ryba w occie - 1786 przepisów (strona:55/120)

Galaretka winogronowa 161

Słoik winogronowej galaretki gotowy na zimę Winogrona to owoce, które można spożywać na wiele sposobów. Oczywiście pyszne są na surowo, można z nich zrobić wino lub

Korniszonki
Sałatka z cukinii Siostry Anastazji 416

pasuje do dań głównych, do mięsa czy ryb. Kolorowa i bardzo smaczna. Warto samemu ją przygotować- satysfakcja gwarantowana :) Zapraszam! Sałatka z cukinii kolorowa Składniki: 1 kg cukinii 1/2 kg kolorowej papryki 1/2 kg zielonych ogórków 5 średniej wielkości cebuli 1 marchewka 1-2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki oliwa zalewa: 1 szklanka octu 10 % 1 szklanka cukru 2 łyżki soli

Tagebuch po polsku
całkiem inny śledź po cygańsku 126

podania, tej niezwykle smacznej i zdrowej ryby. składniki 300 g filetów śledziowych z solnej zalewy 1 cebula 1 niewielki por 1 czerwona papryka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka miodu 6 łyżek dobrego oleju szczypta pieprzu i soli 1/3 pęczka natki pietruszki marynata  1 szklanki wody 1/3 szklanki octu 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli

Miód i pieprz
rolmopsy w zalewie octowej 171

Śledzie robię na święta i na imprezy Składniki - 6 filetów śledziowych - 1 cebula czerwona - 2 cebule białe - 2- 3 ogórki kiszone - wykałaczki zalewa - 2 szklanki wody

W królestwie smaków Beaty
śledziki matiasy z oliwkami,pieczarkami,czerwoną cebulą... 140

Składniki: filety z matiasa marynowane w oleju 10 szuk, oliwki zielone 10 dag, pieczarki marynowane 15 dag, cebula czerwona 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka

W Mojej Kuchni Lubię
Chrupiąca kanapka z łososiem, awokado i jajkiem w koszulce 153

Składniki: 3 kromki chleba razowego (u mnie z tego przepisu, bez dodatków) 3-4 plastry wędzonego łososia 1/2 dojrzałego awokado- kroimy w kostkę 3 jaja 1

Mango Papaja
Ozór wołowy w sosie chrzanowym z konfiturą cytrynową. 147

pieprz. Konfitura cytrynowa do mięs i ryb . Lemon jam. Składniki. 2 cytryny 1 ząbek czosnku 5 plasterków imbiru 1 cebula 5dag rodzynek 2 liście cytryny lub limonki 1 łyżeczka ostrej musztardy 1/2 łyżeczki kminku mielonego 1/2 łyżeczki kolendry 3 szczypty chilli w proszku 2 łyżki cukru 1 łyżka oliwy 1 łyżka octu winnego białego 1 łyżeczka soli Wykonanie. Cytryny sparzyć

Kulinarny karnet Christophera
Surówka z marchewki i bakalii, z imbirowym winegretem 177

którego zmieści się końcówka blendera – mieszamy ze sobą składniki sosu w odpowiedniej kolejności .   Wkładamy starty na najdrobniejszych oczkach tarki korzeń imbiru, miód i musztardę. Dokładnie mieszamy. Wlewamy ocet jabłkowy, dodajemy przyprawy : sól, pieprz i cynamon. Wszystko razem dokładnie mieszamy już teraz, do rozpuszczenia miodu i soli. Dopiero do tej mieszanki powoli wlewamy olej, cienką strużką , cały czas ubijając(...)surówki i bardzo dokładnie mieszamy wszystko razem. Gotowe! Surówkę można jeść od razu po przygotowaniu, ale jeszcze lepsza jest po kilku godzinach, kiedy smaki się połączą. Podaję ją do ryb i jasnych mięs, ale świetnie pasuje też do wieprzowiny w postaci kotletów mielonych lub klasycznych klopsików w pieczeniowym sosie.   Dla mnie ta surówka jest na tyle wszechstronna i smaczna

Karo in the Kitchen
Ryba po japońsku 48800

planuję ją wykonać. Jeśli nie na Boże Narodzenie, to na Sylwestra. Ryba po japońsku smakuje wyśmienicie i z pewnością ją polubicie. Cudownie przeplatają się w niej słodko-kwaśne smaki. Ryba po japońsku to doskonała propozycja zarówno na Święta, jak i inne rodzinne uroczystości. Polecam bardzo, nie zawiedziecie się. Dodatkowo fajną opcją na świąteczny stół jest karp z pieczarkami pod ciastem(...)słoik papryki konserwowej 2 duże cebule sól, pieprz cytryna Zalewa: 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 szklanki wody 1/2 szklanki oleju 4 łyżki keczupu 4 łyżki cukru 4 łyżki octu sól, pieprz Filety z miruny dzielimy na mniejsze kawałki. Skrapiamy je niewielką ilością soku z cytryny. Doprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Każdy kawałek panierujemy w rozmąconym jajku i bułce

Smaki Na Talerzu
Najlepsza surówka coleslaw – jak z KFC 275

Surówka coleslaw czy colesław jest jedną z popularniejszych surówek obiadowych i nic w tym dziwnego, gdyż jest pyszna i pasuje w zasadzie do wszystkiego: wszelkiego rodzaju mięs, ryb, pieczeni, burgerów, klusek, makaronu czy sosów. Sprawdzi się nawet jako dodatek do pizzy albo grzanek. Podstawowym składnikiem surówki colesław jest biała kapusta, która jest u nas dostępna praktycznie cały(...)koolsla, które jest skrótem koolsalade (surówka z kapusty). Składniki: mała główka białej kapusty średnia marchew cebula Sos: 2/3 szklanki majonezu 1/2 szklanki mleka 4 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki octu balsamicznego -może być również ocet winny lub zwykły 10% (wtedy dajemy jedną łyżeczkę) łyżka soku z cytryny sól, pieprz Przygotowanie Kapustę szatkujemy lub drobno kroimy nożem. Marchew obieramy i ścieramy

e-PrzepisyKulinarne
Gravlax z sosem pomarańczowo-musztardowym 162

łosoś,  wywodzi się ze średniowiecza, kiedy to rybacy solili łososie i zakopywali w piasku, w miejscu napływania fal morskich by lekko sfermentowały. Obecnie nie stosuje się już fermentacji. Ryby przyrządza się w marynacie, w ciągu kilku dni. Surowy łosoś potraktowany w ten sposób przypomina w konsystencji łososia wędzonego na zimno, ale jego smak jest o niebo bogatszy. Najlepiej smakuje(...)cukru trzcinowego 150 g gruboziarnistej soli morskiej skórka otarta z 1 pomarańczy, 1 limonki i 1 cytryny Sos pomarańczowo-musztardowy: sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 2 łyżki octu winnego 8 łyżek oliwy 2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżeczka miodu sól biały pieprz Przygotowanie: Łososia dokładnie osuszamy, nacieramy likierem i układamy w naczyniu żaroodpornym skórą do dołu. Nasiona kopru prażymy

Smakowity Blog Kulinarny
Pierś kurczaka w occie (do wódeczki i nie tylko...) 213

Zalewa: 700 ml wody 100 ml octu 1 płaska łyżka soli 6 łyżeczek cukru 2 cebule pokrojone w piórka 10 ziaren ziela angielskiego 15 ziaren pieprzu 2 listki laurowe 1 łyżeczka papryki słodkiej 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego Wykonanie: Piersi kurczaka pokroić na cienkie plastry w kształcie trójkąta (tak, żeby podobnie wyglądały jak ryba w zalewie octowej) Oprószyć każdy kawałek mięsa

IMPRESJA SMAKU
Naturalne przyprawy i dodatki do zdrowszego grillowania 142

niech będzie ketchup i równe części octu jabłkowego/cydru i brązowego cukru. Jako dodatkowe przyprawy możemy wykorzystać: sos Worcestershire, czosnek, paprykę w proszku, cebulę w proszku, gorczycę, kminek, pieprz cayenne itp. Zachęcamy do eksperymentowania i znalezienia właściwej proporcji smaku. Domowej roboty sos teriyaki. Sos Teriyaki jest doskonałym dodatkiem do grillowanego mięsa i ryb. Wystarczy wymieszać w równych częściach: sake, ryż

naRuszcie
Śledż a la sałatka grecka 186

który świetnie komponuje się z warzywami, rybą i fetą. Składniki: 5-6 marynowanych płatów śledziowych kilka liści sałaty rzymskiej opakowanie pomidorków koktajlowych lub śliwkowych 4 korniszony 1 mała czerwona papryka 1 cebula czerwona kostka twardej fety mały słoik oliwek (użyłam nadziewanych migdałami) garść kiełków Sos: 1/3 szklanki oleju lub oliwy 2 łyżki octu balsamicznego z Modeny 4 łyżki sosu sojowego

Czerwień i błękit
Naturalne przyprawy i dodatki do zdrowszego grillowania 135

niech będzie ketchup i równe części octu jabłkowego/cydru i brązowego cukru. Jako dodatkowe przyprawy możemy wykorzystać: sos Worcestershire, czosnek, paprykę w proszku, cebulę w proszku, gorczycę, kminek, pieprz cayenne itp. Zachęcamy do eksperymentowania i znalezienia właściwej proporcji smaku. Domowej roboty sos teriyaki. Sos Teriyaki jest doskonałym dodatkiem do grillowanego mięsa i ryb. Wystarczy wymieszać w równych częściach: sake, ryż

naRuszcie