Tajemnicą najlepszego żurku jest dobry domowy zakwas na żurek, do tego dobrej jakości biała kiełbasa, najlepiej domowa, ugotowane jajko i domowe chlebki do żurku. Pisze o tych domowych, bo na moim blogu znajdziecie wszystkie te przepisy i zagwarantuję Wam najlepszy możliwy efekt! Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc: – domowa biała kiełbasa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – jajka faszerowane mango – farbowanie jajek barwnikami – łosoś marynowany w whisky – śledź ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...