ryba sola - 1000 przepisów (strona:50/67)

Makaron z łososiem i suszonymi pomidorami 177

Makaron z łososiem i suszonymi pomidorami Wariacja na temat łososia - tym razem w towarzystwie makaronu, pieczarek i suszonych pomidorów. Swojego łososia przygotowałam na parze, jest to

Moje Qulinaria
Mus z wędzonego łososia w sosie z rukoli 192

Delikatny mus z wędzonego na gorąco łososia z bitą śmietaną i sosem z rukoli. Smaczna przystawka na eleganckie przyjęcie, imprezę lub Święta.Składniki (na 5 porcji

Oryginalny smak
Penne z sosem z anchois 173

Zapraszam na włoski obiad pełen pięknych zapachów i aromatów - makaron penne z passatą pomidorową, białym winem i filecikami anchois :)  Składniki (3-4 porcje): 400 g

My Culinary Art
Wytrawne tartaletki ze szpinakiem i łososiem 323

Tartaletki na słono z ciasta kruchego wypełnionego szpinakiem i wędzonym łososiem oraz masą jajeczno- śmietanową. Smaczne na ciepło i na zimno.Składniki na 6 sztuk:na

wyzwania kuchenne
Burza. 161

Słońce świeciło od samego rana tak mocno, że mogło by śmiało dziurę wypalić, a na rozgrzanych kamieniach ze śmiałością byś usmażył jajecznicę. Panował jednak względny spokój

W kuchni Karmel-itki
Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą 288

Ta sałatka jest bardzo prosta. Tak naprawdę robi ją mój mąż, który też sam ją wymyślił. Lubi ją robić chyba dlatego, że zajmuje mu to zaledwie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
GUACAMOLE. 169

  Grupka mężczyzn bogato odzianych, w swych wielkich sombrerach spacerują ulicami skąpanymi w słońcu. Grają teksańsko- meksykańskie corridos na gitarach, akordeonach, kontrabasach i bębnach, a one

W kuchni Karmel-itki
PULPECIKI JAGLANE Z GULASZEM DYNIOWYM. 186

Stoi biedna, samotna dynia piżmowa. Spoglądam na nią codziennie, nie myśląc nawet o jej wykorzystaniu. Piękna, dorodna i soczyście pomarańczowa. Zrodził się kaprys, silny i uporczywy

W kuchni Karmel-itki
PIECZARKI W CIEŚCIE PIWNYM W OCCIE. 221

I kolejny z rzędu wieczór słyszę głośną muzykę, śmiech i gwar dobiegający z budynku naprzeciwko. Karnawał! W oknach przemykają postacie w smokingach pod muszką i balowych

W kuchni Karmel-itki
Śledzie po parysku. Elegancka i smaczna przystawka. 182

Śledzie po parysku to idealna propozycja na smaczną przystawkę, kolację i świąteczny stół. Do ich przygotowania potrzebujemy troszkę więcej czasu, ale efekt końcowy jest i wizualnie

Kuchnia z widokiem na ogród
Śledzie w śmietanie 156

Dzisiaj kolejny przepis – z cyklu przepisów wigilijnych – a będzie to przepis na śledzie w śmietanie, jest to kolejny z moich ulubionych przepisów zaraz po

UgotujmyTo.pl
RISOTTO Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI 223

naprawdę do risotto możemy dorzucać wszystko co mamy pod ręką, bądź co lubimy... Może być z mięskiem, z rybą, z warzywami, wędliną. Warunkiem dobrego risotto jest odpowiedni gatunek ryżu, przeznaczonego typowo do tej potrawy. Ja używam ryżu Arborio firmy Kupiec. Bardzo dobry ryż o owalnych, bardziej zaokrąglonych ziarenkach. W czasie gotowania wydziela dużo skrobi, przez co staje się(...)czyli pyszny smak) naszego risotto :-). Gdy już ryż wchłonie cały nasz bulion, dorzucamy do niego umyte i pokrojone w paski lub kostkę pieczarki oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku: solą, pieprzem, ostrą sproszkowaną papryką. Mieszamy. Chwile podsmażamy całość, aby smaki wzajemnie się przeszły. na koniec wrzucamy odcedzonego tuńczyka w sosie własnym, mieszamy, posypujemy zieleniną.Risotto najsmaczniejsze jest zaraz po przyrządzeniu

Walijskie Pichcenie
Tort z kuskusu, tuńczyka i pesto 232

Kuskus, tuńczyk, pesto - pięknie się składniki połączyły i tort kolorowy utworzyły.  Tort ten w całości zjadamy i wyrzutów sumienia nie mamy, bo nie dość, że

Moniki Smakołyki
"Ryba" z kotletów sojowych po grecku (wegańska) 170

okazji spędzając miłe chwile z rodziną. Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam kolejny fenomen. Pierwszym był ser - dip serowy z ziemniaka , później były "śledzie" z boczniaków w lekkim sosie tatarskim , dzisiaj "ryba" z kotletów sojowych po grecku. Dieta wegańska jest niesamowita, wszystkie smaki można odtworzyć lub sprawić by były bardzo podobne z zupełnie innych składników. Ktoś by pomyślał, co oni mogą jeść(...)zeszkli dodajemy starte warzywa, dolewamy trochę wody i dusimy pod uchyloną przykrywką do czasu, aż zmiękną. W między czasie przygotowujemy panierkę do kotletów. Mieszamy mąkę kukurydzianą wraz z wodą, solą i pieprzem tak, by otrzymać konsystencję rozcieńczonej kaszki. Kotlety maczamy w przygotowanej panierce i smażymy z obu stron na delikatnie natłuszczonej patelni do czasu, aż panierka uzyska złotawy kolor

Be Fit Be Strong
Tester #1: Sos sałatkowy grecki KOTANYI. 184

Postanowiłam, że i ja zostanę testerką. A co mi tam! Raz się żyje.Poza tym daje to duże możliwości w poznawaniu jakości różnych firm nawłasnej skórze

W kuchni Karmel-itki
TARTA ZE SZPARAGAMI NA CZOSNKOWYM SPODZIE. 233

Sezon szparagowy trwa. Już białe szparagi były, w wersji śniadaniowej czy też przystawkowej, jak kto woli. Teraz czas na zielone. Osobiście, bardziej wolę właśnie te, zielone

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania