ryba w pomidorach - 2475 przepisów (strona:54/165)

Bokułowa sałatka z wędzonym twarogiem i tuńczykiem 346

Bardzo smaczna sałatka z tuńczykiem, którą można zjeść na ciepło lub zimno. Parę składników, a coś zdrowego i sycącego będziemy mieć na kolację lub na lunch

https:KKuchniaMniam
Makaron w kremowym sosie z wędzonym łososiem i chrupiącą marchewką 187

czas na ryby. Ogólnie bardzo je lubię i dość często je jem, ale jak mnie najdzie... to w lodówce i szafkach znaleźć można ryby świeże, wędzone, w puszkach. Śledzia w oleju, tuńczyka w wodzie, makrelę w pomidorach albo i rybnego paprykarza. Teraz właśnie nastał ten czas, więc możecie spodziewać się sporej ilości przepisów z jakimś rybiszczem w roli głównej. Poza

Pichceniomania
Pstrąg pieczony z pietruszką w estragonie 154

Idealny piątkowy obiad :) Estragon dopełnia smak ryb, a w połączeniu z pietruszką działa wprost cuda! Składniki: 1 pstrąg 1 pomidor 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku 1 łyżka suszonego estragonu szczypiorek natka pietruszki Wykonanie: Pstrąga oczyścić z łusek, wypatroszyć i ułożyć na pergaminie posmarowanym masłem i posypać solą i pieprzem do smaku. Na wierzch ułożyć plastry pomidora, posiekany

Tradycyjna Kuchnia
Współpraca z firmą FOLWARK. Sosy i majonezy. 180

nachosy i świeże warzywa. Sos teriyaki Wywodzący się z kuchni japońskiej sos na bazie sosu sojowego i pomidorów z dodatkiem sezamu i wyraźną słodką nutą. Może służyć jako marynata do ryb, mięs na grilla lub jako dodatek do dań z ryżem. Doskonały jako dip. Majonez kremowy Majonez – legendarny, podstawowy

Kuchnia z widokiem na ogród
Szparagi na parze i szybki sos holenderski – z blendera 246

jest bazą sosu berneńskiego (z dodatkiem estragonu), maltańskiego (ze skórką i sokiem z pomarańczy oraz ubitym białkiem) czy sosu Choron (z dodatkiem pomidorów). Lekko cytrynowy, delikatny w kolorze i konsystencji, idealnie podkreśla smak młodych warzyw, ryb i jaj.   W oryginalnej recepturze sos powinno się ubijać na parze lub w kąpieli wodnej, ale wtedy, gdy nie dopilnujemy odpowiedniej temperatury, jajka

Karo in the Kitchen
Halibut z ziołami 140

blachę wyłożoną papierem do pieczenia, polać tłuszczem z patelni i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10 minut. Przed podaniem rybę oprószyć solą, nie solić przed smażeniem. Podałam z puree z bobu i pomidorami.   zastawa

królestwo garów
Domowe paluszki rybne czyli Srodowe Rybki odc.57 237

zanurzamy w jaju a na końcu obtaczamy płatkami. Kawałki ryby układamy na blasze. Całość pieczemy ok 12 minut by stały się chrupiące ale ryba nie przesuszyła się. Do tych paluszków idealnie pasuje sos tzatziki i świeży pomidor z oliwą

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ziemniaki zapiekane z grzybami i warzywami / Baked potatoes with mushrooms and vegetables 224

powstał świetny dodatek do każdego dania głównego, łatwy w wykonaniu , a co najważniejsze bardzo smaczny. Ziemniaki z leśnymi grzybami, cukinią, bakłażanem, papryką i pomidorami, zapieczone z goudą i mozzarellą, doskonale komponuje się z mięsami jak i rybami. Polecam! Scroll down for recipe in English Ziemniaki zapiekane z grzybami i warzywami (4-6 porcji) Składniki: 2 małe cukinie, pokrojone

karmelowy
Zapiekany dorsz z pietruszkowym pesto podany na młodych ziemniakach w aromatycznym sosie pomidorowym 146

nowatorskiej odsłonie. Całość zapieczona na młodych ziemniakach z pachnącym pomidorowym sosem to świetny przepis na smaczny, sycący obiad z rybą w roli głównej. Składniki: 600g fileta z dorsza 800g młodych ziemniaków 4 cebule 2 ząbki czosnku 4 duże pomidory starta skórka z 1 cytryny 1/2 pęczka natki z pietruszki 1/2 pęczeka kolendry 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka ostrej papryki(...)paprykę i chwilę smażyć. Następnie dodać drobno pokrojone pomidory, doprowadzić do wrzenia i gotować około 5-8 minut, aż część sosu troszkę odparuje. Po tym czasie dodać drobno posiekaną natkę z pietruszki, kolendrę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 5. Tak przygotowany sos wylać na ziemniaki w naczyniu żaroodpornym, ułożyć rybę,  posypać oliwkami i wstawić do piekarnika nagrzanego

Szalona Kuchnia Eweliny
Moqueca de bacalhau 212

minut. Odcedzamy wodę i odstawiamy do ostudzenia. I teraz.... rwiemy nasz płat ryby na "strzępki" tak aby odseparować wszystkie ości. Przygotowanie moqueca:Płaty dorsza  marynujemy z startymi 2 ząbkami czosnku, 2 łyżkami kuminu, sokiem z cytryny i odstawiamy na 30 minut.Kroimy cebule, pomidory, paprykę w kręgi a kolendrę drobniutko.Bierzemy głęboką patelnię. Na dnie układamy warstwę warzyw (cebula(...)papryka, pomidory), a następnie płaty bacalhau. Na wierzchu sypiemy kolendrę. Wszystko zalewamy mleczkiem kokosowym, dodajemy olej dende i 1 kostkę knorr. Jeśli chcemy otrzymać smak bardziej pikantny dodajemy kilka kropel tabasco lub chilli. Garnek przykrywamy i dusimy 20 minut.  Ryba musi być ugotowana a warzywa miękkie, to znak że potrawa gotowa. Ziemniaki gotujemy oddzielnie. Ich ilość

Smaki Brazylii
Zupa rybna 154

mnie w domu rodzinnym i miałam ogromną ochotę na powrót do tego smaku :). W większości domów gotuje się rybną z pomidorami, nigdy takiej nie jadłam, ciekawa jestem jaką jada się u Was? Napiszecie? Zupa rybna świeże ryby najlepiej okonki, płocie u mnie leszcz marchew ziemniaki cebula albo por natka pietruszki koperek szczypiorek liść laurowy ziele angielskie sól, pieprz śmietana

Pieguskowa Kuchnia
Dorsz – wartościowe źródło białka, witamin i kwasów omega-3 131

dobre źródło białka, minerałów i kwasów omega-3, ostrzega się przed ich nadmiernym spożywaniem ze względu na obecność w ich mięsie substancji szkodliwych. Dorsz norweski jako jedna z niewielu ryb należy do bezpiecznej żywności o śladowych ilościach pierwiastków szkodzących zdrowiu. Wartości tych substancji znajdują się znacznie poniżej norm wyznaczonych przez UE. Dlatego dorsza mogą spożywać dzieci oraz kobiety w ciąży(...)cebula dymka, 1 duży pomidor malinowy, 15g świeżego imbiru, oliwa z oliwek, sól, pieprz. Przygotowanie: Sos: Kapary, dymkę, skórkę cytryny, pomidora i imbir posiekaj na malutkie kawałeczki. Dodaj sól i pieprz i zalej oliwą z oliwek. Ryba: Na dużej patelni na średniej temperaturze rozgrzej olej z pestek winogron razem ze startą skórką z cytryny. Umyj i osusz filety rybne. Smaż

Moja smaczna kuchnia
Polska Sałatka Grecka 329

Ryba po grecku, karp po żydowsku, ruskie pierogi… Tradycyjne potrawy, którymi szczyci się kuchnia polska. Dziś przepis na tradycyjną sałatkę grecką, w nietradycyjnym spolszczonym wydaniu! Sałata Pomidory Ogórek Cebula Żurawina Oscypek Oliwa Sok z cytryny Sok z pomarańczy Miód Musztarda Sól Pieprz Polską sałatkę Grecką przygotowujemy tak, jak w oryginalnym przepisie. Oliwki zastępujemy jednak żurawiną, a fetę oscypkiem. Sałatę myjemy

MarcinChef