pstrąg łososiowy - 264 przepisów (strona:14/18)

Pstrąg łososiowy z piekarnika z duszonymi warzywami a’la ratatuj 175

wraz z ziemniakami, a   p odałam ją z duszonymi warzywami.   To jeden z tych obiadów, do których dość chętnie wracam. Składniki na 4 porcje: 500-600g pstrąga łososiowego (filet) Przyprawa do ryby   Pieczone ziemniaki: 1 kg ziemniaków Przyprawa do ziemniaków 1 łyżka oliwy z oliwek   Ratatuj: 800g cukinii 500g papryki (u mnie żółta, zielona

Fabryka pomysłów
Dzwonko z łososia pieczone w słodkiej marynacie 110

zdrowych dla naszego organizmy kwasów omega-3. Składniki dzwonko łososia 2 łyżki sosu sojowego ząbek czosnku 2 łyżki miodu sok z 1/2 cytryny pieprz świeże warzywa Prosty przepis na: Pstrąg łososiowy i frytki z batatów Dzwonko z łososia pieczone w słodkiej marynacie – przepis Czosnek drobno siekamy i dodajemy do miseczki. Do czosnku dodajemy również sos sojowy (zastępuję nim sól

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepisy na Boże Narodzenie 114

więc przygotować dla Was małą ściągę ze świątecznymi przepisami, które z pewnością zasmakują Waszym bliskim 😊   COŚ NA CIEPŁO Dorsz pod kołderką z kapusty pekińskiej Dorsz w sosie pomidorowym Pstrąg łososiowy z cytrusami COŚ NA ZIMNO Pasztet z ciecierzycy Pomidorowy pasztet z soczewicy Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Śledziowe przekąski SAŁATKI Sa łatka z gruszką Sałatka z kaszą bulgur

Z notatnika dietetyka
Sałatka z serem jadel 95

Sałatka z serem jadel w przyprawach, żółtym pomidorem, wędzonym pstrągiem oraz pikantnym olejem.  Składniki: pół główki sałaty lodowej,  żółty pomidor,  50-70 g sera jadel z przyprawami,  80 - 100 g pstrąga łososiowego lub łososia,  2 łyżki oleju pikantnego z papryką, pomidorami i bazylią Przygotowanie: Sałatę dzielimy na mniejsze kawałki, pomidora kroimy w pół plasterki

Lena Gotuje
Ryby na Wigilię. Co zamiast karpia? (Ricette con il pesce per la Vigilia di Natale) 131

salsą z awokado, limonki i pomarańczy (Tonno con salsa al lime, avocado e arancia) Roladki z dorsza w sosie cytrynowym (Involtini di merluzzo con crema di limone) Pieczone filety pstrąga łososiowego w panierce z cukinią i marchewką (Filetti di trota salmonata gratinati con zucchine e carote) Pieczona dorada z pomarańczą, limonką i żurawiną (Orata al forno con arancia, lime

La grande e la piccola cuoca
Pstrąg łososiowy z piekarnika 103

Lubicie ryby? Wiem z ciężkim sercem się je teraz kupuje bo są bardzo drogie, ale od czasu do czasu warto. my lubimy pstrąga łososiowego, jest smaczny, mięsny, i przypomina łososia. I najlepiej go przyrządzić w piekarniku, w folii bo nie traci dzięki temu wody i nadal pozostaje soczysty. Piekłam oczywiście w moim nowym piekarniku Electrolux SenseCook EOE7P31X . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Omlet z białek z wędzonym pstrągiem 180

zrobić z białkami, które czasami Nam zostają? Może puszysty i delikatny omlet? Ale nie w wersji słodkiej, a wytrawnej, czyli takiej z dodatkiem mojego ulubionego wędzonego pstrąga łososiowego (który można zamienić na wędzonego łososia), plus drobno posiekana dymka, a do podania śmietana- koniecznie kwaśna- i awokado. Zdrowo, lekko i naprawdę ekspresowo- ot, około 10 minut, łącznie z ubiciem! 👍 1 omlet

Kraina Miodem Płynąca
Dorsz w zielonej herbacie 110

zielonej herbacie ugotowany na parze, to zdrowa odmiana po świątecznych bigosach i smażonych karpiach. Zamiast dorsza możemy zrobić w zielonej herbacie inne ryby np. mirunę, dzikiego łososia lub pstrąga łososiowego. Dorsz w zielonej herbacie daje też sporo możliwości eksperymentowania, można go doprawić drobno posiekaną papryczką chili, imbirem lub czosnkiem. Rybę można obtoczyć w rozdrobnionej zielonej herbacie i usmażyć na patelni

Cztery Fajery
Pieczony łosoś z salsą z awokado i pomidorów 122

więcej pomidorów niż awokado.  Kolendrę i papryczkę drobno posiekać i wymieszać z pozostałymi składnikami.  Salsę przyprawić oliwą, sokiem z limonki, pieprzem i solą do smaku. Zobacz również: pstrąg łososiowy z parowaru

Kuchcik gotuje
30 przepisów na dania z makaronem (30 ricette di pasta) 392

olive, acciughe e capperi) Makaron z tuńczykiem i pomidorkami (Farfalle con tonno e pomodorini) Ziołowe tagliatelle z indykiem i papryką (Tagliatelle con tacchino, peperoni e erbe aromatiche) Penne z pstrągiem łososiowym w sosie jogurtowo-koperkowym (Penne con trota salmonata allo yogurt) Tagliatelle z ragout z soczewicy (Tagliatelle con ragù di lenticchie) Makaronowa zapiekanka z porem, dynią i boczkiem (Sformato

La grande e la piccola cuoca
Curry rybne z groszkiem cukrowym 197

Składniki: 400-500 g fileta z pstrąga łososiowego 100 g groszku cukrowego 1/2 puszki kukurydzy 4 pomidory 1-2 cebule 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki imbiru 2-3 łyżki sosu … Czytaj dalej Curry rybne z groszkiem cukrowym

czarrna od kuchni
ŁOSOŚ POD PIERZYNKĄ Z PORA + FILMIK 101

pory. Danie jest bardzo smaczne i lekkie. Rybę tak przygotowaną można podać na efektowny, niecodzienny obiad który zachwyci twoich gości.  SKŁADNIKI :   1 kg filetu z łososia lub pstrąga łososiowego  1 spory por 180 g masła sól i pieprz do smaku 1 cytryna 150 ml śmietany

Kulinarne Fantazje Marioli
Ryba na parze z warzywami 116

Ryba na parze z warzywami Składniki (porcja dla 2 osób): - 400g ryby chudej (np. pstrąg łososiowy) - kilka młodych ziemniaków - sałatka - 3 łyżki jogurtu naturalnego - czerwona cebula - 3 ząbki czosnku - sól i pieprz do smaku - oregano Sposób przygotowania: - rybę włóż do parowaru, na wierzch połóż ząbki czosnku z plasterki i czerwoną cebulę, a w miejsce na przyprawy włóż czosnek, sól, pieprz

MintTaste
Zapiekanka makaronowa z łososiem i szparagami 206

smakami i po raz kolejny intuicja mnie nie zawiodła - wyszło pyszne danie, sycące, ale nie zapychające. Lubię takie obiady. Składniki: 100g makaronu (np. świderki, rurki) 200g filetu łososia lub pstrąga łososiowego kawałek pora (ok 7cm, jasno zielona cześć) pęczek szparagów 100ml śmietanki 100ml jogurtu 1 jajko 100g sera feta lub capri 2 łyżki oliwy sól pieprz tymianek czosnek granulowany pieprz

Obiad gotowy
Tagliatelle z łososiem i szparagami 241

Składniki /2 porcje: – 6 zielonych szparag – 250 g makaronu tagliatelle – parmezan – 100 g filetu z pstrąga łososiowego – oliwa z oliwek – sól i pieprz – 1 zielona cebulka – cytryna Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Szparagi umyć, oderwać stare końcówki, posmarować oliwą z oliwek i ugrilować na patelni grillowej*. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Łososia doprawić solą

I LOVE LIFE
PIECZONY KALAFIOR, SMAŻONY ŁOSOŚ 147

razy, przy czym za drugim razem posypuję solą, ale także mieloną słodką papryką i kurkumą oraz pieprzem. Podaję zaraz po upieczeniu. SMAŻONY ŁOSOŚ 2 płaty łososia atlantyckiego (lub pstrąga łososiowego) sól, pieprz, tymianek suszony sok z 1/2 cytryny  Sposób przygotowania: Rybę dokładnie płuczę pod bieżącą, zimną wodą. Osuszam ręcznikiem papierowym. Nacieram rybę solą, pieprzem, posypuję tymiankiem i skrapiam obficie

W kuchni Karmel-itki
Proste obiady na 7 dni #2 - z kurczakiem i rybą + PDF do pobrania! 478

sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych. Zamiast włoskiego prosciutto możecie wykorzystać szynkę szwarcwaldzką. ➤Kliknij - Przepis na saltimboccę z kurczaka Środa -  Frittata z burakiem i wędzonym pstrągiem Spolszczona frittata z burakiem, wędzonym pstrągiem, ziemniakiem i koperkiem. Oryginalna, ale uwierzcie mi - przepyszna! Smakuje też na zimno, choć ja polecam ją na ciepło w towarzystwie sałatki z pomidora, cebuli i ogórka konserwowego(...)będzie upieczony. W tym czasie ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Upieczonego łososia podawaj z pieczonym koprem i pomidorkami oraz ugotowanym ryżem.  Wariacje: Zamiast łososia możesz użyć pstrąga łososiowego, a zamiast ryżu kaszę lub ziemniaki.  Sobota - Piersi z kurczaka a'la Gaston Gerard Kurczak a'la Gaston Gerard to tradycyjna potrawa z Burgundii. Jej geneza jest zabawna

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciepła sałatka z jarmużem, łososiem i oscypkiem 153

coś innego? Proszę bardzo! Ciepła sałatka, doskonała na wynos. Pyszna w domu. Idealna na podładowanie baterii. Składniki paczka jarmużu kilka pomidorków koktajlowych olej lniany olej kokosowy  do smażenia pstrąg łososiowy , kilka plastrów oscypki gotowa posypka- delikatny jęczmień i nieśmiały groszek z marchewką sól do smaku opcjonalnie czarnuszka Na ciężkiej dużej patelni rozgrzej olej kokosowy i wrzuć oczyszczony jarmuż

Z Kuchni Do Kuchni
Fettuccine z pesto, łososiem i pieczarkami 181

maszynka do makaronu… A tym czasem cieszę się kupnym fettuccine z pesto. Bardzo lubię mieszać grzyby z rybą, co kiedyś wydawało mi się przynajmniej dziwne. Jednak po pierwszym przyrządzeniu pstrąga łososiowego z kurkami doszłam do wniosku, że taka kombinacja jest bardzo smaczna. Tak więc od tej pory gęsto i często łączę grzyby z rybą i równie często podaję z makaronem

codojedzenia
PSTRĄG ŁOSOSIOWY Z SOSEM KURKOWYM - TEST PATELNI BALLARINI KONKURS 129

przypadku. No bo ryby i grzyby to ja zawsze jadałam osobno. Postanowiłam je jednak połączyć i wyszło naprawdę bardzo smacznie. SKŁADNIKI: 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 filet z pstrąga łososiowego 200 g świeżych kurek 150 ml śmietanki 30 % 1 drobno pokrojona dymka (zielona część) sól pieprz 1 łyżka masła przyprawa do ryb A jak to zrobić: Grzyby dobrze umyć

Kuchnia w opałach
Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym i tymiankiem 131

Pstrąg wyszedł soczysty, delikatny i aromatyczny! Składniki: 2 pstrągi łososiowe (bez głów), 2 łyżeczki masła czosnkowego, ok 2 łyżek tymianku suszonego, sól, pieprz, pół cytryny Przygotowanie: Ryba musi być dokładnie oczyszczona i bez głowy! Każdą ze stron i środek ryby skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy solidnie solą, trochę pieprzem i tymiankiem. Do środka wkładamy po łyżeczce masła czosnkowego Pieczemy

Lena Gotuje
ŁOSOŚ zapiekany z MŁODYMI ZIEMNIAKAMI w LIŚCIACH WŁOSKIEJ KAPUSTY 129

Lubicie łososia? Poszukujecie nowego przepisu na danie z tą smaczną rybą? Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Możecie wykorzystać także nieco tańszego pstrąga łososiowego, efekt będzie podobny. Ja użyłam łososia atlantyckiego, udało mi się kupić świeżego i sprężystego fileta. Rybę połączyłam z młodymi ziemniaczkami, pęczkiem koperku i zapiekłam w liściach kapusty włoskiej. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu, trochę przypomina gołąbki

Dietolog
Solone krakersy z łososiem na przystawkę 163

smakowe, które za sprawą fioletowych kiełków jarmużu staje się efektowne i pięknie prezentuje się na stole. Do przygotowania przystawki potrzebujemy: - opakowanie solonych krakersów - 200 g wędzonego łososia lub wędzonego pstrąga łososiowego - opakowanie serka chrzanowego - opakowanie kiełków jarmużu (mogą być również Wasze ulubione kiełki) - pęczek koperku 1. Krakersy smarujemy odrobiną chrzanowego serka, a na wierzch układamy porcję łososia, koperku i kiełków

Bez Cebuli
rogaliki z ciasta francuskiego z pstrągiem i burakami 199

stole powinno się pojawić. W związku z tym proste, lekko tymiankowe rogaliki z pstrąga, aromatyzowane bliskowschodnią czarnuszką bezwzględnie uraczą ich podniebienia. Składniki : opakowanie ciasta francuskiego 300g fileta z pstrąga łososiowego 300g ugotowanych

zobacz ich smak
Łosoś w porach 134

gotowy. Możemy podać do niego cząstki cytryny. Ja dodatkowo każdą porcję posypałam świeżym koperkiem. Danie można przygotować z dowolną „mięsistą” rybą – świetnie sprawdzi się np. dorsz, pstrąg łososiowy, okoń nilowy czy halibut. Post Łosoś w porach pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Filet pstrąga z piekarnika 147

Idealna rybka na Świąteczny stół, smakowała super. Przeważnie pstrąga smażę w całości, ale tym razem kupiłam filety z pstrąga. Postanowiłam je przygotować inaczej. Jeśli są jeszcze

Kuchnia Pokoleń
Pstrąg zapiekany w sosie śmietanowym z pieczarkami 175

Pyszna rybka. Ostatnio bardzo często ją robię. Nam bardzo smakuje. Filet pstrąga umyć i osuszyć. Doprawić rybę solą i czarnym pieprzem. Rozłożyć rybę na dnie naczynia

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z brokułem i makaronem 157

który jest wręcz pożądany w przypadku użycia ryb. Serdecznie Wam polecam! SKŁADNIKI dla 2 osób: - 2 porcje makaronu żytniego Lubella - 1/4 opakowania sera feta - 1/2 awokado - 100 g wędzonego pstrąga łososiowego - 1 zielony ogórek - 1/6 czerwonej cebuli - 1/2 małego brokuła Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy na sicie. Brokuła myjemy, gotujemy przez 12 min w lekko osolonej wodzie. Dobrze

SMYKWKUCHNI
Klopsiki z batatów i pstrąga 151

przy okazji pyszne klosiki rybne. Są zrobione z batatów, dzięki czemu mają lekko słodkawy smak i świetnie komponują się z rybą. Powinien być właściwie łosoś, ale ja ostatnio lubię pstrąga łososiowego i namiętnie go kupuje i to jego użyłam do przygotowania kulek. Z dodatkiem sosu to pyszny obiad. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zupa rybna z kluskami francuskimi 154

hiszpańska i katalońska – zarzuela de mariscos , polska – zupa rybna . Zupa rybna z kluskami francuskimi. Składniki (na duży garnek): - ok. 2 kg filetów z różnych ryb bez skóry (pstrąga łososiowego, dorsza, mintaja, łososia) - wywar (najlepszy rybny, ale może być warzywny lub drobiowy) ok. 4 litrów - 3 liście laurowe - kilka ziaren ziela angielskiego - ugotowana marchewka z wywaru - skórka z wyparzonej

mojewypiekiinietylko
Paluszki rybne 240

być w grubej panierce, która nasiąka tłuszczem. Wystarczy przygotować je w domu, a będą doskonałym daniem dla tych młodszych, jak i starszych członków naszych rodzin. Filet rybny, ja użyłem pstrąga łososiowego Suche pieczywo lub bułka tarta Garść orzechów, ja użyłem laskowych Tarty parmezan Świeże zioła Oliwa z oliwek Sól Pieprz Do przygotowania tego dania użyłem ryby dostarczonej przez Świeża-Ryba

MarcinChef
Pstrąg łososiowy w sosie koperkowo-jogurtowym 164

Jeśli lubicie zjeść lekko, a zarazem smacznie, polecam Wam zapiekaną rybkę. Wybrałam pstrąga łososiowego, którego zastąpić możecie łososiem lub inną białą rybą, np dorszem. Zapieczony w jogurcie, z dużą ilością świeżego koperku pachnie i smakuje wybornie. Rybkę taką podajcie kaszą owsianą lub kuskusem oraz lekką sałatką. Składniki: 1 porcja ryby ( około 300 g ) 400 ml jogurtu naturalnego 1 jajko pęczek

kolorowotorcikowo
Ptysie ze szparagami 107

nadzienie: 400 g zielonych szparagów, oliwa, sól, cukier, sok z cytryny, 200 g serka mascarpone, 100 pstrąga łososiowego lub łososia wędzonego, ciasto: 125 ml wody, 40 g masła, sól, 90 g mąki pszennej, 2 - 3 jajka, Wodę zagotować z masłem i szczyptą soli – gotować aż zacznie się dobrze pienić. Zdjąć z ognia, wsypać mąkę. Drewnianą łyżką wyrabiać ciasto

królestwo garów
Sałatka z młodymi ziemniaczkami i pstrągiem 118

wędzoną rybą to smaczna i zdrowa propozycja na lekki obiad czy kolację. Składniki: (na 2 porcje) 6-8 małych młodych ziemniaczków 1 młoda cukinia 1 rzodkiew 300g płata wędzonego pstrąga łososiowego oliwa z oliwek sok z cytryny sól, czarny pieprz siemię lniane Sposób przygotowania: Ziemniaczki szorujemy i gotujemy w mundurkach do miękkości. Kroimy w plastry. Rzodkiew i cukinię myjemy

Pyry na Gaz
Szaszłyki z łososiem 185

grillu sprawdza się nie tylko mięso Składniki do kupienia w Almie 250 g łososia lub pstrąga łososiowego 1 średnia cukinia 2 podłużne cebule 3-4 pieczarki sól, pieprz przyprawa do ryb … Czytaj dalej Szaszłyki z łososiem

czarrna od kuchni
Pomidorowa zupa z mlekiem kokoswym, mango, batatem i rybą 125

Składniki (na 2 -3 porcje): 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 cm imbiru trawa cytrynowa (sproszkowana) 2 łyżki oleju sezamowego 1/2 dużego batata 1/2 mango 250 gram filetu z pstrąga łososiowego 500 ml bulionu rybnego lub warzywnego 200 ml przecieru pomidorowego marki Łowicz 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sambal oelek szczypta papryki wędzonej garść świeżej

Mango Papaja
Makaron z wędzonym pstrągiem łososiowym i szpinakiem (fit) 194

dowolnej godzinie bez włóczenia się z dwójką rozrabiaków po marketach :) Szczerze polecamy! Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 4 Składniki: Makaron pełnoziarnisty wstążki dla 4 osób Ok 150g wędzonego pstrąga łososiowego (można użyć wędzonego łososia) Dwie małe garści szpinaku 3 łyżki serka kremowego (jeśli nie zależy nam na niskokaloryczności dania można zastąpić mascarpone) Odrobina oleju  Cytryna Przyprawy: świeżo mielony

Kolizje Smaków
Pstrąg łososiowy z sosem koperkowym 128

przygotowana ryba będzie równie dobrze smakowała jako danie obiadowe lub jako przystawka na zimno. Polecam, smakuje rewelacyjnie :) 300 g pstrąga łososiowego przyprawa do ryb w młynku do smaku łyżka soku z limonki świeżo zmielony pieprz do smaku 2 łyżki oleju do smażenia Sos koperkowy: 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki posiekanego koperku odrobina soli i pieprzu

Smakołyki Asi
Rybne burrito 199

Pomysł mojego partnera :) Składniki 2/4 szklanki ryżu białego 400 g pstrąga łososiowego 100 g mrożonego szpinaku 4 tortille pszenne 1 szalotka 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka … Czytaj dalej Rybne burrito

czarrna od kuchni
Makrela w teriyaki 181

sprawia, że mamy poczucie najedzenia. Polecam własnoręczne przygotowanie sosu, jeśli zaś go kupujemy – postawmy na teriyaki dobrej jakości. Marynata będzie się też świetnie komponowała z podobnie przyrządzonym łososiem, pstrągiem łososiowym, halibutem czy nawet filetem z kurczaka. Makrela w teriyaki (4 porcje): 2 świeże makrele (lub jeśli się uda kupić – 4 filety) 400 g makaronu soba lub ryżowych wstążek

Poezja smaku
Makaron z wędzonym łososiem, szpinakiem i kremowym serkiem (Fit) 286

strony Kwestia Smaku Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 4 Składniki: Makaron pełnoziarnisty penne dla 4 osób 200g wędzonego łososia (można też dać 100g wędzonego łososia i 100g wędzonego pstrąga łososiowego) 2 garści szpinaku 3 łyżki serka kremowego Odrobinę masła Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przy odcedzaniu odlewamy około 1/3 szklanki wody. Rybę tniemy w kosteczkę. Szpinak myjemy, odcinamy

Kolizje Smaków
Pstrąg łososiowy z salsą z fasolowo-pomidorą oraz z ryżem jaśminowym oraz Liebster Blog Award 133

Potrzebne składniki:   2 płaty pstrąga łososiowego 100 g ryżu jaśminowego 4 ząbki czosnku sól, pieprz garść bazylii garść mięty sok 1/2 cytryny 30 ml oliwy  garści fasoli czerwonej 2 pomidory limy oregano, majeranek Przygotowanie: Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem, posypujemy płatkami czosnku (z 2 szt), skrapiamy oliwą i grillujemy. Ryż gotujemy zgodnie

Łycha smaków
Ryba pod orzechową kruszonką 148

Pyszna rybka pod wspaniałą orzechową kruszonką - genialny pomysł na urozmaicenie pieczonej rybki - u mnie był to pstrąg łososiowy ale myślę, że jeszcze lepiej pasowałby tu łosoś, choć generalnie można użyć jakiejkolwiek wyfiletowanej ryby. Super pomysł na niestandardową rybkę na nadchodzące Święta. SKŁADNIKI:   50 dag łososia bez skóry lub filetów innej ryby sól, pieprz, ulubiona przyprawa do ryb 1 łyżka

Kto ugości moich gości?
Łososiowe burgery z ryżem, szpinakiem i koperkiem 165

mamy mało czasu. Można jeść je jako zwykłe kotleciki, ale również w prawdziwej, burger'owej bułce. Z przepisu wychodzi ok. 10 mniejszych kotlecików. Składniki: - 250-300g łososia (ewentualnie pstrąga łososiowego) - 150g szpinaku baby - 100g ryżu Basmati (może być inny) - 40g ekologicznej mąki ryżowej SYMBIO (lub innej, do sklejenia kotlecików, może być potrzebna większa ilość) - pół pęczka koperku - 1 cebula

Be Fit Be Strong
Smażony mix rybny z sosem dyniowo – musztardowym 130

razem polecam formę smażona ryby ale w bardzo interesującym połączeniu z sosem z dyni. Można oczywiście wybrać inna rybę niż ta którą ja prezentuję. Składniki: 40 dag fileta z pstrąga łososiowego 40 dag fileta z halibuta Sól Pieprz cytrynowy Ziołowa przyprawa do ryb Mąka Olej Sos: 50 gram masła 1 cebula 1 łyżeczka gorczycy 100 ml śmietany 30% Mały słoik

Smaki Ewy
Ryba zapiekana z porami pod sosem jogurtowo-koperkowym i placki z cukinii 115

można chcieć czegoś więcej? Tak, wystarczy lampka białego wina i mamy komplet! Zapraszam zatem po przepis i dajcie znać jak Wam smakowało. Potrzebujemy: ok. 300 g ryby (u nas pstrąg łososiowy) 1 por 2 małe szalotki 150 g jogurtu naturalnego 2 łyżki masła garść świeżego koperku sól, pieprz 1 łyżka soku z cytryny Por i szalotki kroimy w talarki. Dusimy

Marder&Marder Manufacture
Ryba w sosie jogurtowo-pieczarkowym 114

odchudziło ten sos i sprawiło, że do delikatnej ryby pasował doskonale. Z czystym sumieniem polecamy to danie, jest naprawdę smaczne. Potrzebujemy: ok. 400 g fileta z ryby (u nas pstrąg łososiowy) 5 większych pieczarek 2 szalotki 1 esencja do sosu pieczarkowego Knorr 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki masła sól, pieprz garść posiekanej natki pietruszki Rybę solimy, pieprzymy i wkładamy

Marder&Marder Manufacture
Makaron z pstrągiem i roszponką 134

dodatek upiekłam ciastka musli którymi pochwalę się już jutro ;)   a i jeszcze zrobiłam dwie sałatki! bardzo bardzo produktywnie :D Składniki (porcja): *porcja makaronu niskowęglowodanowego  filet pstrąga łososiowego sok z połowy cytryny *2 łyżki sera homogenizowanego lub innego śniadaniowego śmietankowego (sprawdźcie ilość tłuszczu) *spora garść roszponki *mieszanka prażonych ziaren  Euforia Ziarenkowo *sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Makaron

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Dania obiadowe - ryby 195

Dorsz atlantycki z piekarnika   Pstrąg smażony     Łosoś na parze     Łosoś smażony   Łosoś z piekarnika   Dorsz atlantycki w sosie czosnkowo-koperkowym     Pstrąg łososiowy na parze   Dorsz atlantycki w cytrynie   Smażony śledź atlantycki

Passions hobbies life
Pstrąg łososiowy z grzybami z patelni 150

minut. Polecam tak przyrządzone ryby bo to szybko i zdrowo a grzybów użyjcie ulubionych. Na naszym talerzu wylądowały gołąbki białozielone zwane też siwkami. Czasami w takiej prostocie największa siła. Pstrąg łososiowy z grzybami z patelni. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zielona tarta na Irlandzki Dzień Św. Patryka 174

wykonaniu obiad. Składniki na formę do tarty o średnicy ok. 27cm (wymiar denka) : 1 porcja gotowego ciasta na tartę - przepis własny na Idealne ciasto na tartę TU 300g pstrąga łososiowego - tradycyjny łosoś też się nada 450g szpinaku mrożonego - ważony jeszcze zamrożony, u mnie od razu ze śmietaną - zakup z LIDLa 100g podsmażonych pieczarek - pokrojone w półplasterki, podsmażone i odparowane

Grunt to przepis!
PSTRĄG ŁOSOSIOWY PIECZONY 187

Przy piątku zapraszam na pyszny kawałek pstrąga. Zapieczony, doprawiony tak jak lubię, mniam...   Składniki: 1 filet z pstrąga łososiowego sól,pieprz, słodka papryka, ostra papryka suszone: czosnek , bazylia i pomidory- susz Olej rzepakowy z Wielkopolski Semco  Wykonanie: Filet nacieramy solą, pieprzem, paprykami oraz bazylią, czosnkiem i pomidorami- suszem.  Układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy ok 20 minut

Z Majeczką w kuchni
Pstrąg łososiowy na parze z kaszą gryczaną i warzywami 203

Ryby i kaszę często lubię jeść. Idealne połączenie na bardzo szybki i smaczny obiad, który robi się w niecałe 15 minut. :) Składniki: 80g płatu z pstrąga łososiowego pieprz cytrynowy przyprawa do ryb 3 łyżki kaszy gryczanej ugotowanej 150g warzywne trio mrożone 4 czarne oliwki Sposób przygotowanie: Rybę dzielimy na mniejsze porcje. Myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Posypujemy

Truskawkowa Fiesta
Zupa rybna z pstrągiem łososiowym, papryką oraz marchewką 160

proponuję też zwykły bulion warzywny). Smak ryby jest delikatny, wyraźniej odczuwalny ale nie "mułowaty". Pyszna, wyrazista zupka. Składniki: 3 szklanki rosołu drobiowego/bulionu warzywnego/wywaru z rybnego 300 gram filetu z pstrąga łososiowego, bez skóry 1 papryka czerwona 2 marchewki 250 ml passaty pomidorowej sól pieprz sok z cytryny natka pietruszki do ozdoby Gotowy bulion podgrzewamy, dodajemy pokrojoną w paski paprykę oraz

Mango Papaja
ŚWIĄTECZNY SPIS PRZEPISÓW 2013. 190

teraz nikt z nich zapewne nie skorzysta, zostaną jednak podpowiedzią na przyszły rok, jak i wspomnieniem moim tego, co pysznego pojawiło się na moim stole. ---- WIGILIA 2013 ----   Cytrynowy pstrąg łososiowy. Tilapia w ziołowej panierce. Seromakowiec. Dorsz smażony panierowany. Kompot z suszu. Makowiec drożdżowy. Zupa z suszonych grzybów. Pasztet świąteczny. Sernik gotowany na herbatnikach. Barszcz wigilijny.   Pierniczki z suszoną

W kuchni Karmel-itki
Pasta rybna z ogórkiem 98

Mutabal, pasta z bakłażana   Pasta z bobu z miętą Pasta kanapkowa z ciecierzycą i kaszą jaglaną Pasta z bobu Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta łososiowa Pasta rybna z ogórkiem Pasta rybna z ogórkiem Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 250 g białego półtłustego sera 1 makrela 1/2 drobno pokrojonej cebuli 2-3 łyżki jogurtu

Kulinarne przygody Gatity
Pasta jajeczna z makrelą 130

Mutabal, pasta z bakłażana   Pasta z bobu z miętą Pasta kanapkowa z ciecierzycą i kaszą jaglaną Pasta z bobu Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Pasta z bakłażana Pasta z tuńczykiem Pasta jajeczna z makrelą Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 8 ugotowanych jajek 1 wędzona makrela 1/2 szalotki 2 łyżki majonezu

Kulinarne przygody Gatity
Grillowany pstrąg łososiowy z cytrynowo - maślanym sosem i karmelizowaną marchewką baby 183

Słuchajcie, ten sos do ryby to hit!! Cudownie maślany i lekko kwaskowy. Wszak ryba uwielbia cytrynę. Do tego stawiająca miły opór zębom szalotka.   Musicie

Cook&Love
Pstrąg tęczowy łososiowy pieczony z ziołami 199

Składniki: 4 filety z pstrąga tęczowego łososiowego (ze skórą) 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki rozmarynu 1 łyżeczka oregano pół cytryny 20 g masła sól, pieprz ziołowy 2 łyżeczki posiekanego koperku Sposób wykonania: Filety myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Układamy na folii aluminiowej a następnie nacieramy z wierzchu zmiażdżonym czosnkiem. Posypujemy suszonymi ziołami, solą i pieprzem. Z cytryny odkrawamy 4 plasterki

Qchnia po prostu
Serowe ciasteczka wytrawne 166

pasty znajdziecie poniżej: Pasta z łososia Hummus, pasta z cieciorki Pasta z tuńczyka Pasta z tuńczykiem i oliwkami Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Pasta z bakłażana Pasta z tuńczykiem Serowe ciasteczka z kminkiem Czas przygotowania:   9 0 minut Składniki: 170 g tłustego białego sera 30 g startego żółtego sera

Kulinarne przygody Gatity
Pstrąg tęczowy łososiowy pod szpinakową kołderką 197

tartej.Co prawda nie sądziłam, że ma tyle ości, ale łatwo się je usuwa pęsetą i nie ma konieczności szukania ich między zębami w trakcie jedzenia :) Składniki: 2 filety pstrąga tęczowego (łososiowego) ze skórą 1 łyżka oleju rzepakowej z olejem z pestek dyni 2 kawałki (brykiety) mrożonego szpinaku 30g orzechów włoskich 1 łyżeczka soku z cytryny 4 łyżki tartego parmezanu sól

Kuchnia w czekoladzie
Pstrąg tęczowy z pesto z niedźwiedziego czosnku w sosie cytrynowym 122

Składniki płat pstrąga tęczowego - łososiowy 1 mała czerwona cebula 1/3 szklanki białego pół wytrawnego wina 25 g masła sok z jednej cytryny 3 łyżeczki miodu sól, pieprz pesto z niedźwiedziego czosnku Przygotowanie Rybę dokładnie opłukać. Ugotować w bulionie warzywnym (ok 5 min). Cebulę posiekać w drobną kostkę, podsmażyć na łyżeczce masła. Wlać wino i sok z cytryny - trzymać na ogniu

Gaździnka warzy
zmywarka nie tylko do mycia ,ryba ze zmywarki 139

Składniki 150 g.łososia ,lub pstrąga tęczowego łososiowego jak u mnie  1-2 łyżki oliwy czerwony pieprz posiekany ok.8-10 ziaren sól do smaku koper do smaku  słoik z gumką szczelny Wykonanie Umytą I oczyszczoną rybe posolic do smaku .Włożyc do szczelnego słoika ,wsypać posiekany pieprz ,oraz koperek.Zamknąć słoik I wstawic do zmywarki na około 30-40minut

w mojej kuchni
PSTRĄG ŁOSOSIOWY GRILLOWANY Z WARZYWAMI 191

  Pewnie was zaskoczę, ale jadam mięso. Nie są to przesadne ilości i nie codziennie. Raczej chude i białe, choć nie wzgardzę stekiem czy tatarem. Ostatnimi

Mam To Na Widelcu
Pstrag tęczowy łososiowy z sosem ogórkowo - koperkowym i warzywami pod beszamelem zapiekanymi 132

pewnością ta propozycja Wam posmakuje. Przełamaniem smaku jest dość intensywny w smaku sos podawany na zimno i zapiekane pod beszamelem brokuły i kalafior. Polecam :) Składniki: Duży płat pstrąga tęczowego łososiowego pół brokuła pół kalafiora 0,5l mleka łyżka masła łyżka maki pszennej łyżeczka gałki muszkatałowej sól, pieprz 3 łyżki koperku łyżka soku cytryny 0,5 ogórka zielonego 200ml jogurtu naturalnego

ChilliJemy
Pstrąg w sosie musztardowym 192

naprawdę smaczne i proste danie. Fakt, że może nie takie tanie, ale dwie osoby choć trochę zaspokoją głód :) Składniki : około 50 dag świeżej ryby, u mnie pstrąg tęczowy, łososiowy -kupiłam w "biedronce" warzywa, cebula, 2 ząbki czosnku sól, pół cytryny, kilka ziaren pieprzu, szczypta majeranku Sos musztardowy : 2-3 łyżki musztardy sok z cytryny 2 łyżki mąki 1 żółtko sól

Proste Potrawy