roladki z fileta - 500 przepisów (strona:10/34)

Roladki nadziane pesto z rukoli z nutą chrupiących orzeszków piniowych 123

orzeszki pinii i parmezan   zmiksować w malakserze do postaci pesto, następnie doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 3. Przygotowanym pesto smarować każdy plaster fileta, ułożyć plaster mozzarelli i zwinąć w roladkę. Następnie każdą roladkę skropić olejem, obtoczyć w przyprawie do złocistego kurczaka i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Szalona Kuchnia Eweliny
Śledzie marynowane domowe 1182

strony głowy złapać za kręgosłup lekko pociągając żeby wyjąć kręgosłup. Nie jest to trudna czynność gdyż od zamarynowanych śledzi kręgosłup odchodzi bez problemu. Przekroić filety wzdłuż na pół i zwinąć w roladkę. W słoiku wykładać warstwami pokrojoną w kosteczką cebulę i roladki ze śledzi. Warstwę cebuli nieco posolić, popieprzyć i ukruszyć na wierzch nieco liścia laurowego i dodać kulkę

Pieguskowa Kuchnia
Roladki z kurczaka z pomidorami suszonymi i fetą 157

suszonymi pomidorami i fetą. Mogą być podawane na ciepło i na zimno. Świetne jako imprezowa przystawka, szczególnie w towarzystwie poprzednich roladek, o których wspomniałam wcześniej. Składniki: • 3 filety z kurczaka Farsz • 200 g sera typu feta • 1 słoiczek pomidorków suszonych w oliwie • 1 cebula • sól, pieprz do smaku • 4 łyżki oliwy

To co kocham
Drobiowa rolada z kurkami 151

kurek. Dodałam aromatyczne zioła dzięki czemu mięso było pachnące i co tu dużo mówić, pyszne ;) Wiem, chwalę się ale roladka wyszła naprawdę wyśmienita. Przygotujcie ją i przekonajcie się sami :) Roladę podałam na talerzu "Scania" od Porcelany Bogucice . podwójny filet z kurczaka 200g kurek cebula ząbek czosnku sól świeżo zmielony pieprz łyżka oleju łyżka masła 3 plastry sera żółtego łyżka(...)aluminiową rozłożyć na stole, na niej rozłożyć płaty mięsa tak aby zachodziły lekko na siebie i tworzyły prostokąt. Na filetach ułożyć plastry sera żółtego, rozłożyć farsz (kilka całych kurek można zostawić do dekoracji), posypać natką. Pomagając sobie folią, zwinąć roladkę.na wierzchu położyć rozmaryn. roladę zawiniętą w folię wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. Po 10 minutach zmniejszyć

Smakołyki Asi
Roladki z kurczaka ze szparagami i mozzarellą w parmezanowej panierce 207

Proste i bardzo smaczne roladki z kurczaka, których środek wypełniają zielone szparagi z mozzarellą. Otoczone chrupiącą, serową panierką, to smaczna propozycja na wiosenny obiad z wykorzystaniem szparagów. 2 filety z kurczaka 250 g szparagów zielonych 250 g sera mozzarella sól pieprz czarny mielony olej rzepakowy do smażenia PANIERKA: 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki startego parmezanu 2 jajka Szparagi(...)obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z parmezanem. Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki z każdej strony na złoty i rumiany kolor. Takie mięso można podać z młodymi ziemniakami i sałatką z pomidorów. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z patelni , Mięsa , Obiad Tagged: filet z kurczaka , mozzarella , parmezan , szparagi

https:KKuchniaMniam
Roladki drobiowe a’la devolay 196

włożyłam do woreczka foliowego i delikatnie rozbiłam gładką stroną tłuczka. Posoliłam, oprószyłam pieprzem. Na każdym filecie rozłożyłam porcję farszu.     Zwinęłam filety tak, żeby farsz był schowany i nie wyciekał na zewnątrz. Roladki ułożyłam na kształt wrzeciona.   Piekarnik włączyłam na 180 °C. Na patelni rozgrzałam olej. Przygotowałam panierkę: mąkę, jajka i bułkę tartą. Roladki najpierw obtoczyłam

Kuchnia u Krysi
Drobiowe roladki z wędzoną newellą 202

drobiem, ulubionym serem kozim w towarzystwie mieszanki sałat (polecamy tą z radicchio, o lekko orzechowym smaku), skropionym słodko kwaśnym dressingiem. Składniki 4 filety z udek kurczaka 1 opakowanie wędzonej newelli (200 g) 150 g koziego sera (roladka) mieszanka sałat garść pestek dyni Marynata: 50 ml oliwy z suszonych pomidorów 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1 ząbek czosnku Dressing(...)musztardy dijon 20 ml octu z białego wina Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety z udek marynujemy 2 godziny w oliwie wymieszanej z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą. Następnie wyciągamy, rozbijamy, na brzeg każdego filetu kładziemy ¼ opakowania newelli. Roladki zawijamy i smażymy na rozgrzanej patelni do grillowania. W tym czasie mieszankę sałat układamy na talerze

R'n'G Kitchen
Poniedziałkowy "fit" - Drobiowe roladki z kiełkami i ziarnem słonecznika 206

odżywcze z rozkoszą sięgną by ich skosztować. Danie zostało przygotowane na parze co nadaje mu idealne miano lekkiego i pożywnego obiadu.  Drobiowe roladki z kiełkami i ziarnem słonecznika  SKŁADNIKI : (na dwie porcje) 2 filety z kurczaka 2 łyżeczki musztardy Dijon kiełki brokuła ziarno łuskanego słonecznika sól i  pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE : Filet myjemy, oprószamy solą(...)pieprzem i rozklepujemy.  Jedną stronę smarujemy musztardą, nakładamy kiełki brokuła i posypujemy  ziarnem słonecznika. Zwijamy w roladkęRoladki układamy w parowarze i gotujemy przez 20 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Soczysta roladka z kurczaka w cieście naleśnikowym 275

farsz z marchewki i cukinii. Szczegóły nadzienia (mogącego również stanowić samodzielne danie:) znajdziecie  TUTAJ a teraz konkretna porcja mięska: Soczysta roladka z kurczaka w cieście naleśnikowym       Składniki (na 4 porcje): 2 podwójne filety z kurczaka sól, pieprz, curry (ewentulanie inne, ulubione przyprawy) olej do smażenia ciasto naleśnikowe: 2 jajka 4 czubate  łyżki mąki pszennej(...)być plastry mozzarelli i suszony pomidor (najlepiej ze swojej domowej spiżarni:) lub duszona marchewka z cukinią - szczegóły TUTAJ   Filety przekroić na połowy, rozbić, doprawić ulubionymi przyprawami (u mnie sól, pieprz, curry). Wyłożyć przygotowany farsz i zwinąć w roladkę.   Przygotować ciasto: jajka rozbić, dodać mąkę, mleko i szczyptę soli, wszystko dokładnie wymieszać (powstanie gęste ciasto). Przygotowane roladki zanurzać

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Roladki drobiowe z serkiem i warzywami 1149

aromatycznym sosie to świetny pomysł na smaczny i niecodzienny obiad. Polecam!     Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka ok. 7 łyżeczek serka śmietankowego (typu Almette) pół małej, młodej cukinii pół czerwonej papryki pół żółtej papryki pół szklanki mąki – do obtoczenia roladek 2 szklanki wody lub bulionu sól, pieprz, słodka papryka, 1 liść laurowy, 2 kulki ziela angielskiego(...)smażenia     *** Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, przecinamy wzdłuż na połówki i cienko rozbijamy *** *** Każdy rozbity płat mięsa smarujemy łyżeczką serka śmietankowego *** *** Cukinie kroimy w cieniutkie plasterki i na każdym płacie mięsa układamy po kilka krążków *** *** Papryki kroimy w małe paseczki. Na cukinii rozkładamy garść pokrojonej papryki *** *** Mięso ciasno zwijamy w roladki i oprószamy z wierzchu solą oraz

Blog z Apetytem
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i kremowym serkiem + pieczone ziemniaczki + buraczki 318

Przygotowaną pastą faszerujemy naciętą pierś.   Na folii aluminiowej ( błyszczącą stroną do zewnątrz ) układamy plasterki szynki , tak by zachodziły jeden na drugi. Na szynce układamy faszerowanego fileta i razem z szynką delikatnie zwijamy tworząc roladkę. Całośc zawijamy w folię.   Układamy na blasze i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 30 minut. * Przed końcem pieczenia otwieramy folię i trzymamy

Ostra na Słodko
ROLADKI Z INDYKA NADZIEWANE KASZĄ GRYCZANĄ NIEPALONĄ 172

roladki z indyka nadziewamy kaszą gryczaną niepaloną oraz cebulką. Podaje z chrupiącymi brokułami tworzą przepyszne danie – idealne na obiad. Smaczne, lekkie i dietetyczne! Takie roladki z indyka są świetnym pomysłem nie tylko na rodzinny, smaczny obiad, ale też imprezowe danie na ciepło – gwarantuję, że każdy będzie oblizywał się ze smakiem. Koniecznie wypróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * filet(...)dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Filety z indyka rozbijamy na plastry, nacieramy solą , pieprzem i odrobiną papryki. Na odrobinie oleju ( ja używam kokosowego ) podsmażamy na złoto drobno posiekaną cebulę, a następnie mieszamy z ugotowaną kaszą gryczaną i doprawiamy do smaku. Porcję farszu układamy na mięsie i delikatnie, ale dokładnie zwijamy roladki – zawiązujemy sznurkiem lub nicią. Każdą roladkę

Ostra na Słodko
ROLADKI Z INDYKA NADZIEWANE KASZĄ GRYCZANĄ NIEPALONĄ 172

roladki z indyka nadziewamy kaszą gryczaną niepaloną oraz cebulką. Podaje z chrupiącymi brokułami tworzą przepyszne danie – idealne na obiad. Smaczne, lekkie i dietetyczne! Takie roladki z indyka są świetnym pomysłem nie tylko na rodzinny, smaczny obiad, ale też imprezowe danie na ciepło – gwarantuję, że każdy będzie oblizywał się ze smakiem. Koniecznie wypróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * filet(...)dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Filety z indyka rozbijamy na plastry, nacieramy solą , pieprzem i odrobiną papryki. Na odrobinie oleju ( ja używam kokosowego ) podsmażamy na złoto drobno posiekaną cebulę, a następnie mieszamy z ugotowaną kaszą gryczaną i doprawiamy do smaku. Porcję farszu układamy na mięsie i delikatnie, ale dokładnie zwijamy roladki – zawiązujemy sznurkiem lub nicią. Każdą roladkę

Ostra na Słodko
ROLADKI DROBIOWE Z KURKAMI I FETĄ 178

dłuższego czasu miałam ochotę na roladki drobiowe, tylko zastanawiałam się jaki zrobić do nich farsz. No i wybór padł na kurki :-), dla zaostrzenia smaku tych delikatnych grzybków dodałam słonawą fetę. Bardzo fajna kompozycja smakowa.Składniki:1kg piersi z kurczaka0.5kg kurek (ja miałam mrożone)1 duża cebula ser fetasklarowane masło sól, pieprzprzyprawa do kurczakaśmietana 18%łyzka mąki(...)kurki i smażymy ok 15minut na małym ogniu. Solimy, pieprzymy.Część podsmażonych kurek przeznaczymy na farsz, a część na sos. Farsz wykładamy na rozbitych filetach, obok kurek kładziemy słupek sera feta. Zawijamy roladki, spinając je wykałaczką lub obwiązując nitką.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy nasze roladki z każdej strony, aż do zrumienienia. Pozostałe podsmażone kurki przekładamy

Walijskie Pichcenie
Rolada drobiowa z wodnej kąpieli 295

propozycjami z bloga smak-zdrowia postanowiłam zamienić piekarnik na garnek z wrzątkiem. Fajnie wyszło. Z pewnością zakręcę w ten sposób jeszcze nie jedną roladkę:) Rolada drobiowa z wodnej kąpieli Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 jajko garść suszonej żurawiny sól, pieprz do smaku Pierś zemleć w maszynce do mięsa. Wyrobić z jajkiem, żurawiną i przyprawami na jednolitą(...)masę.  Jeżeli do gotowania użyjemy garnka o średnicy 25 cm mięso dzielimy na dwie części - jeżeli będziemy gotować w mniejszym - podzielmy na cztery. Każda część na oddzielną roladkę. Rozwinąć folię spożywczą, skropić wodą (rolada ładniej nam odejdzie po ugotowaniu), z porcji przygotowanej masy uformować wałeczek, ułożyć na folii, ciasno zawinąć. Włożyć do wrzątku i gotować na małym ogniu około

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała