przygotowanymi bagietkami. Użyłem w tym celu gotowego miksu sałat, który jest do nabycia w każdym większym sklepie. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, aby użyć tylko jednej sałaty, np. rukoli, roszponki, czy zwykłej sałaty masłowej. Sałatę rozłożyłem na całej powierzchni talerzy, na których miałem zaserwować bagietkę. Na sałacie wysypałem pokrojone w połówki pomidorki koktajlowe i całość bardzo delikatnie posoliłem
Wyprawy kulinarneNastępnie wyjmujemy tartę z piekarnika i pozwalamy jej odpocząć co najmniej 10 minut, wtedy łatwiej będzie ją porcjować i wyjmować z formy. PODANIE: jako danie główne z sałatką z rukoli. OM NOM NOM! Post TARTA / QUICHE Z KURCZAKIEM I CEBULĄ – 3,75 zł pojawił się poraz pierwszy w NERDS' KITCHEN
Nerds Kitchenróżnymi pokarmami. Pierwsze danie: chleb z oliwą i pomidorem oraz mozzarella. A tutaj mamy toskański chleb z oliwą, czosnkiem i solą, bresaolę (suszoną wołowinę) posypaną wiórkami parmezanu i rukolę. Do tego wino Chianti Classico. Proste, ale jakie pyszne! Oczywiście nie obyło się bez drobnych zakupów i przywiezienia oliwy Pruneti do domu. Będzie mi przypominać o tym niesamowitym doświadczeniu, jakim było
Chilli Czosnek i OliwaNajlepiej używać warzyw sezonowych, więc skład naszej zupy będzie się różnił w zależności od pory roku. Oto kilka luźnych sugestii: wiosenna wersja – młode ziemniaczki*, młoda włoszczyzna, szparagi, karczochy, boćwina, rukola, szpinak letnia wersja – zielony groszek, bób, cukinia, fasolka szparagowa, młoda kapusta, a nawet z owocami morza (na wywarze rybnym) jesienna wersja – dynia, papryka, grzyby, brokuły, kalafior zimowa wersja – jarmuż, pasternak
Chilli Czosnek i Oliwaciecierzycę i polej je zachowaną 1/2 szklanki wody. Wymieszaj wszystko i szybko przełóż do miski z makaronem. Posyp uprażonymi migdałami i ponownie wymieszaj. Podawaj ciepłe, z dodatkiem sałaty, np. rukoli
Chilli Czosnek i Oliwaszybka w wykonaniu i niskokaloryczna! SKŁADNIKI: - 3 łyżki wędzonego łososia około 100-120 g - pomidor - zielona papryka (1/4 szt) - czerwona papryka (1/4 szt) - sól morska - pieprz - rukola duża garść - NA SOS: sok z cytryny, 1/2 łyżeczki miodu, łyżka wody
SMYKWKUCHNIpracy! Pyszny, lekki i sycący! POLECAM! SKŁADNIKI: - 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej - 1/4 awokado -1/3 pomarańcza - kilka pomidorków koktajlowych - 3 łyżki konserwowej cieciorki - łyżka suszonej żurawiny - garść rukoli (lub innej sałaty) - zioła np. toskańskie lub prowansalskie Owoce kroimy w kostkę, składniki mieszamy ze sobą, przekładamy do pojemnika! SMACZNEGO
SMYKWKUCHNIdań. Pomidory pieczone można również zamrozić. Można jeść pieczone pomidory np. jak chipsy, na chlebie żytnim z mozzarellą , albo na grzance z serem ricotta, pomidory z dodatkiem szpinaku, czy rukoli i oliwkami możemy podać do makaronu. Pieczone pomidory pasują prawie do wszystkiego. Pieczone pomidory dodaję do akcji Warzywa psiankowate 2013: 2 kg pomidorów Lima sól karpacka ocet balsamiczny z modeny
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsmażymy z obu stron na gorącym oleju. Usmażone gąski układamy na ręczniku papierowym aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu i wykładamy na talerz, doprawiamy solą i pieprzem, podajemy z rukolą i pomidorkami. The post Gąski panierowane smażone (kotleciki z gąsek) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębiałego balsamicznego kremu sok z 1 cytryny 1 łyżka sparzonej skórki pomarańczowej lub cytrynowej mały pęczek natki pietruszki imbir mielony do smaku 2 garści mixu sałat lub kiełków np. rukola, szczawik itp 200g konfitury figowej Sposób przygotowania: Miód miksujemy blenderem z kremem balsamicznym, sokiem z cytryny, skórką pomarańczową, pietruszką oraz imbirem. Prażymy orzechy i migdały, następnie dodajemy zmiksowany miód
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięłyżek mida’s Tandoori Curry Paste, 2 łyżek oliwy, 1 łyżki tymianku suszonego, odrobiny soli i 1 ząbka czosnku przeciśniętego przez praskę, no i do tego sałata z rukolą, pomidory i ogórki. Pasta niestety mi się kończy muszę zajrzeć do Kuchni Świata jak będę w Złotych Tarasach w warszawie. Kurczaka nacieramy marynatą i zostawiamy w lodówce. Skrapiamy kurczaka delikatnie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękolejnymi sałatkami, które pokochałam na dobre i pomysłami na przepisy, zapewne w wersji fit. Niczego nie zabraknie. Więc do dzieła! Składniki (na dwie porcje): 50 gram sałaty batawskiej (lub rukoli, sałaty masłowej, lodowej... co macie aktualnie pod ręką) 3 jaja ugotowane na miękko (u mnie 5,5 minuty) 4 małe pomidory malinowe (prosto z ogródka mojej ukochanej mamy) 50 gram
Mango Papajaparmeńskiej i sera pleśniowego z sosem miodowo-balsamicznym są idealne jako szybka przekąska lub przystawka przed daniem głównym. Składniki: szynka parmeńska ser z niebieską pleśnią suszone pomidory roszponka lub rukola na sos: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu
wyzwania kuchenneczasie odsączamy sałatkę ze słoika [ takie sałatki warto zrobić i mieć w zapasie], dodajemy majonez...i gotowe.. 2 zupki wietnamskie Vifon słoik sałatki dowolna mieszanka sałat np.z rukolą, z roszponką lub sałatą rzymską majonez Kluski -makaron przygotować według wskazówek znajdujących się na opakowaniu [ pokruszyć , zalać wrzącą wodą i odstawić pod przykryciem na 3 minuty].Sałatkę
Moje domowe kucharzenielekki zarazem. Dietetyczny, pełny witamin i zdrowy! SKŁADNIKI: - 3 łyżki kaszy kuskus - 1/2 ogórka zielonego - 2 plastry szynki wiejskiej (najlepiej eko) - 1 jajko ugotowane na twardo - garść rukoli - 4 liście sałaty masłowe - świeża bazylia - sól morska - kilka kropel oliwy z oliwek Kaszę kuskus wsyp do szklanki, zalej wrzątkiem odstaw na 7 minut. Ogórek, szynkę, jajko kroimy w kostkę
SMYKWKUCHNI