puszysty sernik - 3733 przepisów (strona:121/249)

Ciasto cielaczek ze śliwkami 177

Ciasto cielaczek ze śliwkami Pyszne połączenie puszystego murzynka z kremowym serniczkiem zwieńczone dodatkiem soczystych śliwek. Ciasto jest bardzo proste i w miarę szybkie w wykonaniu, a

Blog z Apetytem
Świąteczny sernik na pierniczkach 495

następnie partiami dodawać ser cały czas ucierając aby masa serowa stała się puszysta i gładka. Pod koniec ucierania dodać budyń, olejek pomarańczowy i ubitą pianę z białek. Całość dokładnie wymieszać. 2. Spód tortownicy o średnicy 26 cm, wyłożyć pierniczkami i wlać wcześniej przygotowaną masę serową. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni  i piec około 60 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik orzechowo kajmakowy z jabłkami 218

spód ciasta, do którego dodałąm mielone orzechy włoskie.  Mój Tata uwielbia serniki, więc obiecałam że przygotuję jakiś na święta. Spodziewał się zwykłego, a tu niespodzianka. Zwykły zazwyczaj wychodzi mi taki suchy, że bez kawy nijak nie smakuje, a ten... ten ma kremową konsystencję, jest puszysty i delikatny, a dodatek tego orzechowego spodu i kajmaku tylko wzmagał moją ochotę

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto jabłkowo serowe z polewą czekoladową 455

Ciasto kruche na blachę 25/30 cm ½ kg mąki pszennej ¾ szklanki cukru 30 dag masła 16 g cukru waniliowego 4 żółtka 2 łyżki śmietany 18% ½ łyżeczki proszku do pieczenia Gotowany sernik: ½ kg mielonego półtłustego twarogu 10 dag masła ½ szklanki cukru 1 łyżka  cukru z prawdziwą wanilią Dr.Oetker 1 budyń śmietankowy 150 ml mleka Biszkopt: 3 jajka 3 czubate łyżki(...)Biszkopt: Jajka wbić do miski, wsypać cukier, ubić na puszysta jasną pianę, wsypać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, wymieszać ręcznie rózgą lub mikserem na najniższych obrotach, ciasto wylać do wyłożonej papierem pergaminowym formy-takiej samej jak piekliśmy kruche blaty. Piec 20 minut w temp 170*c. Po upieczeniu wystudzić. Sernik gotowany: Masło przełożyć do garnka, rozpuścić, dodać twaróg

Wanilia i Kardamon
Ciasto śnieżny puch 341

Co jakiś czas w internecie pojawia się przepis, który zdobywa rzesze zwolenników. Poprzedni na Bułeczki drożdżowe puszyste jak bawełna był niewątpliwie hitem. Do tego przepisu wrócę

mojewypiekiinietylko
Kokosowy sernik na daktylowym spodzie 152

Daktylowy spód jest miękki i słodki. Serowy środek puszysty i kwaskowaty. W połączeniu smakują wyśmienicie. Do ciasta nie dodajemy cukru ani innego słodziwa. Łasuchy mogą spróbować

Kucharzyca
Brownie z masą serową 184

moich łasuchów prawdziwym sernikiem ale na szczęście jest ser ricotta. Bardzo lubię serniki z jego dodatkiem, nie smakuje może jak twaróg ale  ma przyjemny "serowy" posmak Awaryjnie myślę, że mascarpone również będzie się nadawał. Podsumowując mój wypiek myślę, że najlepiej brawnie smakuje z serem, delikatna puszysta pianka idealnie łączy się z mokrą czekoladową konsystencją. Polecam wszystkie serniko-brawnie

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik na herbatnikach z sokiem owocowym. 185

sobie sernik jest aksamitny, delikatny i pełen rodzynek, a masa z soku owocowego nadaje mu ciekawego smaku. Zapraszam:)   Składniki: Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 1 cukier waniliowy olejek pomarańczowy według uznania 15 dag masła lub margaryny(...)budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: około 10 dag herbatników Wykonanie: 1. Masa serowa: Masło lub margarynę, cukier, cukier waniliowy i żółtka ucieramy na puszystą masę, następnie dodajemy budynie w proszku i ser i dokładnie ucieramy. Wsypujemy rodzynki, dodajemy olejek według uznania i smaku i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy

Izabelawkuchni
Sernik z polewą czekoladową 93

polewą czekoladową i ciasteczkowym spodem tworzy idealną harmonię smaków. Ten sernik na ciasteczkowym spodzie idealnie sprawdzi się na każdą okazję — od rodzinnych spotkań po eleganckie przyjęcia. Przygotowanie sernika z polewą czekoladową może wydawać się trudne, ale z tym przepisem jest to prostsze, niż się wydaje. Zapraszam na przepis! SERNIK Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ – PRZEPIS Składniki Spód ciasteczkowy(...)miksera. Białka jajek ubić na puszystą pianę z dodatkiem szczypty soli. Dodać do masy serowej, delikatnie przemieszać za pomocą drewnianej łyżki. Masę serową przełożyć do blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez 40 minut. Po czasie zmniejszyć temperaturę do 140 stopni i piec kolejne 40 minut. Sernik studzić przy uchylonych drzwiczkach

Alle Dobre!
Mocno czekoladowy "łaciaty" sernik z wiśniami 180

serniko-brownie z dodatiem malin, na pewno jest pycha, ale ja zrobiłam go po swojemu - z mniejszą ilością cukru i w innej formie. Tak właśnie powstał cudownie czekoladowy łaciaty sernik z wiśniami. Jeden kawałek wystarczy, by zaspokoić największą ochotę na czekoladowe słodkości, zaufajcie mi. ;) Czekoladowy spód: 200 g miękkiego masła 200 g gorzkiej czekolady (2 tabliczki np. Wedel(...)pokojowej) 110 g mąki pszennej   Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i pozostawiamy ją do ostygnięcia. W misie miksera umieszczamy masło oraz cukier puder, miksujemy do uzyskania białej i puszystej masy. Następnie, cały czas miksując, kolejno dodajemy po 1 jajku za każdym razem miksując chwilę po dodaniu. Gdy czekolada będzie już chłodna dodajemy ją do masy maślano-jajecznej i dokładnie

Cooking Monster
Kajmakowy sernik na biszkoptach z pianką. 569

słodki, delikatny w smaku i taki lekki i aksamitny. Bardzo zachęcam do z korzystania z mojego przepisu, upieczcie, a nie pożałujecie. Zapraszam :) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 dużych jajek 1 niepełna szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła(...)żółtkami na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy masę krówkową i ser i dokładnie ucieramy. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 2. Pieczenie: Na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm wykładamy w równych rzędach biszkopty i przekładamy masę serową. Sernik pieczemy

Izabelawkuchni
SERNIK NA ZIMNO Z GRANATEM 164

połączą i powstanie puszysta gładka masa.  Pozostałą część śmietanki przelewam do garnuszka, podgrzewam ( śmietanka nie może się zagotować) dodaję żelatynę i energicznie mieszam, aż się rozpuści. Następnie studzę i wlewam powoli do masy. W garnuszku roztapiam masło i łącze z pokruszonymi herbatnikami.  Dno tortownicy wykładam pokruszonymi ciasteczkami, wlewam masę i posypuję pestkami granatu. Sernik wkładam do lodówki

Kukuleczki
Sernik tradycyjny wiedeński 95

Przepis na tradycyjny sernik wiedeński, z rodzaju nieco cięższych i bardziej kremowych serników bez spodu. Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 90 min   Składniki: (na tortownicę 16 cm) 500 g sera dobrej jakości z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego 100 g masła 4 jajka 2 łyżeczki mąki pszennej 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 100 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego(...)cukrem waniliowym ubij na puszystą jasną masę (5-10 min na dużych obrotach miksera) Następnie dodaj do sera porcjami ubite jajka i wymieszaj delikatnie szpatułką Na koniec dodaj rodzynki i skórkę kandyzowaną wymieszane z pół łyżeczki mąki pszennej Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, tak aby wystawał ponad boki tortownicy na wysokość ok. 3 cm, ponieważ sernik bardzo mocno urośnie

Słodki Blog
Sernik kapitański 179

pomarańczowej 1 kg mielonego twarogu 3 dkg drożdży 2 łyżki mleka 1 szkl cukru pudru 7 jajek cukier waniliowy 10 dkg masła Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek, ucieramy na puszystą masę z cukrem i masłem, drożdże rozcieramy w mleku z łyżką cukru. Z białek ubijamy pianę. Jedno możemy ubić osobno z cukrem pudrem i sokiem z 1 cytryny na lukier(...)zaczyn drożdżowy. Energicznie mieszamy, po czym delikatnie dokładamy białka Tortownicę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wylewamy masę. Pieczemy ok 50 minut w temp 200"C. Smacznego! P.S. Gotowy sernik zostawiamy do ostudzenia w piekarniku, aby nie opadł. Gotowy możemy polać czekoladą, lukrem lub oprószyć cukrem pudrem

Luźna Kuchnia
Amerykańskie naleśniki- Pancake (pankejki). 672

 Pancake lub częściej nazywane w Polsce pankejki, to bardzo puszyste i smaczne placuszki, najczęściej podawane z syropem klonowym lub miodem i masłem. Ja bardzo lubię

Kuchnia Łukasza
Amerykańskie naleśniki- Pancake (pankejki). 6494

 Pancake lub częściej nazywane w Polsce pankejki, to bardzo puszyste i smaczne placuszki, najczęściej podawane z syropem klonowym lub miodem i masłem. Ja bardzo lubię

Kuchnia Łukasza
Sernik piernikowy 170

puszysta i gładka. Do masy jajecznej dodajemy po łyżce ser i miksujemy tylko do połączenia składników. Na koniec wsypujemy mąkę ziemniaczaną, cukier wanilinowy, i krótko miksujemy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodajemy do masy serowej i bardzo delikatnie mieszamy. Masę serową wykładamy na spód piernikowy i pieczemy w 170 st. C przez 70 minut. Gdy sernik

Cynamonowe szczęście
Sernik z melisą i brzoskwiniami (bez glutenu) 195

gotowego twarogu mielonego (twaróg bez dodatków). Mea culpa. Wybaczcie. Na blogu umieściłam już przepisy na sernik z bakaliami lub oszukany sernik na jogurtach greckich . Dziś kolej na sernik z brzoskwiniami z dodatkiem świeżej melisy cytrynowej z mojego zielnika :) Składniki : 1 kg twarogu mielonego 4 jajka ok. 125 g miękkiego masła szklanka (200 ml) cukru pudru cukier waniliowy(...)łyżeczka startej skórki z cytryny 5 połówek brzoskwiń z puszki Wyłożyć foremkę papierem do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z solą, cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Stopniowo dodawać ser, cały czas ucierając. Dodać budyń i dobrze wymieszać. Do masy serowej dodać skórkę z cytryny i posiekaną melisę. Wymieszać. Ubić białka na sztywną pianę. Stopniowo dodawać

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik kajmakowo-orzechowy 184

tyczy się ilości masy serowej. Na tortownicę o średnicy 26 cm jest jej zdecydowanie zbyt dużo. Wystarczyło mi na upieczenie tego sernika i jeszcze jednego małego. Dlatego w składnikach podaję już proporcje zmniejszone o połowę. Natomiast dekorację sernika także dostosowałam do swoich potrzeb. Tortownica 26 cm Składniki: Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki 5 dag masła 1/2 łyżeczki proszku(...)cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Wlać olej i dodawać po łyżce sera. Nadal mieszając wlać mleko i wsypać budyń. Na końcu dodać kajmak i zmielone orzechy. Masę dokładnie wymieszać, aby wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączyły a masa stała się gładka i lejąca. Na podpieczony spód wylać masę serową. Sernik piec około 70-90 minut

My simple kitchen