roladki - 9750 przepisów (strona:257/650)

Rolada serowa 176

kostkę i z przeciśniętymi przez praskę dwoma ząbkami czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem. Możecie oczywiście użyć mrożonego szpinaku, tak, czy inaczej pilnujcie jednak, by odparować nadmiar wody, bo inaczej rolada nam się rozejdzie.  Gdy serowe ciasto jest już gotowe, ładnie zrumieniona, wyciągamy je z piekarnika, a gdy jest jeszcze ciepłe odwracamy i ściągamy papier na którym się piekło. Układamy(...)ciasta- dzięki temu składniki, nawet jeśli się przesunąć podczas zwijania- nie wyjdą poza rolowaną formę. Nie przesadzajcie z soleniem mięsa i szpinaku, pamiętajcie, że ser jest już dość słony. Roladę pieczemy w 160 stopniach przez 15 minut, zawiniętą w papier do pieczenia, po tym czasie kolejne 15-20 odwiniętą z papieru, pilnując by nie przypaliła się, a ponieważ głównym składnikiem

Pichceniomania
Roladki drobiowe z żurawiną i oscypkiem 136

Kolejny pomysł na wykorzystanie oscypka Roladki drobiowe nadziewane oscypkiem i żurawiną. Klasyczne połączenie dobrze komponujące się z rozmarynem i białym winem. mięso z piersi kurczaka (około 500 g) 1 szklanka suszonej żurawiny 1/2 średniej wielkości oscypka 2 gałązki rozmarynu 3 łyżeczki suszonej papryki 1,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki suszonego czosnku 3 łyżeczki soli 3/4 szklanki białego wina oliwa(...)zostawić na kilka minut, następnie odlać wodę. Na środku każdego kawałka mięsa ułożyć oscypek, żurawinę (wykorzystać około 1/2 szklanki) oraz rozmaryn (zużyć 1 gałązkę). Całość zwinąć ciasno w roladkę i nakłuć wykałaczkami w miejscach gdzie mięso może się „rozejść”. Smażyć na rozgrzanej oliwie, chwilę z każdej strony (do zarumienienia). Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zalać winem, tłuszczem z patelni

Bullio
Pieczeń z mięsa mielonego z nadzieniem grzybowym 207

dość cienką warstwą mięso mielona – pozostaw jednak 1,5-2 cm margines wolnej folii. Na mięsie rozłóż pieczarki, które oprósz koperkiem i lubczykiem. Pomagając sobie folią, zwiń mięso w roladę. Całość dobrze owiń folią aluminiową i szczelnie zamknij brzegi. Tak przygotowaną roladę przełóż do keksówki i piecz prze 1 godzinę w temperaturze 180°C. Na ok. 10 minut przed końcem

blog.moje-pasje.info
Wieniec bakaliowy na Świeto Trzech Króli 176

przemyj je i dsącz na sitku. Przesyp do miseczki, dodaj wiórki kokosowe - wymieszaj. Gdy ciasto wyrośnie przełóż  je na stolnice. Rozwałkuj podsypując mąką. Rozłóż bakalie i zwiń w roladę. Trzy migdały włóż do środka rolady.  Przełóż  na blaszkę  wyłożoną papierem do pieczenia  formując równocześnie wieniec. Odstaw do wyrośnięcia. Posmaruj ciasto rozkłóconym białkiem, przylep na górze

Gotuj Sam!
Polędwiczka wieprzowa a'la devolay 208

błonek polędwiczkę nacinamy wzdłuż jednocześnie ją rozwijając tworząc duży płat. Doprawiam odrobiną soli i pieprzu następnie nakładam starty ser oraz starte zmrożone masło oraz pietruszkę. Całość zwijamy w roladę i obwiązujemy sznurkiem. Podsmażamy roladę na rozgrzanym maśle po kilka chwil z każdej strony po czym przekładamy do formy i zapiekamy ok 20 minut w 160 oC. W między czasie przygotowujemy

Mechanik w kuchni
Kieszonki z kurczaka nadziewane jabłkiem, śliwką i orzechami 230

mnie oczywisty wybór. Do mięsa przyrządziłam pieczone ziemniaki z parmezanem. Kolejny smaczny i pożywny obiad. Dania z kurczaka przyrządzam często. Zazwyczaj używam piersi z kurczaka ale i robiłam roladki i z odfiletowanych udek. Roladki w sosie należą do ulubionych. Kieszonki z kurczaka Składniki: na 4 -6 porcji 4 piersi z kurczaka średniej wielkości 2 jabłka 6 suszonych śliwek 3 czubate

codojedzenia
Strucla z marmoladą różaną 175

Wyrośnięte ciasto krotko wyrabiamy i rozwałkowujemy na prostokąt i smarujemy marmolad ą , pozostawiając  nieposmarowane brzegi ok 2 cm. Następnie ciasto zwijamy jak roladę. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1h. Po upływie czasu, roladę smarujemy mlekiem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 35-45 min i pieczemy w temperaturze 170 stopni. Upieczon

kulinarne odsłony pati
Makowiec z orzechami i rodzynkami 181

kolejny muszę stwierdzić, że nie umiem piec ciast drożdżowych. To ciasto miało być piękną roladą makową, jednak albo przepis na ciasto drożdżowe był do niczego, albo ja je zepsułam. Jeśli wiecie co źle zrobiłam proszę napiszcie mi komentarzach Wasze uwagi. Makowiec na szczęście zostało uratowane, a raczej przekształcone z rolady na zwykły placek

KuchniaWeDwoje.pl
Rolada serowa z pieczarkami i suszonymi pomidorami 306

Smakowita rolada serowa, która jest świetną przekąską do wszelkich trunków. Cienkie plasterki możemy podać na kanapkach lub zawinąć w naleśnik i zapiec by serowo-pieczarkowy przysmak delikatnie się roztopił. Możliwości jest wiele, a przygotowanie takie proste! Składniki: 1kg sera żółtego (gouda lub salami) 500g pieczarek 30g suszonych pomidorów (użyłam od Amkez, to prawdziwe polskie suszone pomidory) 1 duża cebula(...)zagniatamy ser w kulę – jak kruche ciasto. Serową kulę rozpłaszczamy, wałkujemy na grubość wg uznania. Na rozwałkowany ser nakładamy przygotowany farsz – nie musi być ostudzony – zwijamy ser jak roladę, zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na trzy godziny

Gotowanie i blogowanie
Śliwki w boczku z żółtym serem + film 188

Plastry boczku kroimy na pół, a żółty ser w grubsze, około 2 cm prostokąty. Na każdym plastrze boczku umieszczamy suszoną śliwkę, na śliwce plaster żółtego sera, całość zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką. Zawinięte roladki układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp 180 st. C i zapiekamy około 10 minut.   Artykuł Śliwki

Smakowite Dania
Sylwestrowe propozycje 311

jabłka i szynki parmeńskiej Pulled beef w czekoladzie na grzankach "Szarpana wołowina" Focaccia z parmezanem i pomidorami Bagietka z serem pleśniowym i grillowaną morelą   Idealnie przyrządzona pierś kaczki Roladki z szynki parmeńskiej, buraka i koziego sera Roladki ze schabu z suszonymi pomidorami, anchois i kozim serem   Jajka faszerowane pomidorami, papryką i bazylią Jajka faszerowane pieczarkami Sałatka Caprese Prosta

Mango Papaja
Drożdżowe zawijaki makowe 191

prostota przygotowania zapewniam, zaskakuje. Składniki na ciasto praktycznie jest miksowane, tylko pod koniec ręcznie jest zagniatane. Masa makowa jest już gotowa, więc tylko trzeba ją na cieście rozsmarować,  roladki przygotować, na blachę poprzekładać, zachowując odstępy dowolnie poukładać,  do wyrośnięcia pozostawić i tylko na 15 min do piekarnika wstawić. Każdą porcję sobie odrywamy i makowe zawijaki ze smakiem zjadamy(...)zachowujemy odstępy. Tą samą czynność powtarzamy z drugi kawałkiem ciasta. Trak przygotowane ciasto pozostawiamy do wyrośnięcia ok. 30 min. Piekarnik nastawiamy na 190°C - 200°C. Przed pieczeniem wierzch roladek smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy na 2 poziomie od dołu ok. 15-20 min, ostatnie 5 min pieczenia ciasto przykrywamy papierem do pieczenia. Rada: czas pieczenia uzależniony jest piekarnika, przed wyjęciem

Moniki Smakołyki
Rolada ze schabu z mięsem mielonym i pieczarkami 202

Smaczna rolada ze schabu z mięsem mielonym i pieczarkami. Ja podałam na zimno, jako wędlinę do sałatek. Równie dobrze sprawdzi się, jako dodatek na chleb, np z ketchupem i korniszonem lub jako danie obiadowe, na ciepło. 1.2 kg schabu 400 g mięsa mielonego (łopatki lub karczku) 400 g pieczarek 2 cebule 1 jajko 25-30g tartego parmezanu sól, pieprz(...)dużej desce lub na papierze do pieczenia, wykładamy mięso mielone, równo rozprowadzamy. Posypujemy równą warstwą tartego parmezanu. Na sam koniec wykładamy podsmażone pieczarki z cebulką. Całość zwijamy w roladę. Obwiązujemy bawełnianą nicią i zawijamy w folię aluminiową. Przekładamy na blachę lub do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 190 stopni (tuż przed końcem pieczenia rozwijamy

Smaki Na Talerzu
Makowiec drożdżowy 209

dwie części. Każdą rozwałkować na duży prostokąt o grubości 1 cm. Masę makową wymieszać z orzechami. Rozsmarować po połowie masy makowej, zostawiając 2 cm przy jednym dłuższym boku. Zwinąć roladę. Rolady zawinąć w papier do pieczenia, zostawiając  ok 1-centymetrowy luz. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok 35 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Lukier: Cukier

Smakołyki Asi
ROLADKI ŚLEDZIOWE Z PIECZONYM BURAKIEM 275

ROLADKI ŚLEDZIOWE z dodatkiem pieczonego buraka ładnie wyglądają i świetnie... Artykuł ROLADKI ŚLEDZIOWE Z PIECZONYM BURAKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE