
Tajemnicą najlepszego żurku jest dobry domowy zakwas na żurek, do tego dobrej jakości biała kiełbasa, najlepiej domowa, ugotowane jajko i domowe chlebki do żurku. Pisze o tych domowych, bo na moim blogu znajdziecie wszystkie te przepisy i zagwarantuję Wam najlepszy możliwy efekt! Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc: – domowa biała kiełbasa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – jajka faszerowane mango – farbowanie jajek barwnikami – łosoś marynowany w whisky – śledź ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...