roladki w sosie - 1116 przepisów (strona:18/75)

ROLADKI ŚLEDZIOWE ZE ŚLIWKĄ W ŚMIETANIE 133

Roladki śledziowe są świetne na przyjęcia, święta i różne imprezy. Pięknie wyglądają, świetnie smakują i są banalnie proste w wykonaniu. Polecam.                                                                   SKŁADNIKI :  8 filetów śledziowych(...)dodajemy wyciśniętą cebulę i pokrojonym 1  ogórki.  Filety rozkładamy na desce, na każdy kładziemy śliwkę i kawałek ogórka. Zwijamy i spinamy wykałaczką.  Na półmisek wylewamy sos śmietanowy, układamy roladki śledziowe, posypujemy natką pietruszki i owocem granatu. Podajemy schłodzone, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Smażone rolady śledziowe do słoika 139

Smażone rolady śledziowe do słoika Śledź to wspaniała ryba , doskonała smażona jak i w różnych zalewach . Smażone roladki zanurzone w sosie pomidorowym ,przełożone smażoną cebulką , lekko pikantne…mniam , wspaniałości , najsmaczniejsze po kilku dniach ( minimum pięć dni ) . Śledź w takiej zalewie jest całkowicie pozbawiony ości , gdyż kręgosłup wyjmujemy na etapie przygotowania , a ości miękną podczas marynowania .Nawet jak ktoś jest(...)sól . Odstawiamy do przestygnięcia .Płaty śledziowe , solimy , a następnie na każdym układamy proporcji smażonej cebuli , rolujemy i spinamy wykałaczką ( pozostałą po nadziewaniu cebulę odkładamy , będzie potrzebna do przełożenia roladek w słojach ) . Tak przygotowane roladki , obtaczamy w mące i smażymy krótko na oleju , żeby się zezłociły . Roladki pozostawiamy na talerzu do całkowitego wystygnięcia , inaczej rozpadną się przy wkładaniu do słoja

Ogrodnik w podróży
BLOGERCHEF 2 - III PÓŁFINAŁ, 14.03-16.03.2014, KOMBORNIA 159

ruszyły do dzieła.A za nimi kolejne. Ach, działo się przy stanowiskach, emocje sięgnęły zenitu. Gdyby nie wsparcie i zaangażowanie moich pomocników, nie dałabym rady. Alicja uratowała mój sos serowy do roladek, przy pomocy samego Mirka Drewniaka. A Piotr usmażył te roladki idealnie. Chyba nieco spanikowałam i nie mogłam się sama pozbierać z tych emocji. Ale wspólnymi siłami daliśmy radę(...)aubergine, orzechowym winegret i pomidorkami konkase z chipsem serowym- zupa z podkarpackich kurek- schab z dzika marynowany w jałowcu i tymianku podany z puree z jabłka i selera z sosem śliwkowym- bez migdałowa, mrożony krem mascarpone z kandyzowanymi pomarańczami i orzechami w karmelu 16.03.2014, niedzielaCzas w drogę! Po śniadaniu wyruszyliśmy dość wcześnie, aby jak najprędzej znaleźć się w domu

W kuchni Karmel-itki
Rolada z karpia nadziana warzywami podana z sosem śmietanowym 193

Rolada z karpia nadziana cebulką, marchewką i pieczarkami podana w sosie śmietanowym to pomysł na urozmaicenie tradycyjnej, smażonej ryby. Karp przygotowany w poniższy sposób będzie delikatny, a zarazem aromatyczny w smaku. Jestem przekonana, że przepisem na roladę z karpia zaskoczycie swoich domowników. Do przygotowania poniższego dania wykorzystałam patelnię Nature oraz ostry nóż szefa kuchni z linii PREMIUM marki Ambition. Jeżeli(...)rozgrzać niewielką ilość oleju i przesmażyć z obu stron przygotowaną roladkę z karpia. Następnie zmniejszyć ogień, na patelnię przełożyć śmietanę i dodać pozostały warzywny farsz. Chwilę smażyć. Przygotowaną roladkę wraz z sosem przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec bez przykrycia około 20 minut w 180ºC. Przed podaniem pokroić w grube plasterki i polać przygotowanym sosem śmietanowym. Krojenie warzyw do farszu

Ugotować
Przekąski idealne do chrupania podczas.... meczu! Beskidzkie! 146

kroimy na pół, następnie wzdłuż dłuższego boku nacinamy nożem obok siebie na całej długości. Powstałą 'falbanką" owijamy palucha z jednej strony. Zawiązujemy cieniutkim paskiem pora. Podajemy z ulubionymi sosami. 3. Paluchowe roladki . Potrzebujemy; paluchy ze spiruliną kilka plastrów ulubionej wędliny liść pora Palucha owijamy szynką, zawiązujemy porem. Przekąskę najlepiej zrobić tuż przed podaniem ponieważ paluchy za bardzo namokną i zrobią

Radość kipiąca uśmiechem.
Przekąska na stół Wielkanocny 243

drobno posiekać, wymieszać z majonezem, chrzanem, jogurtem i utartym serem, dodać paprykę, przyprawić do smaku i bardzo dokładnie wymieszać. Gotową pastę kłaść na plasterki szynki i zwinąć w roladkę. Podawać z sosem czosnkowy

Tradycyjna Kuchnia
Śledziowe roladki w sosie z olejem lnianym 169

pokrojonym. Na płat śledzia układam kawałek papryki, dodaję plaster ogórka, marchewki i zwijam w rulon. Z marchewki ugotowanej wycinam temperówką cienkie paski. Owijam nim śledzie.Dodaję cebulę czerwoną. Roladki podaję w sosie polewam olejem lnianym.Posypuję szczypiorkiem

wesoła kuchnia
Roladki drobiowe z kasztanami i "Pocztówki znad krawędzi" 177

zwijać w roladki. Można zabezpieczyć je wykałaczkami, by roladki nie rozwijały się podczas smażenia. Roladki oprószyć z zewnątrz solą i pieprzem. Smażyć z różnych stron na rozgrzanym oleju. Roladki podawać polane sosem ze smażenia np. na surówce z jabłka i selera naciowego . W mijającym tygodniu w mediach głośno było o śmierci Carrie Fisher, a dzień później jej matki Debbie Reynolds

Weekendy w domu i ogrodzie
Recenzja książki "Doskonałe przepisy Siostry Anastazji" 188

książka w sam raz dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem a szukają sprawdzonych przepisów na tradycyjne potrawy. Znajdziemy tam również nietypowe przepisy np. na Roladki drobiowe w sosie z pestkami dyni czy Jarskie kotleciki z ciecierzycy z sosem czosnkowym. Każdy  przepis opatrzony jest zdjęciem, spisem produktów oraz krótkim i treściwym opisem wykonania. Dania są naprawdę proste

Z miłości do słodkości
Roladki ze szparagami i sosem szparagowym 153

minut. W garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i rozprowadzamy. Wlewamy wywar ze szparagów cały czas mieszając. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, gałką muszkatołową i białym pieprzem. Roladki podajemy polane sosem szparagowym i posypane startą skórką cytrynową

Pyry na Gaz
Roladki z szynki pieczone w niskiej temperaturze 194

dokładnie obsmażyć roladki z każdej strony, by zamknąć mięso. Obsmażone roladki przełożyć do rozgrzanego naczynia żaroodpornego, wstawić bez przykrycia do piekarnika i piec 3 godziny. Swoje roladki podałem z  sosem z soku z granatu  oraz z ryżem barwionym kurkumą

W SMAK
WALENTYNKOWE PRZEPISY. 180

skomponowałam zestawienie potrwa, które według mnie pasowałyby na tę wyjątkową okazję (klikać w nazwę przepisu).  Sałatka ze szpinaku z gruszką.   Łosoś w cieście z twarożkiem.  Roladki wieprzowe w sosie serowym. Zapiekany makaron "4 sery" Camembert z pieca. Camembert panierowany. Pakieciki ze szpinakiem, pieczarkami i fetą. Risotto z szafranem na cydrze. Polędwica a'la Wellington. Maślany łosoś

W kuchni Karmel-itki
Piersi kurczaka w sosie śliwkowym 135

nich sos sojowy, sok z cytryny, miód, pieprz oraz wędzoną paprykę w proszku. Mieszamy. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy wzdłuż na pół. Powstałe porcje lekko rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy z obu stron niewielką ilością soli oraz pieprzu. Na każdym kawałku mięsa kładziemy porcję pleśniowego sera (pokrojonego uprzednio na paski o boku mniej więcej 1 cm). Zwijamy w roladkę. Otaczamy(...)patelni po smażeniu mięsa zlewamy tłuszcz. Na patelnię dodajemy śliwki wraz z marynatą. Smażymy do czasu, aż staną się one miękkie, a powstały sos nieco zgęstnieje. Pod koniec do śliwek dodajemy przygotowane roladki i dusimy całość jeszcze przez około 3-4 minuty.   Uwagi: Jeżeli obawiacie się tego, że mięso w środku nie będzie dopieczone, można podsmażone wstępnie roladki wstawić

Smaki Na Talerzu
Roladki ze schabu z kaszą gryczaną i fasolką szparagową 312

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne i aromatyczne roladki schabowe nadziane żółtym serem, ogórkiem kiszonym i papryką. Środek wysmarowany dodatkowo ostrą musztardą dla wyostrzenia ich smaku. Ugotowałam je w delikatnym sosie, dzięki czemu wyszły miękkie i soczyste w środku. Podane na kaszy gryczanej z warzywami z dodatkiem zielonej fasolki. Polecam na codzienny

Marta Gotuje
Roladki z kurczaka 180

minęło.  Tak więc, żeby było inaczej, to drób w postaci roladki zrobiłam :) Kurczak nadziany... kurczakiem oraz porem i cebulką. Do tego trochę sosu sojowego - dosłownie kilka kropel. 3 lata temu r obiłam tę roladkę na Boże Narodzenie. Poza tym można ja przygotować na Sylwestra i podać np. z sosem chrzanowym lub innym ulubionym. Składniki: 3 piersi z kurczaka(...)miałam. Użyłam suszony majeranek 2 łyżki śmietany 18% oliwa z oliwek do smażenia folia aluminiowa do gotowania roladek Piersi oczyszczamy z błonek, myjemy Jedną pierś tniemy na kawałki, wrzucamy do blendera dodając śmietanę - miksujemy na gładką masę z sosem sojowym Dwie pozostałe piersi, oddzielnie, wkładamy pomiędzy folię spożywczą i cienko ubijamy Cebulkę obieramy, kroimy w kosteczkę, pora w krążki

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com