roladki są tak pyszne, że aż trudno poprzestać na jednej :) Składniki: - 3 placki tortilli - 3 banany - nutella - płatki kukurydziane Przygotowanie: Placki smarujemy nutellą. Banany kroimy w plasterki i układamy na wysmarowanych plackach, posypujemy płatkami kukurydzianymi. Tortille zwijamy w rulon i kroimy na małe kawałki
Zainspirowana w kuchniStaram się aby w każdy weekend zrobić ciacho dla mojej rodzinny, i przed zbliżającym się weekendem myślałam jakie ciacho upiec i trafiło tym razem na roladę śmietankową i powiem był to strzał w dziesiątkę ,rozeszła się w szybkim tempie ,zapraszam do wypróbowania tego oto przepisu ,smakuje super . Składniki na ciasto
Mój Smakczęsto, na różne sposoby. Dzisiaj pomysł na obiad, który robi się sam w piekarniku, Bez konieczności podsmażania mięsa. Zawinięty w polędwiczkę por pozostaje chrupki i nadaje aromatu całej roladzie. Jeśli lubicie tego typu warzywa, które po obróbce termicznej wciąż są al dente, to na pewno ta polędwiczka Wam posmakuje :) Do marynaty użyłam sosu teriyaki, który otrzymałam od firmy DeCare . TUTAJ
Posadzone i zjedzonePastę z oliwek i sera feta odkryłam jakiś czas temu. Świetnie komponuje się jako dodatek do wielu potraw. Tym razem wykorzystałam go to roladek z kurczaka. Komponuje się wyśmienicie :) Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka (około 500-600 gram) kilka suszonych pomidorów Pasta: 1/4 kostki seera feta 1/2 szklanki zielonych oliwek 1 ząbek czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek pieprz
Tradycyjna Kuchniaczosnek, dwa jajka, majeranek, tymianek, sól, pieprz, cebulę mieszamy dokładnie , dodajemy szczypiorek i ser. Rozkładamy skórkę ,kładziemy boczek , formujemy dużego kotleta i ściśle zawijamy wszystko , tak by zamknąć całą roladkę. W razie potrzeby użyć wykałaczki, ale raczej nie będzie potrzebna. Polewamy delikatnie olejem musztardowym i posypujemy papryką. Pieczemy ponad 1.20 min w 200C po upływie polowy czasu przewracamy
Viola cooks with passionciasto , wkładamy do wysypanej mąką miski i odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut . Wyrośnięte ciasto , rozwałkowujemy na około 1 cm grubości , smarujemy nadzieniem i delikatnie zwijamy . Tak uformowaną roladkę , tniemy na 10 cm kawałki i układamy, na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia , pionowo w dość dużych odstępach od siebie , podczas pieczenia rosną i tak pewnie się skleją
Ogrodnik w podróżyCiasto na weekend! Rolada z malinami, którą ostatnio robiłam, a przepis Wam zdradziłam na blogu, została zjedzona do ostatniego okruszka. Była przepyszna. Postanowiłam upiec jakieś nieduże ciasto również z malinami, tak mi ten smak się spodobał. Myślałam i kombinowałam, stanęło na serniku z malinami i jeżynami, ale żeby nie było zbyt sztampowo to sernik z dodatkiem masła orzechowego. W końcu
SMYKWKUCHNIzakręcać i ustawiać do góry dnem. Gdyby okazało się po wystygnięciu, że słoiki nie zamknęły się, wtedy można je pasteryzować przez kilka minut. Może spróbujesz również zapiekanych z mięsem roladek z bakłażana albo bakłażana zapiekanego z mięsem i serem feta
Codzienna kuchnia niecodziennapół i pokrój na paski (mi wyszło 8 pasków). Biszkopt w tortownicy wysmaruj cienko masą budyniową, następnie paski biszkoptu wysmaruj powidłem oraz kremem budyniowym. Pierwszy kawałek zwiń jak roladę, ułóż na środku w tortownicy i do niego dokładaj kolejne kawałki. Schłódź w lodówce. Po kilku godzinach ściągnij obręcz tortownicy i ozdób polewą czekoladowo-śliwkową. Gotowe :) Po przekrojeniu tortu będą widoczne
Kulinarna (nie)codziennośćbananem Marta Lody z owocami Paulina Tort malinowo-jogurtowy bez pieczenia Gosia Pomidorowa z pleśniowym serem Marzena Soczewica z burakami i olejem z pestek dyni Monika Rolada z cukinii i kaszy jaglanej Justyna Orzeźwiający chłodnik z cukinii z ogórkiem Diana Grzyby marynowane Ela Kasza gryczana z kiełbasą Zapraszam już na kolejny błyskawiczny piątek
Magiczne Życie Martyczarny ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ciasto francuskie rozmrażamy,smarujemy sosem słodkim chili dość obficie,posypujemy ziołami i czosnkiem,układamy plasterki pomidorów,pieczarek,kiełbasy chorizo,solimy i pieprzymy,posypujemy startym ,żółtym serem,zwijamy w roladę ,schładzamy w lodówce żeby nam się nie rozpadała przy krojeniu.Kroimy w plastry gr. ok 2-3 cm.,układamy na wyłożoną papierem blachę i zapiekamy w 200st. na złoty kolor.Po wyciągnięciu
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiamatorów koziego sera, to przekąska idealna <3 Składniki 2 roladki z sera koziego 2 jajka 2 łyżki mąki 100 g płatków migdałowych 3/4 szklanki dżemu z czerwonej porzeczki 4 łyżki białego wina szczypta cukru 3 łyżki klarowanego masła 5 łyżek oliwy owoc granatu Przygotowanie Ser pokroiłem na porcje. Oprószyłem mąką, panierowałem w jajkach i płatkach
R'n'G KitchenIlość cukru zależy od tego jak słodkie są buraki. Do smaku można dodać także ocet lub sok z cytryny. Podajemy jako dodatek do obiadu np. z kluskami ślaskimi i roladą
Moja smaczna kuchniadusząc ją około 20 minut pod przykryciem przewracając od czasu do czasu. WYKŁADAJAC NA TALERZ DAJCIE PONIEŚĆ SIE FANTAZJI Dodatkiem do tego dania były pieczone ziemniaki ,karmelizowana kukurydza,i roladki z fasolki szparagowej z boczkiem
Viola cooks with passionkontrolować A gdy zrobimy to odzielnie pięknie sie polacza smakiem a nie płynami. Odstawiamy do wystygniecia Nasze bliny mozemy juz faszerowac Metody sa różne koperty,Roladki itp Ostatni etap: 3-4 jajka rozklepane Bułka tarta Zawiniete ktokiety musimy obtaczac w jajku a później bułce tartej Rozgrzewamy patelnie zalewamy olejem okolo
Viola cooks with passion