Pizza z ciasta francuskiego z tuńczykiem i kukurydzą 606Zawsze gdy tylko pada hasło „imprezowa przekąska”, moją odpowiedzią zwrotną jest: ciasto francuskie i ketchup. Te dwa produkty świetnie się uzupełniają i są doskonałą
Smaki Na Talerzu
Mój tradycyjny bigos domowy z grzybami i mięsem 217Tradycyjny bigos domowy przygotowywany przez moją mamę jest dla mnie najbardziej tradycyjny i nie wyobrażam sobie innego lepszego – tak zepewne powie każdy, kto uwielbia bigos ze
Magiczny Garnek
Chrupiące smażone tofu z sezamem 222Tofu to wegetariański substytut białka, który może być jędrny lub kremowy. Korzyści zdrowotne są liczne, a sposoby, w jakie można je przygotować, są niezliczone. Dziś proponuję
Zielona Kuchnia
Hamburger 177Składniki mięso wołowe sól pieprz kminek mielony olej Przygotowanie Mięso zmielić, przyprawić (porządnie) solą, pieprzem, kminkiem. Wlać odrobinę oleju i wyrobić. Uformować hamburgery odpowiednie wielkością do
Gaździnka warzy
SŁODKO-SŁONA TARTA Z PIGWĄ, ORZECHAMI, MIODEM I SERKIEM BRIE 209Pigwa to owoc, którego nie powinno zabraknąć w naszej diecie w okresie jesienno-zimowym, zawiera bowiem dużo witamin, głównie witaminy B i C oraz minerałów: wapnia
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Śledzie w śmietanie z jabłkiem 496Śledź w śmietanie to klasyka którą robię nie tylko przy okazji Świąt. Bardzo lubiłam go zawsze z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami, podanymi tak jak ten ziemniak
nietylkopasta.pl
ŚLEDZIE Z SAŁATKĄ 186Święta zbliżają się wielkimi krokami więc podrzucam Wam mój pomysł na połączenie dwóch klasycznych świątecznych dań. Pyszny śledzik i sałatka jarzynowa. Składniki: 6
Niespełnione zdolności kulinarne
Nie masz pomysłu na szybką przekąskę? Wypróbuj nasze przepisy! 287Spotkania z przyjaciółmi, imprezy, „dzień kibica”, chęć na małe „co nie co”, mniej lub bardziej uroczyste okazje… Co je łączy? Czego
Słodkie okruszki
Kotlety ziemniaczane 189Składniki 1 kg ziemniaków 2 ząbki czosnku 400 g pieczarek 2 cebule garść szpinaku świeżego 4 łyżki mąki jajko sól, pieprz bułka tarta do panierki
Gaździnka warzy
Pulpeciki z tuńczyka 258Te kuleczki tuńczykowe bardzo mnie zaciekawiły. Lubię tuńczyka i często dodaję go do sałatek, więc pomyślałam, że tutaj też fajnie się to zgra. Czy byłam oczarowana
Smaki Na Talerzu
SYLWESTROWE KOSZYCZKI Z NADZIENIEM PIECZARKOWO-ZIEMNIACZANYM 212WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6 Składniki: opakowanie spodu do pizzy (400 g), 3 łyżki ketchupu z
JejKuchnia
Bigosik z młodej kapusty z fasolką szparagową 199Składniki 1 duża główka młodej kapusty 70 dag karkówki 20 dag wędzonego boczku 30 dag fasolki szparagowej (może być mrożona) 3 marchewki 3 cebule 3
Kuchenne aromaty
Ser kozi w panierce. 231Planowałam przygotować tartę, ale zabrakło mi czasu i zdecydowałam się na kozi ser w panierce. Błyskawiczna i bardzo smaczna przekąska. Dobrym towarzystwem dla niej byłaby marmolada
zadanie-gotowanie
Prosty przepis na krewetki i instrukcja obsługi krewetek 242W miłości do owoców morza jestem niestety osamotniona. Najcierpliwszy na dźwięk słowa krewetki dostaje drgawek i minę ma taką, że od razu mam wyrzuty sumienia i
ladykitchen