próbuje. Nie myśli o tym. Po prostu to robi. A kiedy to robi, zdaje się, jakby nic takiego nie robiło. Ale Wszystko Jest Zrobione. Benjamin Hoff, Tao Kubusia Puchatka Składniki:1 szklanka mąki (użyłam pszennej tortowej oraz pełnoziarnistych: żytniej, z orkiszu oraz pszennej)1 łyżeczka proszku do pieczenia4 łyżki kakao2 łyżki cukru trzcinowego nierafinowanego4 łyżki oliwy z oliwekPół szklanki
Weganizm infantylnykońcu zaczęłam je poznawać Rozczytywać. Z pomocą, jużwtedy mamy, babci czy taty. W efekcie doszło jeszcze przedszkole. I tak to się zaczęło.Uwielbiałam (zresztą nadal uwielbiam) czytywać Kubusia Puchatka. Zabawne przygodygrubiutkiego misia i jego przyjaciół z morałem. Miś Uszatek. Czerwony Kapturek. Bajki Disneya - całagama, poczynając od Myszki Miki, na Księżniczkach kończąc.Lubiłam też legendy. O Warsie i Sawie, Królu
W kuchni Karmel-itkiprzygotowaniu nadzienia, które jest banalnie proste, z dwóch składników. Cały przepis można znaleźć tutaj Nadzienie kakaowe: Kilka łyżek majonezu dekoracyjnego (jak zawsze, użyłam z Winiar) Kakao instant np. PUCHATEK Rozwałkowane ciasto posmarować cienko majonezem, następnie posypać dość obficie kakao. Dalej postępować jak we wspomnianym wcześniej przepisie na zimne drożdżówki
Praktyczna plPewnie wszyscy pamiętają to ciasto z dawnych a nawet bardzo dawnych lat ,ja ostatni raz robiłam je ponad 30 lat temu :) na zajęciach praktycznych w podstawówce
Wypieki Reneprzykrywamy warstwą ciemnych herbatników. Bita śmietana: Schłodzoną kremówkę ubijamy. Następnie dodajemy Śnieżki. Ubitą śmietanę wykładamy na ciemne herbatniki. Chłodzimy. Następnego dnia wierzch posypujemy kakao (typu Nesquik lub Puchatek) lub startą czekoladą. SMACZNEGO! ;) Podany przepis pochodzi z bloga Zjem to! . Dodałam kilka swoich niewielkich zmian
Czerwona PorzeczkaTwoje motto życiowe? Zawsze brnąć do celu. 9. Co sprawia ci w gotowaniu największą radość? To, że wszystkim zawsze smakuje! 10. Jaka jest twoja ulubiona książka z dzieciństwa? Kubuś Puchatek. 11. Co w sobie lubisz najbardziej? Otwartość do ludzi. Nie będę już typować blogów, gdyż zrobiłam to dokładnie miesiąc temu, ale z przyjemnością odpowiedziałam na pytania
Be Fit Be Strongbędę się raczyć w grudniowe wieczory. Polecam!!! Składniki na likier kakaowo-wiśniowy 300 ml mleka zagęszczonego, słodzonego 200 ml wiśniówki 4 łyżki kakao rozpuszczalnego (takiego dla dzieci np. Puchatek) 50-100 ml przegotowanego mleka W przegotowanym, ciepłym mleku rozpuszczamy kakao. Mleko zagęszczone podgrzewamy, gdy się zagotuje wlewamy kakao, mieszamy do czasu połączenia składników i wyłączamy
Rozpustne gotowaniedobrze chłodzimy (wystarczy jakieś 30 minut w zamrażarce, ale lepsze jest chłodzone kilka godzin w lodówce, gdy żelatyna dobrze się zetnie). Przed podaniem posypujemy kakao (najlepsze jest słodzone typu Puchatek). Torcik pięknie się prezentuje, ale by uzyskać wyższe, wyraźniejsze warstwy, do sporządzenia kremu można użyć podwójnej ilości składników
Rozpustne gotowaniekawałki rabarbaru niepełna szklanka cukru (1 szklanka - 3 łyżki) 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru CIASTO: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka kakao słodkiego (takiego dla dzieci np. Puchatek, Nesquik) 3 łyżki gorzkiego kakao 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 szklanka
Rozpustne gotowaniezrobiłam wersję z truskawkami. Wilgotny, nasączony syropem biszkopt, dobrze ubita śmietanka i duuużo pokrojonych truskawek. To się nie mogło nie udać! Na wierzch dekoracja z opłatka z Kubusiem Puchatkiem - który był motywem przewodnim przyjęcia urodzinowego mojej Dżoany :) Poniżej dowiecie się, jak postępować z takim kolorowym opłatkiem, aby idealnie się prezentował na torcie. Składniki (na tort o średnicy
Kulinarne Inspiracjekrwi to już nie było mi do śmiechu...Jednak i tak dobrze, że skończyło się tak jak się skończyło, a nie gorzej...Na pocieszenie mam urocze plasterki z Kubusiem Puchatkiem :D ********* Jutro wylatuję do Finlandii. Jako, że na samolot musimy dojechać do Warszawy, to wcześnie rano - bo o 5.45 mam pociąg...Chciałam dzisiaj powiedzieć Wam do widzenia
breakfast of dreamswrzątku 1 szkl śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 20 dag chałwy 2 łyżki czekolady w proszku lub kakao słodkiego typu Puchatek Mus z białej czekolady 2/3 tabliczki białej czekolady 2/3 szkl śmietany 30% 1 łyżka śnieżki (suchego proszku) Dodatkowo: wiśnie suszone namoczone w likierze wiśniowym (można pominąć) 1. Żelatynę dokładnie
Kto ugości moich gości?Zaliczam je do tego rodzaju smakołyków, które jak raz się spróbuje to chce się więcej i więcej i więcej.... Ciasteczka pochodzą z książeczki ze słodkościami dla dzieci "Kubuś Puchatek zaprasza na ciasteczka". Dostałam tą książeczkę uhuhuhuuu... nie pamiętam nawet kiedy :) można powiedzieć, że jest ona ze mną od zawsze. Więcej o niej napiszę kiedy indziej :) Jedyna trudność, która moim zdaniem
JedzeniomaniaJutro mój syn zostanie pełnoprawnym uczniem szkoły podstawowej, czyli ślubowanie pierwszoklasistów tuż,tuż . Z tej okazji postanowiłam zrobić deser, którego nie jadłam już od wieków. Kiedyś
Ciasteczkowy Potwórużywamy, przykrywamy ściereczką, żeby nie wysychało. Ciasto, z którym pracujemy, wałkujemy cienko i wykrawamy z nich kółka (u mnie najlepiej do tego nadaje się... zakrętka z dużej puszki kakao Puchatek ;)) Farsz: Ziemniaki gotujemy do miękkości. Tłuczemy i studzimy - ziemniaki nie powinny mieć grubek, dlatego dodatkowo można go przepuścić przez praskę. Przez praskę przepuszczamy też biały ser i dokładnie oba składniki
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Sprawdź inne wyszukiwania: