roladki z fileta - 500 przepisów (strona:8/34)

Roladki drobiowe z omletem i papryką 292

Roladki z omletem i papryką konserwową? Dlaczego nie? Ja przygotowałam omlety na malutkiej patelence – tak małej, że zmieści się na niej tylko jedno jajo sadzone. Jeśli Wy nie macie tak małej patelni, możecie przygotować od razu większy omlet i pokroić go na kawałki. 4 pojedyncze piersi kurczaka (ewentualnie 2 piersi indyka) 4 jajka + 4 łyżeczki mleka + 4 łyżeczki mąki(...)Przygotowujemy 4 takie omlety. Paprykę konserwową (u mnie 2 sztuki) kroimy na cienkie paseczki. Na środku każdego fileta układamy omlet. Na nim, przez środek, układamy paseczki papryki konserwowej, a boki posypujemy posiekaną natką. Całość zwijamy ściśle w roladę. Obwiązujemy nicią. Obsmażamy roladki na mocno rozgrzanym oleju, do zezłocenia. Tak przygotowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Podlewamy rosołem. Przykrywamy folią

Smaki Na Talerzu
131. Roladki drobiowe ze szpinakiem 129

pieprzem. Zawartość patelni przekładamy do miseczki, mieszamy z pokruszonym serem. Z piersi lub ich  połówek rozbijamy delikatnie kotlety, które solimy i pieprzymy. Filety nadziewamy farszem i zwijamy w roladki które smażymy ze wszystkim stron na oleju

Jadło i czytadło
Roladki z kurczaka z koperkiem. 185

nadaje mu niepowtarzalnego smaku. Roladki są soczyste, mięciutkie i naprawdę aromatyczne, a przygotowany do nich sos współgra z całością, podkreślając wyrafinowany smak dania. Pyszności! Składniki na roladki z kurczaka z koperkiem 2 filety z kurczaka 1-1,5 łyżki siekanego koperku sól pieprz 1 cebula 400 ml rosołu 2 łyżki mąki do zagęszczenia sosu 150 ml śmietany słodkiej(...)Każdy kawałek mięsa cienko rozbijamy, uważając by nie zrobić dziury, solimy i pieprzymy z każdej strony. Następnie na każdym płacie mięsa równomiernie rozkładamy posiekany koperek. Mięso zwijamy, tworząc kształtne roladki, spinamy wykałaczkami lub związujemy bawełnianą nicią. W głębokiej patelni, bądź rondlu rozgrzewamy olej i smażymy roladki z każdej strony na złoto, pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulkę

Rozpustne gotowanie
Tilapia na szpinaku 223

greckiego - 1 łyżka masła - 1 łyżka oliwy z oliwek (włoskiej) - sok z cytryny  Wykonanie: Rybę osuszamy ręcznikiem papierowym, solimy, skrapiamy sokiem z cytryny. Rolujemy w roladkę, spinamy wykałaczką. Tak postępujemy z każdym filetem. Układamy w naczniu żaroodpornym, wcześniej wysmarowanym masłem (niewielką ilością). Przygotowujemy szpinak. Na rozgrzaną patelnię, wykładamy masło i oliwę, rozpuszczamy, dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, czosnek, podsmażamy(...)ogniu (czosnek nie może się przypalić bo będzie gorzki!). Dodajemy szpinak, mieszamy. Dusimy okolo 5 minut. Dodajemy serek i jogurt. Dusimy kolejny 3 minuty. Tak przygotowany szpinak wykłądamy na roladki z tilapi. Naczynie żaroodporne przykrywamy pokrywką lub szczelnie folią aluminiową, wstawiamy do angrznaego pieca na 15 minut. Po tymczasie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy kolejne 10 minut. Smacznego! Danie jest dość

SMYKWKUCHNI
Roladki z cukinią, porem i papryką 304

kotleta, czy to z filetu z kurczaka czy ze schabu, wystarczy dodać do niego trochę warzyw i zwykły, trochę nudny kotlet zmienia swoje oblicze.    ROLADKI DROBIOWE NADZIEWANE WARZYWAMI Składniki: 1 filet z kurczaka (można także użyć schabu na 4 porcje) sól, pieprz 2 ząbki czosnku jajko bułka tarta do panierowania olej Wielkopolski rzepakowy do smażenia farsz(...)mała cukinia 1/2 czerwonej papryki 1/2 pora sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Filet kurczaka porcjujemy tak, aby otrzymać 4 kawałki, a następnie lekko rozbijamy je pięścią na kotlety (jeśli użyjemy tłuczka mięso się poszarpie i mogą powstać dziury) Kotlety posypujemy solą i pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i odkładamy na bok.  Przygotowujemy farsz.   farsz: Cukinię ścieramy

Bon appetit mon amie
Roladki drobiowe z nutką orientu 434

Chicken roulade with ginger and bamboo shoots Składniki / ingredients 1 filet z kurczaka / 1 chicken breast 1 marchewka / 1 carrot 1 pieczarka / 1 mushroom pędy bambusa / bamboo … Czytaj dalej Roladki drobiowe z nutką orientu

czarrna od kuchni
Roladki z kurczaka z fetą, szpinakiem i suszonymi pomidorami 405

składników farszu. Zielona konsystencja środka może nie zachęca do jedzenia ale myślę, że warto zrobić zwłaszcza z sosem, który jest naprawdę fajny.  Stopień trudności - średni,Trzeba dobrze formować roladki z mąką i delikatnie przewracać na patelni wtedy wykałaczki są nie potrzebne- ja ich nigdy nie stosuje. Skala smaku- 9/10 trzeba lubić smak szpinaku jest on dość mocno wyczuwalny(...)osuszamy. Wrzucamy do malaksera, dodajemy pomidory, czosnek, świeże zioła doprawiamy solą. Miksujemy chwilę. Fetę kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do farszu, mieszamy. Układamy na rozbitych filetach. Powinno zostać jeszcze farszu. Rolujemy roladki. Obtaczamy je w mące. Można je pospinać wykałaczkami nie jest to jednak konieczne kiedy dobrze je uściślimy mąką. Smażymy na maśle. Do pozostałego farszu wlewamy trochę wody

Kubki smaku
Roladki z kurczaka nadziewane warzywami 242

rodzinka bardzo lubi drobiowe roladki. Dlatego tym razem przygotowałam roladki z kurczaka nadziewane marchewką, porem i kukurydzą. Całość doprawiłam przyprawami, które dostałam od firmy Kamis do testowania. Dzięki tym roladkom mogłam przemycić trochę warzyw do naszych potraw;)   Składniki:  1/2 kg filetu z kurczaka,  kawałek pora,  marchewka,  2 łyżki kukurydzy,  łyżeczka octu jabłkowego (użyłam(...)masła. Dusić około 5 minut na małym ogniu, aż warzywa nieco zmiękną. Dodać kukurydzę, ser i ocet jabłkowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozbite filety nakładać po łyżce farszu, zwijać roladki i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w rozkłóconym jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym

Z miłości do słodkości
Roladki drobiowe 159

Filet drobiowy faszerowany mięsem z indyka Dobra   przystawka  na   każdą   okazję.   Podaje   te   roladki   dość   często .   Zmieniam    tylko   dodatki i   mam   następne    danie . Roladki faszerowane są idealnym dodatkiem  mięsnym do kasz , ziemniaków lub sałatek(...)przyprawami, wymieszać . Dodać pokrojoną i podsmażoną 1    cebulę. Wymieszać. - Farsz mięsny nakładać na filet ,rozprowadzić równo i zwinąć podobnie jak krokiety. Smażyć     na rozgrzanej   głębokiej  patelni  z każdej strony  na zloty kolor. Odstawić roladki na talerzyk. - Na tłuszczu który został po smażeniu , podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i z tartą

Eli Gotowanie
Roladki z kurczaka z serem feta i pesto 553

Roladki z kurczaka, faszerowane serem feta, zawinięte w chrupiący boczek,  zalane sosem śmietankowym  z pesto i zielonym groszkiem. Składniki : 2 duże filety z kurczaka (około 500 g) 200 g sera feta 100 g surowego boczku, pokrojonego w cieniutkie plastry - 8 sztuk) 2 łyżki oliwy 1/2 szklanki wody 200 ml śmietany kremówki 1 łyżka pesto z bazylii(...) z kurczaka umyć, osuszyć, a następnie przekroić wzdłuż tak by powstały 4 cienkie filety. Następnie każdy filet roztłuc bardzo cienko. Na każdym filecie położyć kawałek fety i zwinąć w szczelną roladkę.  Następnie każdą owinąć dwoma plastrami boczku. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę i piec roladki z każdej strony po około 6 minut aż ładnie się

Zabawa smakiem
Kolejna propozycja na obiad - pyszne roladki drobiowe z ziemniakami i pomidorkami z cebulką 234

następnie zapiekane w piekarniku, podane z ziemniakami z masełkiem, oraz na surówkę pomidorki z cebulką, oliwą i przyprawami.  Zapraszam ! :) Składniki: 2 filety z kurczaka ser mozzarella (pokrojona na plastry cienkie) masło przyprawy do roladek: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra musztarda (może być jakaś ostra, chyba, że nie lubicie dajcie zwykłą:) ) szynka (tyle plastrów ile wyjdzie wam plastrów(...)rozbijamy tłuczkiem delikatnie, żeby plastry fileta nie popękały. Przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Następnie na kotlecie smarujemy cieniutką warstwę musztardy, następnie kładziemy plaster szynki, plaster mozzarelli i mały kawałek masła. lewy i prawy bok zwijamy do środka, a następnie zwijamy trochę ściśle w rulon. Taką roladkę obtaczamy w mące, w jajku, jeszcze

Gotuj z Mąką
Drobiowe roladki z serem zapiekane z pieczarkami, szczypiorkiem i śmietaną 319

plastry. Przyprawy wymieszaj ze sobą. Około 1/3 mieszanki posyp wnętrze rozbitych filetów i natrzyj. Posmaruj też 1-1,15 łyżeczki musztardy. Pośrodku połóż kilka plasterków sera żółtego lub jeden sklepowy złożony na pół. Zwiń delikatnie. Naczynie żaroodporne wysmaruj na dnie pół łyżeczki oleju lub miękkiego masła. Ułóż roladki, złączeniem do dołu. Posyp je z góry niewielką ilością mieszanki przypraw. Przykryj(...)łyżeczką musztardy, mąką i resztą przypraw.  Wyciągnij mięso z lodówki. Włącz piekarnik na 170stC. Wszystkie krojone składniki wymieszaj ze sobą i rozsyp między roladkami, możesz też nieco wepchnąć pod boki mięsa. Całość, także filety, zalej sosem. Wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika. Piecz od 35 do 50 minut, w zależności o tego, czy wolisz bardziej soczyste czy bardziej wypieczone

Anioszek w kuchni
Roladki z piersi kurczaka z szynką, serem i ogórkiem konserwowym. 199

Nim jednak przejdę do przepisu chcę się pochwalić przesyłką jaką dziś trzymałam. Jakiś czas temu wystartowałam w akcji Blogerze zaRYŻykuj z Joseph Józek Seeletso i Uncle

Dieta moja pasja
Filet z mango w ostro – słodkiej glazurze 224

smaku* ocet balsamiczny – do smakuSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :MIĘSO :Filet z indyka oczyszczamy , układamy na desce , przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy ( uważając , by nie przerwać mięsa ).Z dwóch stron oprószamy solą i pieprzem.Mango obieramy , kroimy w plasterki.Na środku mięsa układamy plasterki mango i delikatnie zwijamy w roladkę.Całość zawiązujemy nicią ( lub spinamy wykałaczkami dość gęsto , tak by owoce były zamknięte

Ostra na Słodko
Sałatka z anchois 205

filety z sardeli (bardzo mała rybka), która jest tłusta i ma ostry smak, oraz zapach. Anchois, które wykorzystałam były wyprodukowane w Hiszpanii, dodatkowo te małe filety z rybki zostały zwinięte w roladki wraz z kaparami. A że jedno i drugie jest słone do doprawienia sałatki nie wykorzystałam ani grama soli, jedynie olej roślinny z zalewy wymieszany z sokiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zawijaski azjatyckie 219

Proste danie o orientalnym smaku. Składniki 1 filet z kurczaka 1 marchewka marynowany imbir sól, pieprz mąka\olej arachidowy sos teryiaki Sposób przygotowania Fileta

czarrna od kuchni
Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem. 243

Doprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym czosnkiem. Gotujemy nie dłużej niż 5 minut, szpinak powinien lekko zmięknąć, a woda odparować.  Na rozbite filety nakładamy po kopiatej łyżce szpinaku i zwijamy, możemy spiąć mięso wykałaczką. Tak przygotowane roladki podsmażamy na rozgrzanym oleju. Najlepiej ułożyć roladki zawinięciem do dołu i smażyć kilka minut bez poruszania mięsa aż do jego przyrumienienia. Następnie

Symfonia smakowa
Babeczki - roladki nektarynkowe i tort urodzinowy z grilla 223

rozmarynem lub ketchup. Rolę babeczek odgrywają roladki z piersi kurczaka - w miodowo-musztardowej marynacie z dzikim czosnkiem i suszonymi pomidorami, owinięte wokół kawałka nektarynki. Przepyszne :)Roladki nektarynkoweSkładniki na około 12 szt:filet piersi kurczaka 500 gmusztarda słodka brązowa 2 łyżkimiód 1 łyżkasól 1/2 łyżeczkiposypka - pokruszony susz pomidorowy, niedźwiedzi czosnek, czarnuszka - 2 łyżkiolej lub oliwa 1 łyżka1 nektarynkaPrzygotowanie:Filety

głodny alergik

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję