roladki - 9750 przepisów (strona:274/650)

Sos z pieczonej papryki z serem feta i czosnkiem 175

wtorek częstowałam Was pysznymi, pieczonymi roladkami schabowymi (przepis TU ). Roladki te podałam m.in. z sosem z pieczonej papryki i dziś właśnie o nim wpis. Ponieważ w daniu głównym była papryka i feta to i sos postanowiłam przyrządzić z ich udziałem. Taki sos jest doskonały do mięs pieczonych, smażonych, a nawet do kiełbaski na gorąco czy parówek :)  my wypróbowaliśmy

Kolorowy Przepisownik
Strucla z budyniem i lukrem 209

wzrośnie dwukrotnie , wyłożyć na posypaną mąką stolnicę ponownie wyrobić. Ciasto podzielić na 3 cześci uformować 3 wałki a następnie je spłaszczyć na środek nich wyłożyć budyń i zawinąć w "roladę" następnie takie 3 rolady zapleść w jeden warkocz. Piec ok 45-55 min. Po wyjęciu i ostygnięciu polać lukrem i posypać kokosem. Uwaga ! przypominam o akcji w której

Pychotkaaa
Roladki drobiowe z pieczarkami 154

plasterki, a cebule w kostkę. Cebulę zrumień na 2 łyżkach masła. Dodaj pieczarki, przesmaż, przypraw, przestudź. Wymieszaj ze startym serem i natką. Farsz nakładaj na płaty mięsa zwijaj roladki (można spiąć wykałaczkami jak u mnie). Roladki wstawić w brytfance wyłożonej najlepiej folią aluminiową, do piekarnika na 180 stopni na około 20 minut

Pychotkaaa
Zawijane ciasto drożdżowe 135

Zwykła rolada drożdżowa, ze zwykłym dżemem. Czyli ciasto łatwe, proste i przyjemne. Zrobione w formie o wymiarach 12 cm x 36 cm. Niestety rolada pękła ale z boku na szczęście się nie rozpadała jednak aby tego uniknąć przed pieczeniem ciasto można naciąć wzdłuż nożem. Składniki: ciasto 180 ml ciepłego mleka paczka drożdży instant pół szklanki cukru 5 szklanek mąki

Pychotkaaa
Roladki ze schabu z serem i pieczarkami 183

Zrobić panierkę, do jednego talerza wsypać bułkę tartą do drugiego jajka, mleko które należy roztrzepać. Na brzeg kotleta nakładać pieczarki i po pasku sera, całość zawinąć i spiąć wykałaczkami. Roladkę należy umaczać w jajku, później obtoczyć w bułce następnie znów w jajku i drugi raz w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Gotowe roladki włożyć do naczynia żaroodpornego

Pychotkaaa
Kulebiak z kapustą i grzybami 190

Pochodzi z Ukrainy. Jest to również potrawa regionalna z województwa podlaskiego (skąd pochodzę) - pieczony pieróg z ciasta drożdżowego z nadzieniem z kapusty i grzybów. (Wikipedia) Jednym słowem to taka rolada drożdżowa z farszem kapuściano-grzybowym. Najlepiej smakuje na ciepło, zaraz po przygotowaniu. Fajnie komponuje się z czerwonym barszczem. Ciasto: 250 g mąki 1/2 szklanki mleka 10 g drożdży(...)miejsce na około 30 minut. Ciasto rozwałkować na kształt prostokąta a brzegi wyrównać (odcinając nierówności) nożem. Na placku równomiernie rozprowadzić kapustę i wszystko razem delikatnie zwinąć w rulon (jak roladę). Kulebiaka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować rozmąconym jajkiem. Odcięte kawałki ciasta rozwałkować, wyciąć z nich dekoracje (wg uznania), przykleić do kulebiaka i także posmarować jajkiem. Piec

Di gotuje
Sznycle z kurczaka w smakach Hiszpanii 203

smakowały podobnie do kupionych w Polsce zimą. Ja na szczęście mam jeszcze swoje, które zostały zerwane z krzaków zielone, a dojrzewają pod przykryciem. ----- Podobne: Kurczak w wersji portugalskiej Roladki z kurczaka z k. węgierską Roladki z kurczaka z sorgo

Weekendy w domu i ogrodzie
Polędwiczki z indyka z dżemem porzeczkowym i cukinią z grilla 129

żurawinę, czy borówkę. Do tego delikatnie chrupiąca, tymiankowa cukinia – przepyszna! Jeśli chodzi o rodzaj sera to macie pełną dowolność, możecie użyć swojego ulubionego, jednak osobiście polecam oscypek lub zamiennie roladę ustrzycką (z braku oscypka użyliśmy właśnie tego rodzaju wędzonego sera) – dodatkowo podkręcą smak grillowanego mięsa. Składniki: 0,5 kg polędwiczek z indyka 2 łyżki majeranku (można użyć także świeżego(...)łyżki oleju sól pieprz ok. 50 g dowolnego sera (najlepiej oscypka lub rolady ustrzyckiej) Grillowana cukinia: 1 średniej wielkości cukinia (lub 2 małe) 2 łyżki oleju 1 łyżka tymianku 1 duża szczypta soli Dodatkowo: kilka łyżek dżemu z czarnej porzeczki Wykonanie: Każdą polędwiczkę delikatnie rozbijamy tłuczkiem, aby się lekko spłaszczyła. Mięso umieszczamy w misce, polewamy je olejem i mieszamy

MyCookBook.pl
Roladki z indyka z serem 380

1szt bułka tarta sól, pieprz olej, do smażenia Przygotowanie Sznycle cieniutko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym układamy plasterek sera i łyżeczkę masełka ziołowego. Zwijamy mięso tworząc małe roladki. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju, początkowo na dużym ogniu, później zmniejszamy i dopiekamy jeszcze przez 7-10 minut, aby roladki przeszły

Gotowanie moimi oczami
rolada z malinami 127

rulon, odstawić do przestygnięcia na około 40 minut. Rozwinąć. masa Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Wyłożyc na rozwinięte ciasto ( należy zostawić 1/4 ubitej śmietany do posmarowania rolady). Posypać malinami,ponownie zwinąć. Zwiniętą roladę położyć na talerz w taki sposób, żeby koniec zwinięcia znajdował się na spodzie. Posmarować pozostałą bitą śmietaną. Udekorować. Zostawić na 4 godziny w lodówce

Darcia w kuchni
Roladki z karkówki 168

olej do smażenia Sposób wykonania: Karkówkę rozbić dość cienko .Ogórki,cebulę, paprykę pokroić w grubsze paseczki.Plastry mięsa posypać solą, pieprzem, posmarować musztardą ,położyć wzdłuż kawałek ogórka, papryki i cebuli. Roladki zwinąć dość ściśle i owinąć nićmi. Na patelni rozgrzać olej i obsmażać zrazy na rumiano, wcześniej obtoczone w mące pszennej. Przełożyć do garnka, podsmażyć pozostałą cebulkę, dodać do zrazów. Całość(...)godzinę ( do miękkości mięsa ), wyciągnąć. Sos zagęścić mąką rozrobioną z wodą. Doprawić do smaku wg. uznania. Osobiście doprawiam solą, pieprzem, majerankiem i odrobiną musztardy. Przed podaniem ściągnąć nici z roladek

Darcia w kuchni
CZOSNKOWE TRÓJKĄCIKI 105

Każdą rozwałkować na prostokąt mniej więcej o wymiarach 20 x 30 cm. Prostokąty wysmarować masą maślaną (zostawić łyżkę masła do wysmarowania wierzchu bułeczek), i każdy z nich zwinąć w roladę. Wierzch wysmarować pozostałym masłem. Rolady pokroić w trójkąty, które ułożyć w niewielkich odstępach na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 -25 minut w temperaturze 180 stopni

Kuchnia w opałach
Wieniec drożdżowy z powidłami i migdałami 105

czasie ciasto wyjmujemy i krótko wyrabiamy, a następnie rozwałkujemy na prostokąt o wymiarach dużej formy na ciasto. Smarujemy całość powidłami śliwkowymi, pozostawiając czyste boki. Zwijamy do środka jak na roladę. Nożem roladę przecinamy wzdłuż na pół, pozostawiając łączenie na jednym z końców. Następnie formujemy wieniec (okrągły warkocz), na końcu sklejając końcówki ciasta. Wieniec wkładamy do okrągłej formy o średnicy

Food Square
Roladki z mintaja z szpiankowo-ryżowym nadzieniem 150

Bardzo zdrowe rybne roladki z szpinakowo-ryżowym nadzieniem z mini marchewkami. Całości smaku dodaje śmietanowy sos. 6 płatów mintaja Przyprawa do ryb 200 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego 100 g ryżu 100 g mini marchewek 0,5 szklanki bulionu 2 łyżeczki mąki pszennej 2 łyżki śmietany 18% 0,5 łyżeczki świeżego(...)wysmarowanym masłem naczyniem żaroodpornym.  W garnku gotujemy bulion. Dolewamy mąkę rozmieszaną w odrobinie wody oraz śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem i świeżym koperkiem.  Podlewamy nim rybne roladki. Pieczemy przez 35 minut

VioletoweKucharzenie
Rolada Żyrafa 261

Rolada Żyrafa z bitą śmietaną i bananami... Składniki: Ciasto: 5 jajek 6 łyżek cukru 80 ml wody 45 ml oleju 3/4 szklanki mąki 4 łyżki kakao Krem: 500 ml śmietany 30 % 2 śmietan fixy 4 łyżeczki cukru pudru Dodatkowo: 2,3 banany (w zależności od wielkości) Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy z 3 łyżkami cukru na puszystą masę, dodajemy(...)fixy mieszamy z cukrem pudrem, dodajemy do ubitej śmietany i jeszcze chwilę miksujemy. Wykładamy na ciasto, 3 cm od dłuższego brzegu ciasta układamy banany skropione cytryną i zwijamy. Owijamy roladę papierem do pieczenia i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny

Pelusiowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania