapakowania w pojemnik i zabrania do pracy lub jako dodatek do mięs czy ryb z grilla. Na patelni najpierw podsmażamy cebulkę z cukinią i papryczką chili. Następnie dodajemy świeże pomidory i starty na tarce czosnek. Smażymy, aż sos lekko zredukuje się i zagęści, po czym dodajemy ugotowaną kaszę. Mieszamy i doprawiamy natką pietruszki oraz sokiem
cool and mintyklosiki rybne. Są zrobione z batatów, dzięki czemu mają lekko słodkawy smak i świetnie komponują się z rybą. Powinien być właściwie łosoś, ale ja ostatnio lubię pstrąga łososiowego i namiętnie go kupuje i to jego użyłam do przygotowania kulek. Z dodatkiem sosu to pyszny obiad. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikNa śniadanie Składniki 1 puszka ciecierzycy 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 pomidory 1 zupka chińska szczypiorek 1 łyżka majonezu sól, pieprz Sposób
czarrna od kuchniSkładniki: 2 jajka 3 łyżki oliwy sól, papryka ostra mielona 170 g tuńczyka w sosie własnym Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na tarce o dużych
Moje-pitraszenienada się także do innych sałatek. :) Ostatnio nie miałam za bardzo pomysłu na kolację, chodziła za mną ryba i przypomniałam sobie przepis na szybką sałatkę, którą zobaczyłam na blogu Feel eat . Trochę ją zmodyfikowałam. Składniki na 2 porcje: Puszka tuńczyka w sosie własnym lub w wodzie jeden por (biała część) dwa jajka ugotowane na twardo 4 ogórki konserwowe Mała puszka
Fabryka pomysłówSkładniki: 1 kg fileta z łososia cytryna 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz sos 200 ml jogurtu naturalnego 1/3 pęczka koperku 2 ząbki czosnku sól
magiczna kuchnia KasiMój sprawdzony przepis na śledzie po grecku z rodzynkami,cebulką i marchewką w sosie pomidorowym.Nie wyobrażam sobie bez nich Świąt Bożego Narodzenia. Składniki: 500 gram płatów
Bajeczna KuchniaSoli nie radzę dodawać do sosu, ponieważ ser feta jest dość słony. Tuż przed podaniem polej sałatkę sosem. Smacznego! Może zaciekawią Cię również inne przepisy z brokułami : Sałatka z brokułami, kurczakiem i papryką Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą wg Pascala Ryba ( łosoś) w galarecie z brokułami Tarta z ciasta francuskiego, z brokułem, mozzarellą i wędzonym kurczakiem Sałatka z papryką
Kulinarne Przebojejednego, sformalizowanego przepisu - przyrządza się go zarówno na bazie kości lub mięsa wieprzowego, drobiu, jak i ryb. Różne są też dodatki: grillowana wieprzowina, szczypior, gotowane na twardo jaja, kiełki fasoli, pędy bambusa, suszone glony nori, czy kukurydza. Ramen doprawia się sosem sojowym lub też, choć rzadziej, pastą miso z przefermentowanej, gotowanej soi. Do ramen zawsze dodawany jest też
W SMAKPosiadanie własnego bloga kulinarnego ma tę zaletę, że częściej próbujemy nowych dań i nowych smaków. Gdyby nie blog, to na pewno tak często nowe dania nie
Moja Delicjagłowie jedną fotografię, jak pan rybak zabiera się za wyłowionego tuńczyka z maczetą. My tu o rybach, a sałatka czeka :) Prosta, szybka i zdrowa, bo z ryżem i małą ilością majonezu. Składniki 2 torebki ryżu naturalnego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4 ogórki konserwowe 3 jajka ugotowane na twardo pół papryki czerwonej 1 cebula 100 g kukurydzy
pink envelopeJogurtowy sos czosnkowy Sos jest przyrządzany bez dodatku majonezu, nie ma w nim zatem ani grama cukru czy octu.Nie wyobrażam sobie bez niego życia! Polewam nim mięsa, ryby, warzywa ugotowane na parze, dodaję do sałatek, maczam w nim świeże ogórki, marchewki… Składniki: - ok. 130 ml gęstego jogurtu naturalnego - 2-3 ząbki czosnku - łyżka soku z cytryny - łyżka zimnej wody
w mojej kuchniMakaron z tuńczykiem i pieczarkami...Kremowy, śmietanowy sos z tuńczykiem.Kosteczki podsmażonej cebuli.Aromatyczny czosnek.W nim zatopiony makaron.A całość posypana natką pietruszki.Szybkie, łatwe i smaczne danie!Składniki
Gospodyni MiejskaDelikatny mus z wędzonego na gorąco łososia z bitą śmietaną i sosem z rukoli. Smaczna przystawka na eleganckie przyjęcie, imprezę lub Święta.Składniki (na 5 porcji
Oryginalny smak