pyszne PRZEPIS TUTAJ *** Mięsno-warzywne kulki iw cieście PRZEPIS TUTAJ *** Ogórkowe roladki z twarożkiem i łososiem PRZEPIS TUTAJ *** Sałatka w szynce PRZEPIS TUTAJ *** Imprezowe zawijańce serowe PRZEPIS TUTAJ KORECZKI: *** Koreczki z salami PRZEPIS TUTAJ *** Koreczki z kabanosa i zielonego ogórka *** Koreczki Caprese: pomidorki koktajlowe, Świeża bazylia, ser mozzarella *** Serek camembert z zielonymi oliwkami faszerowanymi papryką *** Koreczki z camemberta
Blog z Apetytemphiladelfia lub innym białym twarożkiem i posypujemy startym na oczkach żółtym serem. Brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente, po czym studzimy i układamy różyczki brokuła na naszym filecie. Całość zwijamy ściśle i układamy na rozłożonych plastrach boczku. Plastry boczku owijamy dokładnie wokół naszej drobiowej roladki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego
Walijskie Pichceniesamo pyszna. Chociaż ja bardziej lubię ze szpinakiem :) U nas taka roladka była na niedzielny obiad. Zostało jeszcze na poniedziałek. Spokojnie można odgrzać ją w piekarniku. Jest tak samo pyszna jak poprzedniego dnia. Na zimno też smakuje bardzo dobrze. Składniki: 4 jajka 4 łyżki majonezu 350 g. sera żółtego Na nadzienie: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 łyżka masła
Agusiowe smakołykiosuszony szpinak. Następnie plasterki obranego awokado. Na końcu plastry żółtego sera. Całość oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Mięso zwijamy w ciasny rulon. Panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony na rozgrzanej patelni. Po usmażeniu dajemy mięsu odpocząć, następnie kroimy w plastry. Roladki obsypujemy czerwonym pieprzem
VioletoweKucharzenieugotować wg instrukcji na opakowaniu. 3. Bazylię, orzeszki, żółty ser, oliwę z oliwek i groszek zmiksować razem w blenderze do takiego stopnia żeby widoczne były niewielkie cząstki składników. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. 4. Tak przygotowany farsz nakładać na każdy plaster fileta, zwinąć w roladkę, obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie
Szalona Kuchnia EwelinyKotlety ziemniaczane 5. Zapiekanka ziemniaczana 6. Zupa ziemniaczana z mięsnymi roladkami 7. Ryż po persku z chrupiącymi ziemniakami 8. Rolada ziemniaczana z mięsem 9. Kartoflaniki prababci Kasi 10. Rożki z farszem ziemniaczano-pieczarkowym 11. Ziemniaki faszerowane i z jajkiem 12. Sałatka jarzynowa 13. Knedle z serem 14. Zupa ziemniaczana z grzybami 15. Knedle z mięsem i porem podane
Przepisy Aleksandrydrobiowy Lahmacun Dolma - papryka faszerowana Strogonow z wieprzowiny Kotlet schabowy "Cygan" Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i oliwkami Cukinia faszerowana mięsem Rybne: Kulki z tuńczyka na ananasie Rafaelo z wędzonego łososia Sałatka z awokado i tuńczyka podana w łódeczkach z awokado Fishcakes Łosoś wędzony z buraczkami i serem z odrobiną wódki Sushi Deserowe: Carpaccio z pomarańczy Stir
Codzienne Gotowaniemoże być doskonałą propozycją na rodzinne przyjęcie... Składniki na 6 roladek: 6 grubszych plastrów piersi z indyka (ok. 1,5 cm) suszony czosnek, słodka mielona papryka, mielony kminek, zioła prowansalskie sól i pieprz 3-4 łyżki mąki pszennej (byle nie krupczatki) olej do smażenia 150 g żółtego sera 250 g małych pieczarek posiekana natka pietruszki Filety oprószyć solą, pieprzem, ziołami
Czerwień i błękitAlmette Fruit". Dostałem się dzięki niemu do finału, w którym gotowałem w drużynie Agnieszki z talerzpokus.tv , wraz z drugą Agnieszką, Agatą i Dominiką. Pierwsza wersja dania, były to roladki, ale mi wypłynęły :), więc zrobiłem drugie danie i myślę, że wyszły dużo lepsze :) Na finale robiliśmy dania Agaty i Dominiki. Nie wygraliśmy jednak, ale za to świetnie się bawiliśmy wspólnie(...)się ze znajomymi :) A poniżej mój przepis :) Składniki : 2 plastry schabu 150g serka twarogowego Almette Fruit z wiśnią i żurawiną 2 młode ziemniaki 3 plastry sera camembert 2 łyżki suszonej żurawiny 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek świeży, młody szczypiorek świeża bazylia tajska świeży tymianek Przyprawy : pieprz ziołowy
Parowar FacetaSmaczna i prosta w przygotowaniu propozycja na wiosenny obiad. Młode ziemniaki i ulubiona sałatka wspaniale skomponują się z wieprzowymi roladkami. Składniki 4 plastry polędwicy wieprzowej 4
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatymożna zastąpić zwykłym olejem rzepakowym) miód ocet balsamiczny gruszkowy (można zastąpić zwykłym lub kremem balsamicznym) 3-4 gałązki świeżego tymianku świeżo mielony pieprz czarny sezam (opcjonalnie) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Roladkę pokroić na ok. 1,5 cm plasterki. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem lub folią aluminiową. Na każdym plasterku umieścić po kilka słupków migdałów i orzeszków pinii. Polać odrobiną miodu (około(...)orzeszki się lekko zarumienią. 2. W czasie gdy serek się zapieka, na talerzu układamy rukolę. Truskawki kroimy w ćwiartki i układamy dookoła rukoli. 3. Jeszcze ciepłe plasterki sera kładziemy na rukoli, skrapiamy octem balsamicznym i olejem z orzechów laskowych, a całość posypujemy świeżo- mielonym pieprzem. Smacznego
DefinicjaSmakuDodałem śmietanę z mlekiem , wymieszałem , zdjąłem z ognia i przestudziłem. Ser rozdrobniłem , dodałem do składników na patelni i mieszałem aż do jego rozpuszczenia. Sos przyprawiłem solą i gałką muszkatołową . Przygotowane warzywa podzieliłem na porcje i każdą z nich owinąłem plasterkiem boczku. Wysmarowałem żaroodporną formę i ułożyłem w niej roladki. Polałem równomiernie sosem i wstawiłem do piekarnika na ok. 40 minut
R'n'G Kitchenkażdym z dłuższych boków ciasta, posypuję je potartym serem. Ciasto wraz z kiełbaskami zawijam do środka z dwóch boków, powstaje wałeczek z dwoma kiełbaskami obok siebie. Następnie całość wkładam na chwilkę do zamrażalnika ( aby potem lepiej się kroiło) . W tym czasie nagrzewam piekarnik do 160 stopni. Wyjmuję roladkę i kroję na ok. 1,5 cm. paseczki. Układam
Kuchnia z widokiem na ogródkilka kawałków mięsa z indyka, pisało "na gulasz". To, że tak pisało nie znaczy, że muszę gotować to co było napisane na etykiecie :) Nie chciało mi się bawić w roladki, w jakieś kombinowanie . Tak po prostu nadziałam mięso szpinakiem i owinęłam boczkiem, a jak to zrobiłam, już piszę. Oczywiście jak zawsze talerze różniły się dodatkami, ja postawiłam na moje ulubione(...)mięsa z indyka (u mnie w sklepie sprzedają je pod nazwą "gulaszowe z indyka") 1 opakowanie świeżego szpinaku 4 ząbki czosnku kawałek masła kawałek o grubości ok 2 cm sera feta świeżo zmielona sól, u mnie jak zawsze różowa sól himalajska świeżo zmielony pieprz Ziemniaki: 3 niewielkie ziemniaki czosnek niedźwiedzi suszony estragon świeżo zmielona sól himalajska oliwa z oliwek Frytki
Blondynka Gotujeciasta dyniowego ! Dynia na wytrawnie: Tarta dyniowa z serem pleśniowym Tarta dyniowa z szynką i ryżem Sałatka z pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym I na słodko: Dżem dyniowy
Kulinarne przygody GatityRoladki z tortilli to idealna przekąska na każdą okazję. Można je przygotować nawet dzień wcześniej, a nadzienie może być dowolne, co kto lubi :) Składniki: * 1 placek tortilli * 2 trójkąciki serka topionego (może być ziołowy) * 3 plasterki szynki konserwowej * 4 większe plastry sera * 2 paski czerwonej papryki Wykonanie: Placek tortilli posmarować serkiem topionym, na cały placek
Zrób to smaczniesalaterki. Ser pokroić zwykłym nożem lub nożem do serów na kawałki (wielkość to kwestia upodobań). Rozrzucić na brzoskwiniach. Oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Tuż przed podaniem całość polać oliwą (u mnie ok. 3-4 łyżki) i skropić sokiem z cytryny (u mnie z połówki cytryny). Wymieszać i podawać. ----- Podobne: Szpinakowe roladki z kurczaka Sałata z mozzarellą i brzoskwinią Sałata z truskawkami
Weekendy w domu i ogrodziePizzowe roladki ....dodatki wedle uznania...jak kto lubi...u mnie np..młodsza córka nie chciała ani ogórka ani papryki.... 500 g mąki pszennej 1 szkl. letniego mleka 1/3 szkl. ciepłego oleju 1 jajko 4 dkg drożdży 1 łyżeczka cukru szczypta soli kiełbasa ser żółty papryka i ogórki konserwowe sos curry Mąkę wsypać do miski
Moje domowe kucharzenie