rabarbar - 4427 przepisów (strona:226/296)

PRZEPISY Z TRUSKAWKAMI! ŚNIADANIE/ OBIAD / KOLACJA! 449

CIASTO Z TRUSKAWKAMI TRUSKAWKOWY TORT NA ZIMNO SERNIK NA ZIMNO Z BANANAMI I MASĄ Z TRUSKAWEK! ZDROWE ŚNIADANIE Z TRUSKAWKAMI I MIGDAŁAMI! O ZAPACHU RUMU I WANILII, A SMAKU RABARBARU Z MORELĄ I TRUSKAWKĄ! WANILIOWO - KARDAMONOWA ZUPA Z TRUSKAWEK I CZEREŚNI! NATURALNIE - ZDROWY GRYCZANY TORT NALEŚNIKOWY Z OBŁĘDNYM KREMEM KOKOSOWO - TRUSKAWKOWYM! MAKARON SOBA ZE SZPARAGAMI I TRUSKAWKAMI W SOSIE

SMYKWKUCHNI
CRUMBLE Z JABŁKAMI ALBO JABŁKA POD KRUSZONKĄ 1143

język polski oznacza owoce pod kruszonką. Zarówno w kwestii owoców jak i kruszonki panuje tutaj duża dowolność. Do przyrządzenia deseru możemy użyć właściwie każdego rodzaju owoców: wiśni, śliwek, rabarbaru, agrestu, brzoskwiń czy jabłek. Podobnie możemy modyfikować kruszonkę zastępując cukier puder brązowym cukrem, czy dodając do niej płatków migdałów lub wiórków kokosowych.  Deser możemy przyrządzić w dużej misce i nakładać

Walijskie Pichcenie
Jaglanka wiśniowa z borówkami, winogronami i orzechami laskowymi 142

Przyznaję się bez bicia. W dużej mierze kocham maj za światło rano. Za bez, za rabarbar i za szparagi też. Ale co z tego. To światło o 7:00 czy 8:00 rano jest bezbłędne i od aparatu aż ciężko mi się oderwać. Zupełnie przypadkowo poszłam w stronę fioletu. Teraz sama jestem sobie wdzięczna za ten zmysł dobierania dodatków

Mango Papaja
“W słoiku” – recenzja 180

pomysły na konfitury, kiszonki, granolę, pesto, dressingi do sałatek, suszone owoce, nalewki czy pasztety.   Które przepisy z tej książki chciałabym zapakować do słoika? Dobrze wygląda słoik z pieczonym rabarbarem, frużeliną wiśniową, wiśnie korzenne z octem, morele z tymiankiem, śliwki w herbacie, marynowane rzodkiewki, macerat malinowy, kiszone pomidorki z winogronami, chipsy z cukinii, dżem z boczku i fig dressing

Ugotowane pozamiatane
Porady dla początkującego winiarza 154

wina wężyk do zlewania wina butelki specjalne drożdże do produkcji wina Każdy wie, że wino można zrobić praktycznie ze wszystkich owoców. Świetnie nadają się do tego jeżyny, truskawki, rabarbar, winogron, wiśnie, porzeczki, a nawet maliny. Warunek jest jeden: owoce muszą być zdrowe i dorodne. Każdy winiarz wie, że sfermentowane zgniłe gruszki czy też jabłka nie wyprodukują alkoholu tylko ocet. Ciekawostką

Moja smaczna kuchnia
Kompot z rabarbaru i pomarańczy. 168

oskonale gasi pragnienie .  :)) Składniki : 6 l wody ( najlepiej źródlanej ) 70 dkg pokrojonego w kostkę rabarbaru 2 duże jabłka 2 duże pomarańcze 2 gwiazdki anyżu cukier Sposób wykonania :   R abarbar umyj, pokrój w kawałki o długości około 2 cm. Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w ósemki. Pomarańcze obierz ze skórki, rozdziel na ćwiartki. Wodę wlej do dużego garnka

Przepisy i porady kulinarne
Ciasto "Kubuś" 148

smakują. Piszcie do mnie na fanpage --->  My world by Dagmara Rek Zajrzyj również tu: 1.  Swojski kopiec kreta 2.  Szybkie i smaczne ciasto z rabarbarem

My World by Dagmara Rek
Rabarbar, smaku czar 110

miała powstać lemoniada, jednak jak to my, chcieliśmy coś gęstszego. Tak właśnie powstał pomysł na zblendowanie łodyg. Wyszedł bardzo treściwy, słodki napój. Schłodzony smakuje wybornie. Proporcje 500 g łodyg rabarbaru 200 g cukru 350 ml wody     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Łodygi oczyszczamy z włókien, kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy je do garnka, zalewamy

R'n'G Kitchen
Muffinki z truskawkami i kremem czekoladowym 175

Zaraz obok rabarbaru, pojawienie się truskawek przypomina mi słoneczne dni spędzone na działce u Dziadków. Brałam rower, wiaderko stukało o kierownicę, kiedy jechałam do nich. Tym bardziej, że uwielbiałam szukać tych największych i z radością chwaliłam się później w domu, jakie giganty znalazłam. Sezon na truskawki zawsze będzie mi przywoływał wspomnienia końca roku szkolnego i […] Artykuł Muffinki z truskawkami

Pink Envelope
Smaki Wisły. Cztery Pory Roku - spotkanie pierwsze 170

bidgot - kwaśną czerwoną kapustę z pulpetami z jesiotra i makreli pierogi z burakami, twarogiem i miętą wołowinę na słodko-kawśno pszenicę gotowaną w mleku z miodem, z musem z rabarbaru i karmelem z tataraku Wszystkie potrawy smakowały wyjątkowo i niebanalnie. Mój hit to wołowina, pierogi i oczywiście deser, czyli gotowana pszenica z musem rabarbarowym i karmelem. Kolejne spotkanie już

kolorowotorcikowo
Letnie gofry 205

będę kupować owoców, bo mam ich pełną zamrażarkę i muszę najpierw je zużyć. Oczywiście wiecie, jak to się skończyło: w piątek wróciłam do domu z kilogramem truskawek, kolejnym rabarbaru i sześcioma pudełeczkami z malinami i jeżynami. Mmm... Pyszności! Zaczęłam od wyjadania ich tak, po prostu, ale stwierdziłam, że żal byłoby nie zrobić z nich czegoś bardziej specjalnego. Na weekendowe śniadanie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kawa na balkonie 171

pierwszy wsiałam jarmuż. Jedliśmy go aż do późnej jesieni za nim jeszcze łodygi zdążyły zgrubieć. Takie młode liście jarmużu są bardzo smaczne i idealne na sałatki . Mam nawet czerwony rabarbar , który rozrasta się w porządną rozetkę ale jeszcze musi urosnąć. Wiosna przyszła późno i obserwuję to po moich balkonowych uprawach. Ale jak tylko zrobiło się ciepło od razu kwiaty zaczęły

codojedzenia
Biszkoptowe ciasto z truskawkami. Przepis na łatwe ciasto z sezonowymi owocami. 202

już świeże, nasze polskie owoce. To rabarbar i pierwsze truskawki. Warto upiec właśnie teraz najzwyklejsze ciasto biszkoptowe z owocami,  oprószone cukrem pudrem, bo zwłaszcza jeszcze nawet lekko ciepłe, jest prawdziwym rarytasem :-) U mnie wersja z truskawkami, jednak z tym wypiekiem nie ma ograniczeń - czy dacie truskawki, czy jabłka, czy całkowicie zamrożone inne owoce - to nie ma znaczenia, ciasto powinno

Poezja Smaków - blog kulinarny
"SMAKI WISŁY, CZTERY PORY ROKU" KUCHNIA MENNONITÓW 211

Wołowina na słodko - kwaśno - antrykot z dość dużym oczkiem, z dodatkiem śliwek (suszone i mrożone), rodzynek, i octu. - Pszenica gotowana w mleku z miodem, podana z kwaśnym mus z rabarbaru i karmelem z tataraku, który ma nazwę „tatarskie ziele

SMYKWKUCHNI
Pesto z czosnku niedźwiedziego i nerkowców 211

Sezon na nasze polskie owoce i warzywa zaczynamy od rabarbaru i czosnku niedźwiedziego. Uwielbiam zarówno jedno, jak i drugie. Jako pierwszy pokazał się czosnek niedźwiedzi, dlatego to właśnie na jego bazie przygotowałam przepis. Łatwe i aromatyczne pesto z czosnku niedźwiedziego sprawdzi się do wielu dań. Najprościej - podać je do makarony. Inny sposób to grzanki z zielonym pesto czy pieczona ryba

kolorowotorcikowo