dobrze docisnąć. Na górny blat wylać polewę kakaową (dobrze jest to zrobić na dwa razy po połowie), dobrze schłodzić. Zaznaczyć podział na kawałki i na każdym wykonać rozetkę z bitej śmietany. Artykuł Ciasto W-Z pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchnianiego wystudzony budyń, miksując do uzyskania jednolitego kremu. Kremem budyniowym posmarowałam wierzch i boki tortu. Część kremu przełożyłam do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i zrobiłam nieduże rozetki na wierzchu tortu. 0,5 galaretki truskawkowej rozpuściłam w 3/4szkl. gorącej wody. Gdy wystygła wymieszałam ją z dżemem. Gdy galaretka była już mocno stężała wyłożyłam ją na wierzch tortu
Waniliowe Improwizacjedodać masło, żółtka, ser, śmietanę oraz przyprawić solą i pieprzem. Do ziemniaków dodać piane z białka. Delikatnie wymieszać do połączenia się składników. Blachę natłuścić. Szprycą wyciskać ziemniaki na kształt rozetek. Piec w temp 200 st C przez ok 10 minut
Kuchnia w oparachubić z cukrem pudrem, fixem i pastą waniliową. Gotową śmietanką udekorować wierzch tortu, ja śmietankę przełożyłam do rękawa cukierniczego z metalową, okrągłą tylką i na wierzchu tortu wycisnęłam ozdobne rozetki. Na koniec torcik ozdobić czekoladowymi jajeczkami i posypać pokruszoną chałwą. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery
Mała Cukierenkapuszki). Poukładać banany. Udekorować kremem śmietankowo-kajmakowym. Krem śmietankowo-kajmakowym przełożyć do worka cukierniczego zakończonego tylką 1M i udekorować ciasto, wedle uznania. U mnie są to wysokie rozetki. Krem śmietankowo-kajmakowy Do pozostałego kajmaku dodać 2 łyżki kremu śmietankowego, wymieszać, nie musi być bardzo dokładnie. Następnie wmieszać to w resztę kremu śmietankowego. Wyjdzie nam krem śmietankowo-kajmakowy. Ciasto wstawić
moj przepis nadrugi blat, nasączyć pozostałym ponczem, wyłożyć połowę kremu z gorzkiej czekolady, wyrównać, wyłożyć pozostałą frużelinę, wyrównać. Pozostały krem przekłożyć do worka cukierniczego zakończonego tylką z małą gwiazdką. Wycisnąć ozdobne rozetki na górze tortu. Resztą kremu wysmarować boki. Jeżeli mamy obrotową paterę przyłożyć nóż do dolnej części tortu, kręcąc paterą i powoli przesuwać nóż do góry, w ten sposób można wygładzić
moj przepis najuż cały cukier się rozpuści dodać sok z cytryny, krótko zmiksować. Na upieczone owoce wyłożyć ubite białka, ja przełożyłam do rękawa cukierniczego, zakończonego tylką 1M (Wiltona) i wyciskałam rozetki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. piec około 10-15 min, do zarumienienia pianki. Uwaga nie wolno uchylać piekarnika podczas pieczenia ciasta z pianką, bo pianka od razu opadnie. Ciasto
moj przepis napłaską dłoń wysypać trochę zmielonych orzechów, przyłożyć dłoń do boku tortu delikatnie przyciskając, w ten sposób przyozdobić bok tortu. Resztę orzechów wysypać na wierzch tortu. Na wierz tortu wyciskać rozetki, położyć orzeszek. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Tort najlepiej kroić nożem z piłką, zamoczonym we wrzątku. Tort pozostaje stabilny nawet po 6 godzinach przebywania w temperaturze pokojowej, dobrze się
moj przepis napozostałe wiśnie, wylać (bardzo ostrożnie i powoli) resztę galaretki. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia (około 1-2 godziny). Resztę kremu przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na torciku rozetki. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny do całkowitego stężenia. Torcik przechowywać w lodówce. Przed podaniem delikatnie nożykiem oddzielić deser od ścianek formy, delikatnie zdjąć obręcz następnie pomagając sobie szeroką
moj przepis nabyć nadal płynna – około 30 min. Przełożyć do misy miksera i zmiksować na sztywny krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Na blacie wycisnąć rozetki, udekorować borówkami. Tort wstawić do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, zdjąć obręcz, wyrównać boki szpatułką. Kroić nożem z ząbkami. Przechowywać w lodówce, w szczelnym pojemniku
moj przepis nanadal płynna – około 30 min. Przełożyć do misy miksera i zmiksować na sztywny krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Na biszkoptowych krążkach wyciskać po 5 małych rozetek, udekorować borówkami lub kawałkami kokosa kandyzowanego lub wiśniami koktajlowymi. Tort wstawić do lodówki na 5-6 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, zdjąć obręcz, wyrównać boki szpatułką. Kroić
moj przepis natrzymając szpatułkę prostopadle do tortu kręcić paterą, tak aby przejścia między kolorami się jakby i zacierały. Górę tortu posmarować kolorowym kremem, wyrównać. Jeżeli kremu zostanie można zrobić różyczki lub rozetki. Tort wstawić do lodówki na 3-4 godziny, wówczas dekoracja ładnie zastygnie. Tort przechowywać max 3-4 dni od przełożenia kremem z owocami. Smacznego! Tort kawowo-truskawkowy Ombre Tort kawowo
moj przepis nalekko przycisnąć kiwi do boków tortownicy. Do dekoracji: 330 ml śmietany 30 % kilka truskawek 1 limonka Śmietanę ubić na sztywno, przełożyć do rękawa cukiernicznego i wycisnąć na torcie rozetki lub inne wzory. Limonkę wyszorować, osuszyć, przekroić na 8 części. Ułożyć na wierzchu śmietany, między limonkami ułożyć przekrojone truskawki. W środek ułożyć kilka rozciętych truskawek. Schować do lodówki
moj przepis naokoło 30 min. Ciasto wyjąć z lodówki, wyjąć z formy, delikatnie usunąć papier, posmarować cienką (około 1/2 cm) warstwą kremu czekoladowego, wyrównać, pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat wycisnąć rozetkę. Ciasto przechowywać w lodówce. *Najlepiej sprawdzi się forma z odpinanym bokiem. **Rada: galaretki można rozpuścić w 250 ml wrzątku, następnie dolać 750 ml zimnej przegotowanej wody. Całość przelać do płaskiego
moj przepis nanasączyć resztą mieszanki. Posmarować cienką warstwą kremu, wyrównać. Resztę kremu przełożyć do worka cukierniczego, zakończonego tylką w kształcie dużej gwiazdki (u mnie 1 M Wiltona). Ciasto posypać kakao, wycisnąć rozetki. Pokroić na kwadraty. Podawać. Przechowywać w lodówce, maksymalnie 4 dni. Smacznego
moj przepis na