roladki - 9750 przepisów (strona:339/650)

Polędwiczki w sosie kurkowym 107

suszonymi pomidorami Kurczak caprese Boeuf bourguignon – przepis Julii Child Sznycel z indyka Gulasz z indyka Makaron Boeuf Strogonow Pieczona polędwica wieprzowa Kotlety mielone z mozzarellą Placek po węgiersku Roladki z indyka z mozzarellą i suszonymi pomidorami POLĘDWICZKI W SOSIE KURKOWYM Przygotowanie : 45 minut Ilość porcji: 2 Składniki polędwiczki: – 300-400 g polędwicy wieprzowej – 200 g kurek – 2 łyżki oliwy – pół

nietylkopasta.pl
Sos tysiąca wysp 98

Przedstawiam Wam dziś przepis na rewelacyjny domowy sos 1000 wysp, który sprawdzi się do różnego rodzaju zapiekanek, roladek z ciasta francuskiego, kebaba, tortilli, hot dogów, hamburgerów czy nawet frytek i innych przekąsek. Jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a wszystkie składniki prawie każdy z nas posiada w swojej kuchni. Spróbujcie kiedyś go przygotować, np jako alternatywę dla sosu czosnkowego

Smaki Na Talerzu
Roladki z cukinii z ricottą w sosie pomidorowym 85

Delikatny a zarazem sycący pomysł na bezmięsny obiad. Wystarczy kilka prostych składników i można delektować się wyśmienitym daniem. Artykuł Roladki z cukinii z ricottą w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Pieczone frytki z cukinii w panierce 89

szybkie w przygotowaniu, sprawdzą się jako kolacja lub przystawka. Polecam również inne przepisy na dania z cukinia:  Gofry z cukinią i serem Pasztet z cukinii z płatkami owsianymi Roladki z cukinii z serkiem Placki cukiniowe z czarnuszką Szaszłyki z łososia na cukiniowym spaghetti Placki z cukinii z serem Zupa-krem z cukinii Leczo w słoikach na zimę  Pieczone

Obiad gotowy
Zakręcone drożdżówki z jagodami 137

mąką pszenną na placek o wielkości ok. 30 x 40 cm. Na całej powierzchni ciasta wykładamy równomiernie jagody, zostawiając wolne brzegi. Następnie ciasto zwijamy w rulon wzdłuż krótszego boku. Roladę tniemy w plastry o grubości około 3-4 cm i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na kolejne 15-20 min, aby ciasto urosło

Kuchnia MagdaLeny
Zakręcone drożdżówki z jagodami 137

mąką pszenną na placek o wielkości ok. 30 x 40 cm. Na całej powierzchni ciasta wykładamy równomiernie jagody, zostawiając wolne brzegi. Następnie ciasto zwijamy w rulon wzdłuż krótszego boku. Roladę tniemy w plastry o grubości około 3-4 cm i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na kolejne 15-20 min, aby ciasto urosło

Kuchnia MagdaLeny
Gotuję z Baletnicą :) 193

Kalafiorowe curry Sałatka wiosenna z zapiekaną tortillą Rolada biszkoptowa z serkiem i dżemem Lody truskawkowe Kurczak z cukinią Wszystkie przepisy pochodzą z książki „Fit przepisy Baletnicy. Sezonowo

czarrna od kuchni
Meczowy set przekąskowy :) 217

Obwarzanki serowe „Fit przepisy od Baletnicy„; Jabłka w cieście „Fit przepisy od Baletnicy Sezonowo„; Rolada biszkoptowa z serkiem „Fit przepisy od Baletnicy„; Koreczki; Sałatka z ryżem i brokułami

czarrna od kuchni
Rolada ze schabu z mięsem mielonym – na obiad lub do kanapek 195

minut bez przykrycia. Rolada ze schabu z mięsem mielonym – na obiad lub do kanapek Zobacz inne przepisy na schab do obiadu: Kotlet schabowy z boczkiem i ogórkiem kiszonym – pyszne roladki wieprzowe Schabowe pod pierzynką z cebuli i papryki – przepis na pyszne kotlety Schab zapiekany z warzywami w sosie śmietanowo-musztardowym Schabowy po królewsku – przepis na obiad Schab zapiekany z pieczarkami

e-PrzepisyKulinarne
Tradycyjna kuchnia rzymska. Jaka jest? 93

spróbowało jeszcze roślin. Jego smak wzbogacony jest przeważnie aromatycznymi ziołami: szałwią, rozmarynem, czosnkiem. Kolejnym ważnym dla kuchni rzymskiej mięsem jest wieprzowina („carne suina”), a szczególnie „porchetta” – rodzaj pieczonej rolady wypełnianej słoniną, czosnkiem, rozmarynem i serem. Pochodzi ona oryginalnie z rzymskiej prowincji Ariccia. Rzymianie nie gardzą też koniną („carne equina”). Kuchnia rzymska w temacie mięs ma jeszcze do dodania może

ProstePesto.pl
Omlet rolowany z pomidorem, szynką i serem 83

utworzył niezbyt szeroki pasek przebiegający wzdłuż patelni, przez środek. Smażymy jeszcze chwilę pod przykryciem, aż jajka nieco się zetną. Pomagając sobie dwoma łopatkami/szpatułkami zwijamy omlet w roladę, przesuwając go jednocześnie na bok patelni. W puste miejsce wylewamy kolejną część masy jajecznej. Po chwili rozkładamy na niej szynkę. Kiedy jajka się zetną, ponownie rolujemy, znów przesuwając omlet

Smaki Na Talerzu
Zapiekanka z mięsa kapusty i ryżu. Zapiekanka gołąbkowa 94

zabiera czas. Składniki na zapiekankę gołąbkową są takie same jak na tradycyjne gołąbki (kapusta, mięso mielone, ryż, nie daję do farszu jajka) tylko zamiast zwijać kapustę z farszem w roladki, układamy warstwowo farsz i kapustę, możemy to zapiekać w naczyniu żaroodpornym lub w blaszce do pieczenia. Mielone mięso wieprzowe i ryż przekładamy warstwami z liści kapusty i zapiekamy w piekarniku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z serem halloumi 106

temu jest to idealny ser dla wegetarian. Przepis na wegetariańską sałatkę z serem halloumi polecamy nie tylko koneserom sałatek bez mięsa. To świetna propozycja na pyszną przekąskę podobnie jak roladki z tortilli z serkiem mascarpone . Polecamy także ciasto francuskie ze szpinakiem i serem . Zobacz również pomysł na fit placki twarogowe bez mąki. Zapraszamy na przepis na sałatkę z halloumi, która

Kuchnia Na Wypasie
Drożdżowe ślimaczki z nadzieniem serowo-kokosowym 89

rozcieramy łącząc ze sobą. 4. Formowanie ślimaczków: Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą wałkujemy osobno na stolnicy oprószonej mąką pszenną, na każde ciasto rozsmarowujemy po połowie nadzienia, zwijamy jak roladę i kroimy w plastry. 5. Do pieczenia: Plastry ciasta lekko spłaszczamy i układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Zachowujemy odstępy ponieważ znacznie urosną. 6. Pieczenie i podanie: Drożdżówki pieczemy

Izabelawkuchni
Drożdżówki waniliowo – truskawkowe 151

delikatnie podsypując mąką. Rozwałkowane ciasto posmarować wcześniej przygotowanym nadzieniem truskawkowym z wanilią, pozostawiając nie posmarowane 2 cm od brzegów ciasta. Ciasto zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Tak przygotowaną "roladę" pokroić ostrym nożem, lub za pomocą kawałka nitki, którą przekładamy pod zwiniętym ciastem i zaciskamy na cieście, dzieląc je - na 15 części, z których otrzymamy 15 bułeczek – ślimaków. Bułeczki układać w blaszce

Świat Ciasta