roladki z szynki - 1066 przepisów (strona:37/72)

Ciasto wiśniowo-kawowo-alkoholowe (z advocatem) na 2 urodziny bloga 480

składników (KLIK) 2) Gołąbki inaczej, czyli bez zawijania (KLIK) 3) Lodowa kawa mrożona (KLIK) 4) Sałatka z zupek chińskich (KLIK) 5) Sałatka z serem, szynką i ogórkiem kiszonym (KLIK) 6) Marchewkowe roladki schabowe (KLIK) Najbardziej oczywiście cieszy mnie popularność lodów kawowych, bo wstawiłam je ledwie kilka dni temu, a w tym czasie osiągnęły najwięcej odsłon ze wszystkich przepisów

Kolorowy Przepisownik
szynka z chrzanem w galarecie 16611

małego słoiczka chrzanu 1 szklanka rosołu 1,5 łyżeczki żelatyny ugotowana marchewka do dekoracji świeże zioła do dekoracji Serek wymieszać z chrzanem. Każdy plaster szynki smarować nadzieniem chrzanowym i zwijać w roladki. Ułożyć je na talerzu. Marchewkę pokroić dekoracyjnie i razem z ziołami ułożyć na półmisku z roladkami. Rosół doprowadzić prawie do wrzenia, zdjąć z ognia i wsypać żelatynę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Roladki schabowe z szynką, serem i ogórkiem kiszonym pieczone w piekarniku. 323

Dzisiaj zapraszam na aromatyczne roladki, proste w wykonaniu i bardzo pyszne. Do ich przygotowania nie potrzeba dużo produktów.Wyśmienicie smakują  na ciepło a także na zimno, można pokroić je np: na kanapki. Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: 5 plastrów schabu 5 plastrów szynki 5 plastrów sera żółtego 4 ogórki kiszone pokrojone w paseczki sól, pieprz  4 łyżki masła(...)ręczniczkiem papierowym i rozbijamy z obydwu stron.Następnie każdy plaster oprószamy solą i pieprzem.Nakładamy pon łyżeczce musztardy i rozsmarowujemy. Na mięsie układamy plaster szynki, sera i kilka paseczków pokrojonego ogórka.Zwijamy w roladkę, spinamy brzegi wykałaczką.Na patelni rozgrzewamy masło podsmażamy roladki z obydwu stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, zlewamy masło ze smażenia oraz podlewamy bulionem.Roladki obkładamy gałązkami

Sama słodycz i szczypta chili
Karnawał na stole 235

Sałatka gyros Sałatka gyros z sosem czosnkowym  Sałatka żółtaSałatka z kurczakiem i selerem Przekąski:Imprezowe kęski drobiowe z sosem żurawinowymChrupiące kąski kurczaka Roladki szynkowe z sałatą Kolorowe kanapkiMuffinki z szynką i żółtym serem Jajka faszerowane chrzanem i szynkąJajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane tuńczykiemGalaretka drobiowaKrakersy z pastą serowo-rzodkiewkową Dorsz po greckuRyba w cebuli i pomidorach

Kuchnia domowa Ani
Szparagi smażone z szynką i serem 179

trzymajcie się ściśle proporcji - pęczek szparagów pęczkowi nie równy i każdemu może wyjść inna ilość. Mi wyszło 5 roladek, w każdej po 3 szparagi. Składniki na 2 porcje: pęczek białych szparagów 5 plasterków szynki* 5 plasterków sera  Dodatkowo: 2 jajka mąka, bułka tarta sól, cukier masło  *plastry szynki powinny być duże, aby bez problemu można było(...)dodatkiem szczypty soli, cukru oraz kawałeczka masła. Następnie wyjąć je i odsączyć na papierowym ręczniku. Na desce ułożyć plastry szynki, na nie plastry sera a na ser po 3 szparagi. Następnie zawinąć je w rulony a końce spiąć wykałaczką. Roladki panierować kolejno w mące, następnie w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej. Smażyć je na rozgrzanym tłuszczu

My simple kitchen
Roladki wieprzowe 76

zajmie wam więcej czasu jak tych tradycyjnych. Moje roladki skrywają w sobie paprykę, cebulę, boczek oraz żółty ser. Całość smakuje wyśmienicie! Z wytopionego tłuszczu proponuję zrobić pyszny sos pieczeniowy. Do tego jakaś kolorowa surówka i obiad gotowy! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na roladki wieprzowe: 1 kg mięsa wieprzowego (schab lub szynka) 200 g boczku wędzonego 1 papryka 1 cebula kilka(...)kroimy w piórka. Natomiast boczek w mniejsze plastry. Na każdy kotlet kładziemy plasterek sera żółtego (lub jak ktoś woli więcej), boczek, pasek papryki oraz cebulkę. Kotlety zawijamy w roladki starannie i dokładnie, aby nic nam z nich nie wypadło podczas pieczenia. Dla większego bezpieczeństwa można każdą roladkę spiąć wykałaczką lub owinąć nitką. Na patelni rozgrzewamy porcję oleju i obsmażamy nasze

Gotuj z Prezesem
Mini roladki – szybka przekąska 94

Mini roladki – szybka przekąska to pomysł na małe, imprezowe danie. Wykonanie tych roladek jest bardzo łatwe i szybkie. Możemy je także zajadać na kolację. Smakują bardzo fajnie i zachęcają kolorem do konsumpcji Nadzienie możecie skomponować według własnych preferencji żywieniowych. Fajnie jednak, jeśli to będzie dodatek warzyw, bo to one dostarczą nam witamin i składników mineralnych. Mini roladki – szybka(...)łyżki kiełków rzodkiewki, garść rukoli, 2-3 łyżki naturalnego serka śmietankowego. Sposób przygotowania Najpierw na plastrach szynki i żółtego sera delikatnie rozsmarowuję biały serek. Następnie układam odrobinę rukoli. Później układam pokrojoną w cienkie słupki paprykę. Dodaję także kiełki rzodkiewki. Później roladki zawijam w rulonik i spinam małą wykałaczką aby się trzymały. Smacznego! A jakie przekąski goszczą na Waszych imprezach

Natka Pietruszki
Danie na specjalne okazje! 147

pozorom bardzo szybko si ę przygotowuje. Tym razem z okazji urodzin smakosza! Był bardzo zadowolony ;) Naprawdę polecam !!!   Składniki : schab 6 kotletów lub dwie piersi z kurczaka 6 plasterków szynk i cienko krojon ej lub bekon 6 plasterków sera żółt ego majonez / musztarda przyprawa do kurczaka/sos sojowy Sos serowy: 2 szkl. wody pół szkl . ś mietany 2 trójkąciki serka topionego(...)koniec przyprawiam chilli, natka pietruszki i pieprzem.    Nastawiam piekarnik na ok 180 stopni i zabieram się za zwijanie roladek. Smaruję jedną stronę cienką warstwą majonezu ( może być musztarda, pasta serowa), na to kładę ser, szynkę i zwijam jeśli używam bekonu wcześniej go przysmażam na suchej patelni z każdej strony po kilka minut.  Większe zwinięte roladki kroję

Na moim talerzu
Danie na specjalne okazje! 169

Krótko - to jest pyszne! Uwielbiam to danie tak samo jak mój smakosz i przypadło też do gustu mojemu młodszemu bratu. Roladki schabowe w sosie serowym - tak inspiracją jest "Pomysł na..." jednak nie używam tej torebki. Danie robiłam już bardzo dużo razy i eksperymentowałam z bardzo dużą ilością składników. Jednak tajemnicą smaku jest sos: delikatnie kremowy, pachnący, serowy hmm świetnie komponuje(...)koniec przyprawiam chilli, natka pietruszki i pieprzem.   Nastawiam piekarnik na ok 180 stopni i zabieram się za zwijanie roladek. Smaruję jedną stronę cienką warstwą majonezu ( może być musztarda, pasta serowa), na to kładę ser, szynkę i zwijam jeśli używam bekonu wcześniej go przysmażam na suchej patelni z każdej strony po kilka minut.  Większe zwinięte roladki kroję

NA MOIM TALERZU
Rolady z indyka z pomidorami 213

Witajcie :) dzisiaj chciałam Was zaprosić na rolady z indyka :)Pierwsza wersja z serkiem Almette i suszonymi pomidorami w oleju ,druga wersja z szynką i żółtym serem pieczone w  piekarniku . Takie roladki nadają się jako samodzielne danie jak i na kanapki .                 Zapraszam :)  Składniki :1 duża pierś z indykaSuszone pomidory(...)sobie wieczorem .Piec w temp 190 st około 1,5 / 2 godzin.Przed wyłożeniem rękawa z mięsem wlewam do blaszki troszkę wody wtedy wychodzi bardziej soczyste.1 pierś z indykakilka plastrów szynki kilka plastrów sera żółtegoserek almette śmietankowy3 cebule wszystkie czynności powtarzamy tak jak w roladzie z pomidorami tylko zamiast pomidorów układamy ser żółty a potem szynkę

Sama słodycz i szczypta chili
Piersi kurze nadziewane w sosie pomidorowym 225

Piersi kurze nadziewane bakłażanem, pomidorami i serem, polane pysznym sosem pomidorowym. Bakłażana pokroić w plasterki i posypać delikatnie solą. Wyłożyć je na papierowych ręczniczkach kuchennych i

Kuchnia Pokoleń
Aromatyczne roladki schabowe a' la saltimbocca 202

szynki, z dodatkiem szałwii, zwijana w rulon i obsmażana z dodatkiem białego wina.Nieraz przyrządzałam z piersi z kurczaka, jak również- tak jak w oryginale- z cielęciny, ale tym razem pozwoliłam sobie zrobić swoją saltimboccę ze schabu :)Was również zachęcam, bo potrawa jest soczysta, rozpływająca się w ustach, aromatyczna i bardzo smaczna!* schab- 8 plastrów* szynka parmeńska(...)grubość około 0,3 cm.Przyprawić solą i pieprzem mielonym.Na każdym plastrze ułożyć ser, po 2 listki szałwii, zwinąć w rulon i następnie w szynce parmeńskiej (można spiąć wykałaczką).Oliwę rozgrzać na patelni i podsmażyć roladki, z każdej strony, do lekkiego zarumienienia.Dodać cebulę, podsmażyć jeszcze przez około 1 minutę, wlać wino, dosypać przyprawy i dusić do zredukowania się płynu

Kraina Miodem Płynąca
Roladki z farszem chrzanowym 216

Składniki: 1/2 kg szynki pokrojonej w cienkie plasterki 5 jajek 1 opakowanie serka kanapkowego śmietankowego 1/2 papryki 2 łyżki chrzanu Fanex sól Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć … Czytaj dalej Roladki z farszem chrzanowym

czarrna od kuchni
Roladki z karkówki z szynką, kaparami i suszoną cebulką 203

dość często. Wystarczy kilka charakterystycznych dodatków, by urozmaicić klasyczne mięso. Roladki z soczystej karkówki z charakterystycznym kwaśnym posmakiem marynowanych kaparów, to propozycja nie tylko na odświętny obiad.  Składniki (4 porcje) -4 plastry chudej karkówki (ok. 500 g) -4 łyżki marynowanych kaparów -4 plasterki drobiowej szynki -suszona cebulka -musztarda -2 jajka -mąka i bułka tarta do panierowania -olej(...)sól, pieprz Przygotowanie Karkówkę oczyścić i rozbić na cienkie i duże plastry. Przyprawić solą i pieprzem. Każdy plaster posmarować musztardą. Położyć plastry drobiowej szynki. Na szynce ułożyć kapary i suszoną cebulkę. Całość zawijać ciasno w roladki. Panierować w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego

Zielona Kuchnia
Mięsne roladki w ziołach 150

wyczarowania rozmaitych dań. Można je łączyć z innym mięsem, nadziewać kaszą lub warzywami. Zapiekać, dusić oraz gotować na parze. Dzisiaj proponuję formę roladek. Składniki: -4 sztuki mięsa z udek kurczaka bez kości -4 plastry szynki lekko wędzonej lub gotowanej -4 plastry żółtego sera -4 małe korniszony -4 łyżeczki musztardy delikatesowej -mieszanka ziół suszonych: czosnek, bazylia, oregano, rozmaryn, zielona pietruszka(...)cytryny, papryka słodka i ostra lub inna podobna mieszanka ziół Każdy płat mięsa smarujemy łyżeczką musztardy, nakładamy plaster szynki, plaster sera, korniszon i zwijamy na pół, przekłuwając w trzech miejscach wykałaczką, aby w czasie pieczenia nam się nie rozeszły. Wierzch roladek obficie obsypujemy mieszanką ziołową. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W żaroodpornym garnku układamy roladki, wkładamy do piekarnika

Kulinarne przemyslenia