roladki w serze - 1126 przepisów (strona:27/76)

Roladki schabowe w sosie pomidorowo- serowym 137

Schab to nie tylko kotlety schabowe :)  Można zrobić z niego wyśmienite roladki schabowe w sosie pomidorowym. Dzisiejsza propozycja jest tego dowodem :) Potrzebne nam będą:     1/2 kg schabu bez kości  1 średni ogórek kiszony  50 dag sera żółtego w kawałku  musztarda pomidory w puszce albo koncentrat pomidorowy  sól, pieprz , olej  wykałaczki  Mięso(...)folię spożywczą. Oprószamy solą i pieprzem. Smarujemy musztardą. Kroimy ogórek w podłużne paski - kostki. Ser kroimy w ten sam sposób co ogórki. Wkładamy kawałek sera i ogórka na plaster rozbitego wcześniej mięsa .Zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką wzdłuż. Na rozgrzanej patelni obsmażamy na złoty kolor. Tak przygotowane roladki , przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy przecierem pomidorowym, posypujemy przyprawami do smaku

Różne smaki w kuchni
Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem. 198

Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka, 250 g świeżego szpinaku (może być również mrożony). 60g suszonych pomidorów, 110g sera feta, sól, pieprz. Przygotowanie:   Piersi z kurczaka rozciąć wzdłuż na pół, rozłożyć i lekko rozbić. Z pojedynczej piersi wychodzi dość duża roladka, także w celu zrobienia mniejszych roladek pierś po prostu całkiem przekroić na pół.  Szpinak opłukać i poodcinać(...)wrzucić na chwilę do niej szpinak, do sparzenia (tak by zmiękł). Odcedzić i posiekać. Dodać pokrojone drobno pomidory suszone i pokruszyć ser feta. Wymieszać. Farsz położyć na posoloną i popieprzoną wcześniej pierś.     Zawinąć roladkę i owinąć dość mocno ściskając folią spożywczą. Końce folii zawiązać. Zagotować wodę i włożyć do niej roladki. Gotować ok.30min.  Tak przygotowane roladki można

W kuchni u Moniki
Roladki z flondry w sosie serowym 129

żaroodpornym. Przygotowanie sosu – na patelni roztopić masło, dodać mleko, vegetę, gałkę muszkatołową, zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać wszystkie sery, oczywiście potarte. Podgrzewać aż się rozpuszczą. Dodać koperek, natkę pietruszki i wylać na roladki z ryby. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 15 minut. Podawać z ziemniakami, makaronem lub chlebkiem. Ryba jest delikatna

Kuchnia Pokoleń
Roladki schabowe z papryką w sosie z Ajvarem 156

Dzisiaj na moim blogu propozycja na weekendowy obiad, a mianowicie roladki ze schabu, a w nich salami, papryka i ser. Mięso dusiłam w sosie z dodatkiem Ajvaru i wędzonej papryki w proszku, którą od pewnego czasu dodaję do wielu moich dań. Zapraszam i polecam! Składniki na 10 roladek: 10 grubszych plastrów schabu (ok. 1,5 cm) salami w plastrach

Czerwień i błękit
Roladki z podudzi indyka 126

już gotowe bez kości. Wtedy mamy dużo mniej pracy. Roladki można podawać z ryżem, ziemniakami, makaronem, kaszą lub kluskami. W zakładce mięsa znajdziecie również inne pomysły na dania mięsne z wykorzystaniem różnych gatunków mięsa. 8 podudzi z indyka 2-3 ogórki kiszone 1 mała czerwona papryka 50 g żółtego sera 1 czerwona cebula sól pieprz słodka papryka 1 pomidor(...)Paprykę i ogórki pokroić na paseczki. Ser zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w piórka. Na każde udko nałożyć paseczek ogórka, cebulę, paseczek papryki i posypać delikatnie serem. Zawinąć i spiąć wykałaczką. Każdą roladkę obtoczyć w mące. Masło rozgrzać w rondlu i zrumienić roladki z dwóch stron, a następnie wlać szklankę wody, dodać resztę pokrojonej cebuli, obranego ze skóry pomidora

O kuchni z uczuciem
Roladki schabowe 171

przygotowania tych oto roladek zamiast zwykłych kotletów schabowych. Małym nakładem pracy oraz niewielkim kosztem można odmienić typowy obiad i stworzyć danie inne niż zwykle. Polecamy! Roladki schabowe  SKŁADNIKI: 3 plastry schabu 100 g sera żółtego 1 czerwona cebula olej do smażenia kilka pieczarek 1 płat papryki marynowanej sól , pieprz jajko bułka tarta  PRZYGOTOWANIE: Schab rozbijamy jak na kotlety(...)plasterki i podsmażamy z pokrojoną w kostkę połową cebuli. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Na mięsie układamy ser żółty,  następnie cebulkę pokrojoną w plasterki,  paski papryki oraz łyżkę pieczarek.  Całość zwijamy w roladkę, panierujemy w rozmąconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
I wyszedł z tego prosiaczek w pieczarkach 176

szybko w panierce z bułki tartej, ale ostatnimi czasy uciekam od moich kuchennych stereotypów i trochę kombinuję. Dziś ją wyrolujemy.  Roladki pieczarkowo- serowe 2 płaty karkówki 7-8 szt. pieczarek 1/2 cebuli 4 plastry żółtego sera 1 łyżka musztardy 1 łyżka oliwy 1 łyżka mąki sól, pieprz Karkówkę rozbiłam tłuczkiem na cienkie kotlety. Doprawiłam solą, pieprzem, wewnętrzną stronę(...)dobrze rozgrzanej patelni), następnie wrzuciłam pieczarki i smażyłam do miękkości (i odparowania wody). Gotowy farsz rozłożyłam na plastrach karkówki, położyłam  ser, zwinęłam i spięłam wykałaczką (lub związać nitką). Roladki obtoczyłam w mące i smażyłam na oliwie do czasu, aż mięso będzie miękkie i straci surowy kolor. Potem wrzuciłam jeszcze na 20min. do piekarnika (150st.), aby się ładnie zarumieniło

bastalena
Roladki schabowe z Lazurem i gruszką w orzechach 172

Bardzo lubię wszelkie mięsa z dodatkiem owoców. Ta wersja schabu bardzo przypadła mi do gustu. W środku jest szynka dojrzewająca, gruszka, ser z niebieską pleśnią, a mięso otulone panierką z orzechów... Składniki na 6 roladek: 6 grubszych plastrów schabu (ok. 2 cm) 6 plastrów szynki parmeńskiej lub szwarcwalskiej ok. 100 g sera Lazur 1 gruszka (może być marynowana) podzielona(...)rozbić bardzo cienko. Obsypać delikatnie z obu stron solą, pieprzem i ziołami Na brzegu każdego płata ułożyć plaster szynki, kawałek sera i gruszki. Zrolować, dopinając wykałaczkami brzegi. Panierować w jajku i orzechach. Obsmażyć na oleju z każdej strony. Roladki dusić ok. pół godziny, na patelni pod przykryciem do miękkości z niewielką ilością wody

Czerwień i błękit
Roladka wieprzowa z parówką i serem owczym 126

Proste i smaczne roladki na niedzielny obiad. Składniki: Kotlet schabowy 2 szt. Parówka drobiowa 2 szt. Ser owczy(...)Natka pietruszki Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Kotlety opłukać, posypać solą i pieprzem do smaku i rozbić tłuczkiem. Na rozbite kotlety ułożyć parówkę, ser, i posypać posiekaną natką pietruszki. Następnie zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Upiec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 30 minut do zrumienienia

Tradycyjna Kuchnia
Roladki z kurczaka po włosku 287

Pyszne, aromatyczne i szybkie w przygotowaniu roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i włoskim serem Grana Padano.  Składniki na 4 rolady: 4 filety z kurczaka 4 suszone pomidory z zalewy olejowej (całe lub połówki) 4 płaskie łyżki startego sera Grana Padano  świeże oregano (można zastąpić suszonym) czosnek granulowany sól, pieprz do smaku 1 jajko mąka, bułka tarta(...)rozbij dość cienko. Przypraw solą, pieprzem, czosnkiem i posiekanym świeżym (ew. suszonym) oregano. Na każdy kawałek przyprawionego mięsa nasyp łyżkę startego sera i połóż odsączonego z zalewy suszonego pomidora a następnie zwiń w rulon. Oba końca każdej roladki delikatnie wciśnij do środka Roladki opanieruj w mące, przyprawionym solą i pieprzem rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smaż na niewielkim ogniu

Ze smakiem i z pasją
Zapiekane roladki z grillowanego bakłażana z mielonym mięsem i serem. Walentynki moim okiem. 190

żyje), wiec proponuję Wam roladki z bakłażana. Szybko, smacznie i dość efektownie :) Można je przygotować na obiad lub kolację. Po przestygnięciu są smaczną przekąską. Składniki: 3 średnie bakłażany , około 40 dkg mielonego mięsa , pół suchej bułki , 1 jajko , sól do smaku, 1 łyżeczka mielonego imbiru , około 10 dkg żółtego sera , 2-3 łyżki oleju . Bakłażana(...)mniej więcej) łyżce mięsnej masy, na to plasterek sera i zwijać wzdłuż dłuższego boku. Nie martwić się jeśli będzie wychodziło krzywo czy rozjeżdżało się :) Roladki układać w natłuszczonym lekko naczyniu do zapiekania. Wielbiciele żółtego sera mogą zetrzeć go trochę na samą górę. Tak przygotowanego bakłażana częściowo przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 45 minut

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kurczak w cieście francuskim ze szpinakiem i brokułami 344

przez praskę czosnek, pokrojony w kosteczkę ser feta, sól i pieprz.  Przygotowanym szpinakowym farszem smarujemy każdy płat kurczaka. Zwijamy w rulon na kształt roladki. Roladki układamy na środku ciasta francuskiego. Obsypujemy je serem, a na wierzchu dociskamy różyczki brokułu. Boki ciasta nacinamy w 3 cm paseczki. Przeplatamy je dociskając do mięsa (zaplatamy jak warkocz). Wierzch ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem

VioletoweKucharzenie
Roladki mielone z żółtym serem i zastrzykiem witaminy C. 111

łyżek tartej bułki. Z tartą nie należy przesadzać ponieważ masa ma być dość plastyczne i wilgotna, wtedy będzie się ładnie formować. Ser tniemy na słupki, ich wielkość jest zależna od tego jak duże chcemy mieć roladki. Na dłoń nakładamy porcję mięsa, rozpłaszczamy posypujemy łyżką natki i na środku układamy kawałek sera. Ja taki słupek przecinam jeszcze na pół, jest

Dieta moja pasja
Devolay czy de volaille? A może schabowy z kurczaka? 500

pojawia się pytanie: czy każdy panierowany filet z kurczaka jest de volaille'm? Muszę Was zmartwić: nie każdy. Tylko ten, który podajemy w formie roladki z masłem i ewentualnie pietruszką lub koperkiem w środku. Żadne sery, szynki czy pieczarki schowane w środku nie uczynią z naszej roladki de volaille'a. Ten najprostszy filet zbity tłuczkiem i opanierowany jak schabowy też

Codzienna kuchnia niecodzienna
Roladki schabowe z oscypkiem 138

Duszone w pieczarkach kruche roladki ze schabu, nadziane suszonymi pomidorami i wyrazistym oscypkiem świetnie sprawdzają się w towarzystwie gotowanych ziemniaczków i lekkiej sałatki. SKŁADNIKI: 5 plastrów schabu bez kości pół słoika suszonych pomidorów w oliwie ½ dużego oscypka sól, czarny pieprz, zioła prowansalskie oliwa z suszonych pomidorów 400g pieczarek 0,5l bulionu warzywnego lub wieprzowego łyżka mąki PRZYGOTOWANIE: Schab myjemy, osuszamy(...)czarnym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na każdym kawałku mięsa układamy dwa suszone pomidory i sporą ilość sera. Boki mięsa zawijamy do środka tworząc kopertę a następnie zwijamy w roladkę. Na średniej patelni rozgrzewamy nieco oliwy pomidorowej i układamy roladki łączeniem do dołu. Obsmażamy ze wszystkich stron na złoto. Pieczarki kroimy w plasterki

Pyry na Gaz