zmiksować na ziarnistą masę. Pesto wyłożyć na rybę i wstawić do piekarnika. Ja używam funkcji pieczenia z parowaniem (specjalnie do rybki), jeśli nie macie takiej możliwości, rybę przykryjcie folią (żeby nie wyschła) i pieczcie 30 minut w temperaturze 180 stopni. W międzyczasie przygotujcie pozostałe dodatki. Zielony ryż: 120g ryżu parboiled (tym razem u nas biały, żeby podkreślić zielony kolor) 200g
Dietologcałkiem wdzięcznym obiektem do zdjęć, także oprószyłam go jeszcze na koniec cukrem pudrem i voila' oto jest: pyszny pieczony naleśnik - trochę jak słodkie ciasto parzone, pełne owoców - dla mnie rewelacja! I tym razem w ramach testu piekłam go w piekarniku firmy Electrolux 💚 Myślę, że taka propozycja słodkiego śniadania przypadnie Wam do gustu! SKŁADNIKI (najlepiej(...)piekarnika Electrolux wymieniałbym: bardzo łatwy i intuicyjny w obsłudze szybko się nagrzewa potrawy są równomiernie upieczone termosonda sprawdza się doskonale przy pieczeniu mięs i ryb bardzo łatwy w czyszczeniu ma elegancki design Natomiast jeśli chodzi o minusy to póki co znalazłam jeden: ciężko otwierają się drzwiczki piekarnika
Słodko-Słony Świat Ilonynaprawdę ładnie i elegancko. To co mnie najbardziej interesowało, to funkcje jakie posiada piekarnik. Okazało się, że jest ich całkiem sporo: grzanie dolne konwencjonalne/tradycyjne pieczenie grill szybkie grillowanie nawilżanie pizza powolne gotowanie termoobieg grillowanie turbo rozmrażanie utrzymywanie ciepła Wyświetlacz LCD jest sterowany dotykowo, jest bardzo czytelny i intuicyjny. U możliwia elektroniczną regulację(...)zalet piekarnika Electrolux wymieniałbym: bardzo łatwy i intuicyjny w obsłudze szybko się nagrzewa potrawy są równomiernie upieczone termosonda sprawdza się doskonale przy pieczeniu mięs i ryb bardzo łatwy w czyszczeniu ma elegancki design Natomiast jeśli chodzi o minusy to póki co znalazłam jeden: ciężko otwierają się drzwiczki piekarnika
Słodko-Słony Świat Ilonyśmietanką ,a wierzch posyp tartym serem. Piecz całość około 20 minut . Gotowe! Smacznego! Piekarnik Electrolux jest bardzo nowoczesny i ma minimalistyczny design. Wygląda naprawdę ładnie i elegancko. To co mnie najbardziej interesowało, to funkcje jakie posiada piekarnik. Okazało się, że jest ich całkiem sporo: grzanie dolne konwencjonalne/tradycyjne pieczenie grill szybkie grillowanie nawilżanie pizza powolne(...)zalet piekarnika Electrolux wymieniałbym: bardzo łatwy i intuicyjny w obsłudze szybko się nagrzewa potrawy są równomiernie upieczone termosonda sprawdza się doskonale przy pieczeniu mięs i ryb bardzo łatwy w czyszczeniu ma elegancki design Natomiast jeśli chodzi o minusy to póki co znalazłam jeden: ciężko otwierają się drzwiczki piekarnika
Słodko-Słony Świat Ilonypieczone ziemniaki 4-5 sztuk średniej wielkości młodych ziemniaków odrobina oleju przyprawa chilli, np. w młynku sól smażone szparagi 1 pęczek zielonych szparagów 2 łyżki masła szczypta soli Na samym początku przygotować ziemniaki: dokładnie wyszorować, przeciąć wzdłuż na 4 części i przyprawić solą oraz chilli. Polać odrobiną oleju i dokładnie wymieszać. Ziemniaki przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec(...)Rybę przyprawić solą oraz pieprzem, skropić odrobiną soku z cytryny i posypać posiekanym koperkiem. Śmietanę wymieszać z chrzanem. Przygotowany sos rozsmarować na wierzchu łososia. Blaszkę z łososiem wstawić do piekarnika i piec około 17 minut, aż do zmiany koloru łososia. Uwaga: podczas wkładania łososia do piekarnika, z naczynia żaroodpornego (tam, gdzie pieką się ziemniaki) należy zdjąć pokrywkę - i piec
UgotowaćLokalna specjalność położonego na północnym-wschodzie Szkocji rybackiego miasteczka Cullen. Autentyczna Cullen skink gotowana jest na „finnan haddie” – wędzonym na zimno w mchu i świeżych gałązkach surowym plamiaku. Rybę po uwędzeniu piecze się na patelni lub grillu, a później gotuje na niewielkim ogniu w mleku. Przepisy na zupę są przeróżne – z dodatkiem rybnego bulionu, bez śmietanki, wyłącznie na mleku
Karo in the Kitchenróbcie żadnej panierki, a kawałki ryby owińcie w papier do pieczenia lub folię z dodatkiem odpowiednich przypraw i niewielkiej ilości dobrego masła. Rybę podaję z puree ziemniaczanym, najczęściej z dodatkiem przetartego rozmrożonego zielonego groszku, zamiennie kukurydzy oraz surówką z kiszonej kapusty i marchwi. Świetnie pasują także pieczone warzywa takie jak: brokuły, kalafior, fasolka szparagowa lub uduszone(...)oliwie z oliwek z cebulą i chili. Składniki: 12 porcji filetów z mintaja 2 jajka mąka kukurydziana, zamiennie pszenna, pełnoziarnista przyprawa do ryb, szczypta kardamonu, świeżo zmielony pieprz sól kilka plastrów cytryny do podania olej do smażenia Przygotowanie: Filety myję w zimnej wodzie, dobrze odsączam, suszę na papierowym ręczniku. Ważne, by ryba była sucha, dzięki czemu nie będzie rozpadać
Zasmakuj Kuchniupieczenie ryby z dodatkami, w taki sposób, żeby nie wyschła, a pozostała cudownie soczysta. Tak właśnie przyrządziłam dorsza, którego Wam dzisiaj podsyłam :) Taka wariacja na temat ryby po grecku ;) Przed pieczeniem obłożyłam ją marchewką z dodatkiem natki pietruszki i chrupiących dodatków. DORSZ POD WARZYWNĄ PIERZYNKĄ Filet z dorsza Mała marchewka Ćwierć pęczka natki pietruszki Łyżka pestek dyni Łyżka(...)młynku tak, żeby pozostały drobne chrupiące kawałki Dorsza położyć na kawałku folii aluminiowej Połączyć marchew, pietruszkę, pestki i orzechy i obłożyć tą mieszanką rybę Zawinąć folią i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Piec 20-30 minut
HealthyCreationsPrzepyszny łosoś pieczony w foli, podany z frytkami pieczonymi w piekarniku z bukietem sałat. Pyszny pomysł na obiad, niemalże wakacyjny! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 3 garście frytek mrożonych (lub możesz sama pokroić ziemniaki na słupki) - 2 szt dzwonka z łososia (najlepiej dziki) - oliwa z oliwek - bukiet ulubionych sałat dresing do sałaty: - 3 łyżki oliwy(...)oliwek - łyżka miodu - łyżeczka musztardy - 2 łyżki wody - sól Łososia kładziemy na foli aluminiowej, skrapiamy oliwą z oliwek, solimy, szczelnie zamykamy i pieczemy w nagrzanym piecu w temp. 220 stopni C, przez 13 -15 minut. Ryba będzie upieczona i soczysta. Idealna! Frytki pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 240 stopni C przez 20 minut. Frytki dobrze jest skropić oliwą
SMYKWKUCHNItakże ostudzić. Rybę pokroić w kostkę, włożyć do pojemnika blendera z końcówką rozdrabniającą razem z różyczkami brokułów. Zostawić 4 niewielkie różyczki do dekoracji babeczek. W misce wymieszać ugotowaną kaszę gryczaną, masę rybko-brokułową, jajko i przyprawy (sól i pieprz do smaku). Farsz przełożyć do czterech silikonowych foremek na babeczki i na wierzchu każdej ułożyć różyczkę brokuła. Piec(...)podawać. 1 porcja to ok. 165 kcal , węglowodany: 21g, białko: 13g, tłuszcz: 3g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się 2,1WW i 0,8WBT SMACZNEGO! Artykuł Pieczona babeczka z ryby, brokuła i białej kaszy gryczanej w lekkiej zupie brokułowej pochodzi z serwisu Dietolog
Dietologkukurydzianymi jest smaczniejsza.. 1 kg filetów z dowolnej ryby 30 dag mąki 150 ml wody mineralnej 200 ml mleka 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia sól i pieprz przyprawa do ryby płatki kukurydziane Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawami.Dodać wodę, mleko, jajko i wszystko wymieszać, aż powstanie gładkie jednolite ciasto podobne jak na naleśniki. Odstawić
Moje domowe kucharzenierybę na złoto – w zależności od grubości filetów – po 4-6minut z każdej strony. Zdejmujemy na blachę, wstawiamy na chwilę do nagrzanego piekarnika (120⁰C wystarczy, ryba nie musi się piec, ma tylko zostać gorąca) lub przykrywamy folią aluminiową żeby ryba za mocno nie wystygła. Patelnię czyścimy papierowym ręcznikiem, rozpuszczamy na niej masło. Powinno lekko zbrązowieć, ale się
Karo in the KitchenDługo pstrągi czekały na swoje wejście na bloga. Całkiem o nich zapomniałam- nie wiem dlaczego, bo były przepyszne. Mimo, że na blogu są już dwa przepisy na pieczonego pstrąga, to ten zdecydowanie najbardziej przypadł mi do gustu. Może z miłości do ziemniaków? :) Składniki: - 2 pstrągi tęczowe - 7 niewielkich ziemniaków - duża czerwona cebula - 3 ząbki czosnku - sok z 1/2 cytryny(...)także, a nawet przede wszystkim w środku)solą i pieprzem, polewam sokiem z cytryny. Masło mieszam z posiekanym koperkiem, wkładam do każdej z ryb. Gdy ziemniaki są już miękkie układam na nich pstrągi i piekę jeszcze 10-15 minut. Smacznego
Cook&Lovełusek , patroszymy , dzielimy na dzwonki . Płukamy pod bieżącą zimną wodą , osuszamy papierowym ręcznikiem . Solimy , skrapiamy cytryną i obsmażamy krótko na maśle . Przekładamy do formy do pieczenia , także wysmarowanej masłem . Na każdym kawałku ryby także układamy kawałek masła . Warzywa obieramy , kroimy w równą kosteczkę i podsmażamy partiami na maśle . Do momentu aż będą rumiane . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Po usmażeniu , mieszamy warzywa(...)sobą , doprawiamy czosnkiem , solą i dość obficie pieprzem . Układamy na dzwonkach karpia . Polewamy masłem pozostałym po smażeniu zarówno ryby jak i warzyw . Potrawa tak maślana ,że aż z piekła rodem , ale też piekielnie pyszna Nakrywamy folią aluminiową i zapiekamy około 60 minut w piekarniku nagrzanym do około 170 C . Na dziesięć minut przed końcem odkrywam , żeby warzywa mogły się przypiec
Ogrodnik w podróżyNajpierw poszłam do stoiska ze swieżymi rybami. Rozejrzałam się, nosem pokręciłam bo na nic nie mogłam się zdecydować, po czym poszłam do ryb pakowanych w pudełka, słoiki, na tackach i... wróciłam do świeżych :) Tam właśnie kupiłam filet z łososia ze skórą :) Składniki: ok. 250-300 gramów łososia ze skórą 1/2 cytryny 2 łyżki masła + 1 łyżka do posmarowania(...)żółtka ze śmietaną... ... dodajemy koperek, natkę pietruszki i szczypiorek - mieszamy Łączymy sos z zasmażką na patelni Wyjmujemy na chwile rybę z piecyka, polewamy ją sosem i ponownie pieczemy kolejne 10 minut Ja rybę zjadłam bez dodatków, ale można podać do zapiekanych ziemniaków . Na zdrowie:) Zapraszam do mojej akcji: "Zastąp słoik pysznym daniem
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com