roladki z - 1000 przepisów (strona:56/67)

Szaszłyki z suszonymi pomidorami (tapenadą pomidorową) 161

łyżeczkami zalewy olejowej ze słoika, żeby powstała pasta pomidorowa Utworzoną tapenadą smarujemy kotlet Na pastę pomidorową układamy podsmażone plasterki boczku Następnie zwijamy całość w rulon Rulon kroimy w mini roladki i nakłuwamy na patyczek do szaszłyków Podgrzewamy tłuszcz, który wytopił się z boczku (jeśli jest taka potrzeba dolewamy troszkę oleju, ale niedużo) i na małym ogniu smażymy szaszłyk z każdej

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Tartinki z łososiem i serkiem 289

dań na jeden kęs świetnie spisują się wszelkiego rodzaju koreczki, małe kanapki a la tartinki, czy roladki. Ja często robię tartinki na pumperniklu. Te tartinki wchodziły w skład Sylwestrowego menu , robię je też teraz gdy się odchudzam. Takie tartinki są smaczne, kolorowe, do tego są małokaloryczne, na mojej diecie takie 6 sztuk mi wystarcza i stanowi jeden z kolacyjnych posiłków

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Filety z kurczaka faszerowane ricottą z kurkami i pieczarkami. 232

wkładamy na pół h do lodówki. Na patelni, którą możemy wstawić do piekarnika, podgrzewamy masło klarowane i dwie łyżki oleju rzepakowego. Dorzucamy połówki nieobranych główek czosnku. Podsmażamy nasze roladki po ściągnięciu folii (możemy je złączyć dodatkowo wykałaczkami), dwie minuty z każdej strony, podlewamy winem i wkładamy do piekarnika na 35 minut w 200 stopniach góra - dół. Ja dziś mięso podałem

BaRepas
Schab z quinoa z parowaru 204

Targ Śniadaniowy. Za dużo nie kupiłem tym razem, ale to bardzo ciekawe miejsca i polecam odwiedzić :) Schab podałem z suszonymi śliwkami, ale nie nadziewałem go i nie robiłem roladki. Położyłem śliwkę po prostu na wierzch :) Zamiast ziemniaków tym razem quinoa, która też już dawno nie gościła na blogu :) Wszystkich, którzy nie jedli komosy ryżowej, zachęcam do spróbowania :) Szerzej opisałem

Parowar Faceta
GOŁĄBKI W SOSIE 176

się masa ładnie połączy. Farsz nakładamy na liście kapusty i formujemy gołąbki. Aby się nie rozwinęły podczas gotowania należy najpierw złożyć boki liścia do środka, a dopiero potem formować roladki. Dno garnka, w którym będziemy je gotować wykładamy liśćmi kapusty, które nam zostały. Gołąbki układamy tak, aby ściśle do siebie przylegały i wypełniały całą powierzchnię garnka. Możemy ułożyć je warstwowo

w mojej kuchni
Dlaczego WEGANIZM? - cz. 2 183

miesiąc. Żyję i mam się dobrze, jestem zdrowa, uśmiechnięta, nie odczuwam żadnych braków w jedzeniu, podobno wyglądam coraz lepiej :) Kiedyś myślałam, że będę tęsknić za kotletami do ziemniaczków i roladkami do klusek, a że bez sera żółtego jakaś część mnie umrze to byłam wręcz pewna... Dziś nie jestem w stanie nawet wyobrazić sobie zjedzenia mięsa w jakiejkolwiek postaci

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Kotlety drobiowe z rozmarynem, szynką serrano i parmezanem z szybkowaru 278

rozpuść łyżkę masła, na rozgrzanym tłuszczu ułóż obsmażone kotleciki dodaj kawałek rozmarynu, sól i czarny pieprz wlej zimną wodę,  zamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisem gotowe roladki wyjmij z garnka, powstałego wywaru nie wylewaj Sos Składniki cały wywar z gotowania kotletów, przecedź przez sitko ok. 150 ml zimnego  mleka 25 g mąki pszennej

Szybko Szybkowar
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc GRUDZIEŃ 2014 143

Grudzień w statystykach wyglądał tak :439 polubień na FB   142 obserwujących   24 posty42 ,130 wyświetleń  najpopularniejsze posty :Drobiowa roladka z pieczarkami   Sałatka jarzynowa z jajkiem Szybkie ciasteczka jak pierniczki   Dziękuję

Magiczne Życie Marty
Sylwestrowe menu – top lista 990

ćwiartką pomidora koktajlowego. Aby kanapeczka się nie rozpadła nabijamy ją na ozdobną szabelkę do koreczków. Smacznego. W ciągu kilku chwil mamy pyszne, kolorowe przekąski na wszelakie uroczystości.Naleśnikowe roladki z wędzonym łososiemRoladki z klopsa drobiowego faszerowanego paprykąŚledzie idealnie nadają się na Sylwestra, proponuję je przygotować w formie mini przekąski – w nieco odmienionej formie kanapeczek z tatarem. Tatar ze śledzi

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pałeczki z wołowiną z ciasta filo (finger food) 203

płat kroimy na dwie części aby uzyskać dwa prostokąty. Każdy smarujemy bardzo cienko, za pomocą pędzelka lub dłoni rozpuszczonym masłem. Nakładamy farsz i zwijamy brzegi, a następnie toczymy tworząc roladkę. Układamy na papierze do pieczenia. Powstanie tak 14 pałeczek. Gotowe smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 15-20 minut w 200°C (lub do czasu aż będą ciemno złote). Odsączamy

Poezja smaku
Przystawki na Sylwestra 507

ROLADKI Z SZYNKI                                                           SAŁATKA BROKUŁOWA

W kuchennym oknie Ewy
Rolady z indyka z pomidorami 213

chciałam Was zaprosić na rolady z indyka :)Pierwsza wersja z serkiem Almette i suszonymi pomidorami w oleju ,druga wersja z szynką i żółtym serem pieczone w  piekarniku . Takie roladki nadają się jako samodzielne danie jak i na kanapki .                 Zapraszam :)  Składniki :1 duża pierś z indykaSuszone pomidory w oleju1 serek

Sama słodycz i szczypta chili
Filecik pysznie nafaszerowany 253

wiem dlaczego, ale bardzo lubię nadziewane filety z kurczaka. Czasami są to roladki a czasami po prostu nacinam filet robiąc kieszonkę i wypełniam go w środku jakimś pysznym farszem. Nie pamiętam aby jakiś farsz mi się powtórzył, bo zawsze robię je spontanicznie z tego co mam. Nie dość, że taki filet jest soczysty i smaczny to jeszcze ładnie prezentuje się

Ewa w kuchni
Muffiny drożdżowe z pesto 144

Rozcinamy na paski o szerokości mniej więcej 6-7 cm i długości ok. 9-10cm  Każdy z pasków smarujemy przygotowanym sosem pesto( zostawiając wolne brzegi ). Zwijamy w ” roladkę ” lekko rozchylając jeden z brzegów. Smarujemy rozbełtany jajkiem. Tak przygotowane wkładamy do delikatnie natłuszczonym i obsypanych bułką tartą foremek na muffiny( ja jak zwykle używam silikonowych ). Wkładamy do nagrzanego

Ostra na Słodko
ROLADA DROŻDŻOWA Z JABŁKAMI 206

troszkę.Rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką na prostokąt o dowolnej ( ja . ok. 0,5 cm ) grubości.Przez środek układamy pokrojone w kosteczkę ( obrane ) jabłka , posypujemy cukrem i cynamonem.Zamykamy w roladkę , dokładnie sklejając miejsce łączenia.Zwijamy ślimaka , delikatnie nacinamy i układamy na blasze.Smarujemy mlekiem i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika  na ok. 25 – 30 minut.Gotowe!Smacznego

Ostra na Słodko