rogaliki 3 składniki - 1726 przepisów (strona:93/116)

PĄCZKI PIECZONE 240

około 10 minut. Do dużej miski przesiałam mąkę. Wsypałam cukier i sól. Wymieszałam. Rozczyn z drożdży pięknie urósł. Wsypałam do niego wymieszaną mąkę. Wymieszałam składniki. Stopniowo wbijałam jajka. Mieszałam składniki drewnianą łyżką. Kolejne 10 minut wyrabiałam ciasto ręką. Następnie dodawałam po kawałku miękkie masło  cały czas wyrabiając ręką ciasto. Teraz pozostało wyrabiać ciasto przez 10 minut aż będzie odchodziło(...)stopni piekarnika.  Piekłam  przez około 13-15 minut. Można zrobić lukier i polać nim pączki. Ja posypałam je cukrem pudrem. Smacznego! Polecam również  DROŻDŻOWE ROGALIKI Z SEREM OPONKI SEROWE PĄCZKI HISZPAŃSKIE WIEDEŃSKIE GNIAZDKA

potrawyregionalne
Szybkie pączusie z twarogu 425

Pączusie z twarogu Szybkie, delikatne, puszyste i przepyszne mini pączki serowe. Polecam!     Składniki: 0,5 kg sera twarogowego półtłustego (nie mielonego) 0,5 kg mąki pszennej 100 g cukru – około pół szklanki 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 żółtka 1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka octu 250ml kwaśnej śmietany olej do smażenia + 1 kieliszek spirytusu cukier puder(...)same się przewracać na drugą stronę *** *** Po wyjęciu z oleju, pączusie układamy na ręczniku papierowym aby ociekły z tłuszczu *** *** Jeszcze ciepłe obsypujemy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: KRUCHE ROGALIKI Z CIASTA SEROWEGO PRZEPIS TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA

Blog z Apetytem
Rozpustne rogale z łososiem 109

wojaże w szeleszczących liściach z biesiadą pod jesiennym niebem. Proste, sycące, smakują wspaniale na ciepło i na zimno, z jogurtowym dipem i bez niego także :) Chodźcie zwinąć kilka złocistych rogalików z łososiem i szpinakiem i niech ta jesień obfituje w samo dobro! Rogale drożdżowe z łososiem na 6-7 sztuk Potrzebujesz Na rogale: 300g mąki 10g świeżych drożdży(...)cukru przygotuj zaczyn- mieszaj całość w dużej misce do całkowitego rozpuszczenia się drożdży i cukru. 2. Do zaczynu dodaj mąkę i jajko i zacznij zagniatać. 3. Dodaj pozostałe składniki i wyrób jednolite i elastyczne ciasto. 4. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrastania na 1h. 5. Rozwałkuj ciasto na prostokąt o grubości 3-4mm i podziel na 6-7 trójkątów

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Najlepsze przekąski i menu sylwestrowe! 4264

miodzie Krokiety ziemniaczane z brokułami Francuskie babeczki jajeczne z pieczarkami Krokiety z chleba tostowego z szynką i serem Francuskie paszteciki z kurkami Rolada szpinakowa z szynką Chrupiące pieczarki panierowane Rogaliki 3 składnikowe Francuskie trójkąciki z kurczakiem i pieczarkami Ciasto na pizze – szybkie, najlepsze, bez wyrastania! Francuskie ślimaczki ze szpinakiem Tortilla z pesto bazyliowym i szynką Pieczarki panierowane w zalewie pomidorowo(...)dlatego dokładnie zapoznaj się z przepisem na wybraną sałatkę, abyś mogła odpowiednio zaplanować przygotowanie. Sałatki najlepiej smakują na świeżo, dlatego dobrze jest je przygotować na ostatnią chwilę, albo przygotować składniki dzień wcześniej w osobnych pojemnikach i dopiero kilka godzin przed je połączyć. Sałatki to obowiązkowe pozycje w menu sylwestrowym dlatego warto się do tego przyłożyć i wybrać najlepsze, osobiście polecam

Kulinarne Przeboje
rogale doskonale 676

Składniki rogale doskonałe -metodą prób i błędów,wreszcie wyszły takie jak chciałam,,, 7 gr. suchych drożdży ,lub 25 gr. świeżych 500 g. mąki 250 g. masło 6 łyżek cukru szczypta soli 200 ml. ciepłe mleko 1 lekko ubite jajko dodatkowo do posmarowania wyrośniętych rogali 1 żółtko 30 ml. śmietanki Wykonanie Wymieszać mąkę z drożdżami i solą. Ogrzewać mleko(...)razy. TAK JAK Z CIASTEM FRANCUSKIM Gotowe ciasto rozwałkować w kształcie koła,pokroić radełkiem-nożykiem na trójkąty. Można włożyć coś do środka ,czekoladę ,nutelle ,lub pozostawić puste. Zawinąć rogaliki ,ułożyć na blaszkę ,pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte smarować rozbełtanym żółtkiem ze śmietanką . Piec w nagrzanym piekarniku w 200 ° C przez około 20 minut. Druga partia szybciej się piecze,po 15 minutach

w mojej kuchni
Lody porzeczkowe z mascarpone 243

mój ulubiony dżem pomarańczowy. I niby dla siebie to przynosi i dla dzieci, ale dobrze wie, że tego pomarańczowego dżemu nikt oprócz mnie nie tknie. Więc zajadam ciepłego rogalika na deser tuż po śniadaniu.  A urlop to ja lubię mieć leniwy. Ale leniwy taki, że aż boli i niewielu zawodników jest w stanie to przetrwać. Trochę znajomych próbowało, polegli(...)mama brała dwa taborety, dwa wiaderka i nie było zmiłuj. Teraz zrywam i wspominam z niemałym sentymentem... Z pierwszego zbioru powstały lody z dodatkiem mascarpone. Tłuste, kremowe, słodko-kwaśne.... Składniki: 250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki (36 %) 6 łyżek cukru pudru (2 łyżki do mascarpone i kremówki, 4 do porzeczek) 300 g porzeczek (świeżych lub mrożonych) Przygotowanie: Porzeczki

bistro mama
Kokosowe naleśniki z serem – lekkie i puszyste 124

lekkie, puszyste i mięciutkie. Są tak pyszne, że nie można przestać ich jeść. Jeden naleśnik bez dodatków ma około 200 kcal, będzie więc świetną propozycją na lekki deser.   Składniki na kokosowe naleśniki z serem (około 9 sztuk): szklanka mąki pszennej (220ml) szklanka mąki kokosowej 2 szklanki wody gazowanej 2 szklanki mleka 1,5% łyżeczka cukru lub innego słodzidła(...)podania: ulubione owoce, syrop klonowy, rozpuszczona czekolada, itp.   Przygotowanie Przygotowujemy naleśniki. Mąki przesypujemy do miski. Dodajemy do nich mleko, jajka, wodę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Składniki miksujemy ze sobą przez chwilę i odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie ciasto jeszcze raz krótko miksujemy. Przed usmażeniem pierwszego naleśnika na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Następnie wlewamy szybkim ruchem

e-PrzepisyKulinarne
Rożki orzechowe (z ciasta serowo-olejowego) 351

Rożki orzechowe przygotowałam z ciasta serowo-olejowego (twarogowo-olejowego). Jest to ciasto idealne do małych słodkich wypieków z nadzieniem, takich jak rogaliki, bułeczki, czy właśnie rożki. Nie wymaga ono rośnięcia jak ciasto drożdżowe, gdyż środkiem spulchniającym jest proszek do pieczenia, a nie drożdże. Nie ma też potrzeby chłodzić ciasto przed wykonaniem rożków, tak jak robi się w przypadku ciasta kruchego(...)świeże niż gdyby umieścić je tylko w jednym miejscu, jak np. w drożdżówkach. Z poniższego przepisu można przygotować około 40-45 małych rożków . Rożki orzechowe (z ciasta serowo-olejowego) Składniki: CIASTO SEROWO-OLEJOWE 300g mąki pszennej 150g zmielonego twarogu 60g (3 łyżki) śmietany 18% 6 łyżek oleju 50g domowego cukru waniliowego 1 żółtko 2 łyżeczki proszku do pieczenia NADZIENIE 150g

Smakołyki Bereniki
Bułeczki kajzerkowe 121

jakiegoś czasu obserwuję "modę" na domowe pieczywo - czy to chleb z wielorakimi dodatkami lub bez, czy to bułki zwykłe, słodkie lub z nadzieniem, czy to rogaliki maślane, czekoladowe, itp. I tak jak modne stało się pieczenie samodzielne, tak na rynku wzrosła liczba wypiekaczy do chleba i oczywiście ich sprzedaż. Pomyślałam - nie mam wypiekacza, ale czemu bym miała nie spróbować upiec(...)pozwolić. A czasem to po prostu mi się nie chce :) i tak od upieczenia moich pierwszych bułeczek minęło już 1,5 miesiąca... Co nie znaczy, że odpuściłam ten temat :) Składniki na 8-9 średnich bułeczek: 190 ml wody (lekko ciepłej) 3 łyżki mleka 3 i 3/4 szkl. mąki 20 g drożdży 50 g masła extra (1/4 kostki

Kolorowy Przepisownik
Szwedzkie bułeczki Lussekatter – Szafranowe kotki na dzień św. Łucji 126

Dzisiaj Szwecja świętuje. 13 grudnia to dzień przynoszącej światło Świętej Łucji. Święta Łucja była chrześcijańską męczennicą, prześladowaną za swoją wiarę. Z tej okazji w całym kraju

Moja Delicja
BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z CZEKOLADĄ 171

zrobić takie bułeczki drożdżowe z czekoladą pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. S ubskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy. BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z CZEKOLADĄ SKŁADNIKI : Ciasto: mąka ( 650 g ) jajka (2 szt.) mleko (250 ml) masło (75 g) cukier (5 łyżek ) cukier waniliowy (1 op. = 8 g) drożdże instant (1 op. = 8 g) lub świeże(...)pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Bułeczki .  Do misy miksera wlewamy letnie mleko, wsypujemy cukier, cukier waniliowy, roztopione masło, drożdże, roztrzepane jajka i mieszany ręcznie trzepaczką. Gdy składniki mniej więcej się połączą włączamy mikser i za pomocą widełek świdrowych zaczynamy mieszanie dodając stopniowo 500 g mąki. Miksujemy około 5 minut. Następnie przekładamy ciasto na stolnicę i zagniatamy ciasto ręcznie

Rita creative
Szybki makowiec na cieście francuskim – choinka 186

stole. To co, robicie w tym roku? I bez żadnych wymówek. A resztę ciasta pozostałego z wykrawania choinki, z pewnością wykorzystacie na zwykłe ciastka posypane choćby cukrem lub np. rogaliki z resztą masy makowej. Przepis należy do cyklu Przepisy Świąteczne last minute – dla wszystkich zabieganych {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/12\/makowiec.jpg","recipeIngredient(...)u0119, kt\u00f3r\u0105 umieszczamy na g\u00f3rze.\r","Ca\u0142o\u015b\u0107 smarujemy jajkiem i pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia."]} Drukuj Szybki makowiec na cieście francuskim – choinka Składniki 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego 1 puszka masy makowej 1 jajko do smarowania Sposób przygotowania Ciasto rozwijamy i rozwałkowujemy odrobinę. przenosimy jeden płat ciasta na papier do pieczenia. Wycinamy kształt

Mieszam w Garnku
Ciastka krucho drożdżowe z marmoladą 258

świeżych) - ¼ łyżeczki proszku do pieczenia - 200g kwaśnej śmietany - 125g margaryny - 113g masła - 1całe jajko - 1żółtko - 1 jajko dodatkowo do smarowania Dodatkowo: - marmolada twarda       Wszystkie składniki na ciasto muszą mieć temperaturę pokojową. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy drożdże instant i proszek do pieczenia, mieszamy (jeżeli używamy drożdży świeżych rozkruszamy je do śmietany – jedno i drugie w temp. pokojoweji(...)tylko na wykorzystanie pozostałości ciasta po pasztecikach. Ciastka są pyszne, więc warto je zrobić nie czekając „na okazję”. Okazją niech będzie trwający karnawał. Z tego samego ciasta można zrobić rogaliki z dowolnym nadzieniem. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Ciastka krucho drożdżowe z marmoladą appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Moja wersja rogali marcińskich (na drugie śniadanie) 255

soli 200 g masła, w temperaturze pokojowej (z tego 2 łyżki odjąć do ciasta) Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić rozczyn - tutaj instrukcja*), dodać resztę składników i rozetrzeć pomiędzy palcami, pod koniec dodając 2 łyżki rozpuszczonego masła. Wyrobić ciasto, bardzo krótko - tylko do połączenia; powinno pozostać lepiące. Uformować z niego prostokąt owinąć szczelnie folią i schłodzić(...)rozwałkowaniu i złożeniu ciasto dobrze owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 5 godzin, a najlepiej na całą noc. Wyjąć z lodówki na 20 minut przed robieniem rogalików. Nadzienie: 300 g białego maku 200 g suszonych daktyli 100 g orzechów włoskich 150 g zblanszowanych migdałów 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% 5 podłużnych biszkoptów, pokruszonych na okruszki stewia

FitKot
DROŻDŻOWE ROGALIKI Z ORZECHOWYM NADZIENIEM 194

naszej inwencji i naszego smaku. U mnie tym razem wybór padł na masę orzechową. Słodziutkie, aromatyczne nadzienie było strzałem w dziesiątkę, i pysznie komponowało się z mięciutkimi rogalami. Składniki:  (na 12 średnich rogali) 1/2 kg maki 1/2 szkl. cukru 2 jaja + 2 żółtka 5 dkg drożdży 12.5 dkg masła (margaryny) 1/2 szkl. mleka aromat cytrynowy lub skórka otarta(...)rozwałkować na w miarę okrągły. Placek podzielić na 8 lub 12 trójkątów (w zależności jakiej wielkości chcemy uzyskać rogale). Na każdy trójkąt nakładać łyżeczkę masy orzechowej i zwijać formując rogaliki. Odstawić w ciepłe miejsce na ok 20 minut. Następnie wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w temp 180st ok 17-20 minut (do uzyskania złotego koloru). Po wystudzeniu polukrować i posypać

Walijskie Pichcenie