przystawki - 17402 przepisów (strona:980/1161)

Sałatka brokułowa z fetą i słonecznikiem 483

font-family:"Calibri","sans-serif";} Połączenie brokuła i fety to sprawdzona kombinacja, lecz najbardziej w tej sałatce lubię chrupiące ziarenka słonecznika :) Dobra opcja na kolację, sprawdzi się też jako przystawka na imprezie. Składniki: 1 duży brokuł, ugotowany al dente na parze i podzielony na różyczki 100 g sera feta, pokrojonego w kostkę garść ziaren słonecznika, podprażonych na suchej patelni

Kulinarny Pamiętnik
Smalec - zdrowy, bo...z fasoli 200

Może to niewiarygodne, ale ta pasta naprawdę smakuje jak smalec. Zapewne dzięki dodatkom takim jak cebulka, jabłko i majeranek. Najlepiej smakuje na ciemnym pieczywie, koniecznie z

Kulinarny Pamiętnik
Kruche pierożki ze szpinakiem 244

Pyszna przekąska, świetna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Moje kruche pierożki podałam z domowym sosem jogurtowo-czosnkowym. Składniki: * na ciasto: 400 g mąki pszennej

Kulinarny Pamiętnik
Sezon na... #6 Kukurydza. Tacos rzecze Cejrowski. A ja Wam kit wciskam. Zwariowałam! 237

"I rzecz najważniejsza ze wszystkich: jak się nie doda ostrego, czyli salsy meksykańskiej, to zaraz będzie bolał brzuch. A jak się doda ostrego, to brzuch nigdy

bastalena
Tatar z Łososia na Styl Japoński 266

Jestem zachwycona smakiem tej przystawki. Każdy składnik z talerza składa się niesamowity smak całego dania. Warto poświęcić chwilkę na przygotowanie tego tatara. Możecie przygotować sobie go w domu bez żadnej okazji, ale równie świetnie sprawdzi się na przyjęciu. Klika słów o Suempol. Suempol to firma, która poprosiła mnie o opinię na temat ich nowego produktu jakim jest tatar z łososia

Blondynka Gotuje
Podpłomyki z dojrzewającym serem z Wiżajn i pietruszkowym pesto 364

Wiżajn to idealny kompan w kuchennych podbojach. Dziś ulepiłam podpłomyki, do których dosypałam ziarno siemienia lnianego, a ze świeżej pietruszki ukręciłam pesto o przepięknym zielonym kolorze. Podobną przystawkę przygotowałam na warsztatach kulinarnych z dzieciakami, które poprowadziłam w czerwcu w Olsztynie (przepisy wg Anny Starmach).  Dziś jednak przepis odmieniony, według moich upodobań. Jem oczami - mam nadzieję, że wy również

Sajkofanka smaku
Grillowany kurczak w aromatycznych przyprawach 199

Nie samymi słodkościami się żyję więc tym razem będzie kurczaczek :) i to grillowany .Pyszne , aromatyczne mięsko , wszystkim smakowało i jego grillowanie nie zajmuje dużo czasu. Należy

Słodkości i nie tylko
Caponata 254

Słynna sycylijska potrawa z bakłażanów, którą można podawać zarówno na ciepło jako dodatek do mięsa, albo na zimno jako przystawkę. Istnieje wiele metod jej przygotowania, ale są one do siebie bardzo podobne. Ja korzystałam z przepisu Jamiego Oliwiera z książki "Włoska Wyprawa Jamiego". Składniki: 1 bakłażan 2-3 duże pomidory 1 czerwona cebula kapary oregano ząbek czosnku łyżka kaparów garść

wyzwania kuchenne
Sałatka Caprese 257

Jedna z najprostszych sałatek. Szybka i smaczna Caprese ze świeżych pomidorów, mozarelli i bazylii to klasyczna włoska antipasti - przystawka. Składniki; 1 mozarella 3 pomidory świeża bazylia oliwa z oliwek krem balsamiczny sól morska, pieprz - ewentualnie Pomidora i mozarelle pokroić na plastry i ułożyć je na przemian na talerzu. Na nich ułożyć listki bazylii. Całość skropić oliwą z oliwek i kremem

wyzwania kuchenne
Roladki z szynki parmeńskiej 437

Błyskawiczne roladki z szynki parmeńskiej i sera pleśniowego z sosem miodowo-balsamicznym są idealne jako szybka przekąska lub przystawka przed daniem głównym. Składniki: szynka parmeńska ser z niebieską pleśnią suszone pomidory roszponka lub rukola na sos: 2 łyżki oliwy z oliwek            1 łyżka octu balsamicznego            1 łyżeczka miodu

wyzwania kuchenne
Baked potatoes #1 240

nadziałam szpinakowym farszem, pod koniec pieczenia można posypać startym serem Piec w 200 st. przez 30- 40 min. W zależności od okazji podane w takiej formie mogą stanowić przystawkę lub dodatek do dania głównego. U mnie dziś w towarzystwie pulpecików w sosie borowikowym ;)  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Potatoes are very grateful to the culinary theme. We can boil, fry, bake... stuff them. Filling

bastalena
Burn your mouth! 198

Sos czosnkowy najlepszy jest w Presto. Tam go spróbowałam po raz pierwszy i nigdzie indziej nie jest on tak dobry. Aksamitna, jogurtowa konsystencja, a moc taka

bastalena
Pyrland 240

wystudziłam, a następnie obrane pokroiłam w kostkę.  Cebulę podsmażyłam na oliwie, dodałam kabanoski pokrojone w kostkę. Cebulę i kabanoski połączyłam z ziemniakami.  Całość omaściłam sosem czosnkowym. Szybka przystawka, mega prosta sałatka lub dodatek do dania głównego...  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- (Polsk) Potet Salat 5-6 boiled potatos 1/2 onion chopped in feathers 2 kabanos (or few slices of becon) garlic dressing

bastalena

Proponowane wyszukiwania