roladki - 9750 przepisów (strona:451/650)

Drożdżowy ślimaczek z dzemem cytrusowym 169

cynamonem i miodem, wymieszać, aby składniki się połączyły. Wyrośnięte ciasto, wykładamy na stolnicę wysypaną mąką, wałkujemy lub rozpłaszczamy ręką, smarujemy nadzieniem, zostawiając odstęp 2 cm po brzegach, zawijamy jak roladę, kroimy na grubsze 5 cm plastry, układamy je obok siebie w wyłożonej pergaminem tortownicy ja miałam o śr 28 cm.   Zostawiamy na 20 minut, aby znów podrosło i pieczemy

Wanilia i Kardamon
Roladki drobiowe z farszem z suszonych pomidorów ugotowane na parze 180

nadziewamy ją farszem nadal jest soczysta i miękka a przede wszystkim lekka. Danie jest proste w przygotowaniu, wystarczy trochę cierpliwości w pierwszych etapach przygotowania dania. Składniki (na 1 dużą roladkę, czyli około 2-3 porcje): 500 gram mielonej piersi kurczaka szczypta soli, pieprzu i suszonej bazylii Na farsz: 3 kromki żytniego pieczywa 7-8 suszonych pomidorów szczypta soli, pieprzu

Mango Papaja
Zrazy z szynki wieprzowej 414

papryką z obu stron. Na wewnętrznej stronie każdego zraza rozsmarować łyżeczkę musztardy, a następnie nałożyć na każdy z nich: pół cebulki, kawałek boczku i pół ogórka kiszonego. Zwinąć dokładnie roladki i związać je nitką (lub spiąć wykałaczkami). Dwie duże cebule pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę. Kolejno dodać zrazy i podsmażyć je na złoty kolor z każdej

Kulinarne Przeboje
MENU NA KOMUNIĘ, URODZINY, PRZYJĘCIE DOMOWE 1156

szpinakiem  TU Przekąski na zimno i  gorąco:  Naleśniki z marynowanym w rozmarynie kurczakiem, gorgonzolą i borówkami  TU Ser camembert faszerowany śliwkami    TU Roladki z bakłażana nadziewane pastą z pestek dyni i słonecznika  TU kulki drobiowe  TU Poza tym:   pieczywo, korniszonki, oliwki, półmisek wędlin, kapary, ciasto, tort

pieprzny smaczek
Drożdżówka z budyniem i kruszonką. Pyszna i puszysta. 296

trzy równe części. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Każdą część ciasta rozwałkować na kształt prostokąta i posmarować budyniem, zawinąć jak roladę. Zwinąć od strony dłuższego boku. Delikatnie zsunąć roladkę na blaszkę. Tak samo zrobić z pozostałymi dwoma. Ostawić ponownie do lekkiego wyrośnięcia. Kruszonka – do miski wsypać mąkę, cukier, cukier waniliowy, dodać miękkie masło. Za pomocą rąk ugnieść kruszonkę

Kuchnia Pokoleń
Wyrolowany stek bavette- włoska rolada z łaty wołowej 268

sera mozzarella odsączamy z zalewy, kroimy w cieniutkie plasterki i rozkładamy na pomidorach. Liście szpinaku rozkładamy jak dachówki, jeden zachodzący na drugi. Z wierzchu rozsypujemy niebieski pleśniowy ser. Zwijamy roladę, jedną ręką zawijając ciasto mięso a drugą przytrzymując nadzienie rozłożone na steku. Stek dokładnie i ciasno obwiązujemy sznurkiem wędliniarskim lub grubym, białym bawełnianym kordonkiem. Odstawiamy na 30-40 minut. Rozgrzewamy

Karo in the Kitchen
szybkowar-boczek na kapuście kiszonej do pieczywa... 201

łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kapusta kiszona 1 kg, cukier 1 łyżeczka, woda 2 szklanki z boczku ściąć żeberka, cały płat boczku natrzeć mocno przyprawami ciasno zwinąć roladę i obwiązać sznurkiem, nicią, schować do lodówki najlepiej na całą noc, przyrawami też natrzeć żeberka do szybkowara wlać 2 łyżki oleju i obsmażyć boczek, żeberka, wyjąć na talerz wsypać kapustę kiszoną

W Mojej Kuchni Lubię
Rolada z andrutów Ewy Wachowicz 149

Rolada ta, to przepis Ewy Wachowicz, a jej receptur zachwalać nie muszę. Wszystko zawsze się udaję i zawsze jest absolutnie pyszne.     2 kwadratowe andruty nałożyć na mokry ręcznik kuchenny i przykryć wierzch.   1 galaretkę cytrynową  i 1 łyżkę żelatyny rozpuścić w 1/2 szklance wrzątku 1 kostkę masła rozpuścić z 1 szklanką cukru 100 g orzechów, migdałów

Jadło i czytadło
ŚLIMACZKI DROŻDŻOWE SEROWO-JAGODOWE 125

sól, mieszamy i odstawiamy na 10 min w ciepłe miejsce. Następnie dodajemy mąkę, jajko i olej. Zagniatamy ciasto. Wałkujemy cienko w prostokąt. Smarujemy nadzieniem, posypujemy jagodami,  zawijamy w roladę i tniemy w 2-cm ślimaczki. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Smarujemy mlekiem. Odstawiamy na 30 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Pieczemy w 180 stopniach

słodki bratek
Drożdżówki z makiem 250

tarce jabłko oraz bakalie.  Wyrośnięte ciasto wykładam na blat podsypany mąką, odgazowuję, uderzając kilkukrotnie dłonią i rozwałkowuję cieniutko. Na połowę ciasta wykładam masę makową i zwijam jak roladę. Kroję na plastry o szerokości ok 5 cm, układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i po raz kolejny odstawiam do wyrośnięcia.  Piekarnik nagrzewam do 200°C , nożem robię wgłębienie

Ciasteczkowy Potwór
ROLADY DROBIOWE Z MIĘSEM MIELONYM 157

tutaj dogodzić mężusiowi?Cały tydzień poza domem  więc chociaż przez dwa dni niech zje dobrze i smacznie.Tym razem padło na roladki z mięsem mielonym,pomysł z Wielkiej Księgi Specjałów s.Anastazji. Składniki:   3 pojedyncze filety z kurczaka 20 dag mięsa wieprzowego 1 pęczek natki pietruszki 1 cebula 2 ząbki czosnku jajka sól,pieprz bułka tarta Mięso kurczaka przeciąć wzdłuż

Niespełnione zdolności kulinarne
Krokiety z chleba tostowego 132

chleb tostowy ser żółty  kiełbasa jajka  bułka tarta Z chleba tostowego odciąć skórki, rozwałkować , aby chlebek był cieńszy.Na chlebku ułożyć kiełbasę, ser żółty i zwinąć roladki [ można spiąć wykałaczką].Zanurzyć w roztrzepanym jajku [ doprawionym solą i pieprzem], obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z każdej strony.Podawać np.z ketchupem

Moje domowe kucharzenie
Surówka z łodyżek czosnku niedźwiedziego i rzodkiewek 171

niezwykle dekoracyjnym dodatkiem do posiłku. Bardzo aromatyczna oraz, przede wszystkim, godna polecenia ze względu na walory zdrowotne i smakowe. Gorąco polecam i… na zdrowie. Zapraszam również na: - Niedźwiedzie pesto - Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim Wydrukuj przepis The post Surówka z łodyżek czosnku niedźwiedziego i rzodkiewek appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Grillowane koreczki z szparagami 226

gotujemy w osolonej wodzie nie więcej niż 3 minuty. Odcedzamy je i gdy nieco wystygną układamy po kawałku na plastrze boczku, dodajemy szparag skrócony do podobnej wielkości, zawijamy w roladkę i spinamy wykałaczką. Grillujemy obracając  na mocno rozgrzanym grillu aż do uzyskania pięknych rumieńców boczku

Mechanik w kuchni