Jeśli zastanawiacie się co można by przygotować na przyjęcie i zbytnio się nie napracować to polecam te pyszne zawijaski J Są ekspresowe w wykonaniu, można
Mania GotowaniaKrewetki bardzo lubię, zwykle jednak jem je w restauracji, najczęściej w sushi. Już od jakiegoś czasu chodziło mi po głowie aby spróbować przyrządzić je samemu. Znalazłam
Mania GotowaniaZapraszam do spróbowania dietetycznej wersji pasty jajecznej. Oczywiście bez majonezu, ale myślę, że spokojnie można czasami się bez niego obejść. Z proporcji składników jakie podałam wychodzi
Mania Gotowaniagęsty sos podawany na zimno, przygotowywany z dojrzałych awokado, z dodatkiem różnorodnych dodatków: soku z cytryny, kolendry, cebuli, papryczki chili, pomidorów, przypraw itp. Meksykanie dodają go do niemal każdej przystawki. Salsa wyszła bardzo dobra. Pasowała idealnie do dania łagodząc jego ostrość i podkreślając smak. Enchiladas z nutą korzenną i salsą guacamole Składniki
Mania GotowaniaDo wykonania tych pysznych bułeczek zainspirował mnie blog „Z kotem w kuchni”, na którym znajdują się przepisy dla osób będących na diecie Dukana. Przepis wydał mi
Mania Gotowaniawyglądają bardzo apetycznie, ale są naprawdę bardzo smaczne. Idealna alternatywa dla tradycyjnych kotletów schabowych.Placuszki można podać jako danie główne w towarzystwie frytek czy pieczonych ziemniaków, jak i na przystawkę z ulubionym dipem. Jedynym minusem jest to, że placki bardzo łatwo się przypalają i rozpadają. Najlepiej smażyć je na patelni teflonowej na małym ogniu. Placuszki z kurczaka pieczarkami i papryką
Mania GotowaniaUwielbiam wszelkiego rodzaju placuszki, są one świetnym pomysłem na urozmaicenie tradycyjnego śniadania. Oczywiście im zdrowsze tym lepsze. Ostatnio zakupiłam mąkę owsianą i szukałam pomysłu na jej
Mania GotowaniaKolejny pomysł na sprawdzone przekąski imprezowe. Doskonała meksykańska uczta nie obejdzie się bez fajitas. Danie jest o tyle ciekawe, że goście mogą sami tworzyć sobie ulubione
Mania Gotowaniaswój" sposób na korniszony. U mnie od lat ten sam przepis. Dziś dzielę się nim z Wami. Tak więc, róbcie zapasy. A zimną wykorzystujcie konserwowe ogórki do sałatek, kanapek, przystawek lub zjadajcie samodzielnie :) Zalewa do ogórków: ( na około 2-2,5kg ogórków ) * 9 szklanek wody * 1 szklanka octu 10% * 3 łyżki soli * 5 łyżek cukru Do słoika: * natka pietruszki
kolorowotorcikowownętrzem, książką uda się to osiągnąć. W książce znajdziecie wiele prostych i ciekawych przepisów, nie raz nie dwa zaskakujące połączenia smaków. Książeczka składa się z 5 podrozdziałów mianowicie: - Przekąski, przystawki i zupy - Dania główne z mięsa i ryb - Makaron i ryż - Warzywa i sałatki - Desery i napoje Przepisy znajdują się na ponad 250 stronach. Każdy przepis opatrzony jest zdjęciem wykonanej
SMYKWKUCHNIzaskakują, połaczenia smaków czy też sposoby ich wykonania. W książce znajdziecie pomysły dla dorosłych jak i dla dzieciaków, min. przepisy na zupy, sałatki, hamburgery, kanapki, makarony, dania główne, przystawki, śniadania czy desery. Przepisy są podane w jasny i klarowny sposób, sposób wykonania również. Sama kilka rzeczy już zrobiłam, a kilka mam juz zaplanowanych ;-) W związku z powyższym szczerze polecam
SMYKWKUCHNIItalian Buffalo, czyli włoskich krów z południowych Włoch. Pierwsza wzmianka o mozzarelli siege roku 1570. Sałatka z mozzarella, zawiera dużo witamin I białka. Jest prosta, rewelacyjna jako przystawka, dodatek do obiadu czy grilla. Polecam. Zaczynamy Składniki : Sałata lodowa czarne oliwki mozzarella - małe kulki pomidorki koktailowe sól, pieprz oliwa z oliwek Wykonanie: Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, pomidorki kroimy
Smaki Edytydyspozycji było zarówno wnętrze restauracji, jak i ogródek przed lokalem - my wybraliśmy konsumpcję obiadu na zewnątrz. Po otrzymaniu kart zabraliśmy się do wybierania potraw. Restauracja oferuje wiele dań, m.in.: przystawki, zupy, dania z drobiu, wieprzowiny czy dania rybne. Nie zastanawialiśmy się długo. Ja postawiłam na zupę chrzanową z placuszkami ziemniaczanymi i bekonem (10 zł) i zapiekany filet z kurczaka
Pasja SmakuSałatka z malinami i fetą skropiona słodkim, malinowym kremem balsamicznym świetnie sprawdzi się na letni lunch. Słodycz malin i słoność fety przyjemnie w niej kontrastują. Dzięki
Poezja smakuWitajcie kochający gotować! Lubicie kurki? Mam ogromną nadzieję, że tak, bo kurki smakują równie przyjemnie jak przebiega ich zbieranie (: Te urokliwe, małe grzybki z pięknym żółtym
Symfonia Smaków