przystawki - 17402 przepisów (strona:461/1161)

Koreczki z fasolą JAŚ na ostro 275

lecytyny za to nasz ostry sos to źródło kapsaicyny która skutecznie niszczy wszelakie bakterie i wirusy. Polecam moje skromne koreczki na fajną kolację w gronie znajomych czy jedną z przystawek na karnawałowej imprezie. Zabierajcie się do pracy i nie zapomnijcie polubić Kuchni PROzdrowotnej! Czas przygotowania 10-20 minut Składniki: Ugotowana fasola piękny jaś Suszone pomidory Oliwki czarne Ser rolada ustrzycka

Kuchnia PROzdrowotna
Premiery wydawnicze, jesień 2014. Cz. II - Katie Quinn Davies, "What Katie Ate. Prosta kuchnia w dobrym stylu" 191

Katie. Podzielone są ze względu na typ dania, tak jak to było u  Lebovitza , ale mamy tu trochę więcej kategorii: śniadania, lunche, sałatki, kanapeczki i drinki, obiady, przekąski, przystawki i sosy oraz na koniec - desery. Każdy znajdzie coś dla siebie. W przepisach znajdziemy różnorodne warzywa, zioła, kasze. Można poczuć się zainspirowanym po dłuższym przeglądaniu książki. Gdzieś czytałam, że jest

W kuchni wieczorem
Premiery wydawnicze, jesień 2014. Cz. III - Rachel Khoo, "Moja mała francuska kuchnia" 184

nadają całości niepowtarzalny urok.  Same przepisy są dość proste, a dania bardzo smakowite. Już mam zaznaczone kilka do zrobienia w pierwszej kolejności. Znajdziecie tu wszystko - i desery, i przystawki, i porządny obiad, przy którym dużo się nie narobicie. Pisałam już wcześniej o francuskich gulaszach i pieczonych mięsach. Uwielbiam je, bo są proste i zawsze wyborne. Sporo jest tu owoców

W kuchni wieczorem
filety śledziowe a`la po grecku... 212

mniejszym ogniu gorący sos wlać na filety do miski i odstawić do wystudzenia, potem do lodówki najlepiej na całą noc takie śledzie są pyszne na kolację czy na przystawkę..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Wytrawny chlebek ze szparagami 155

propozycja, na wykorzystanie w wypiekach szparagów. Tym razem zaproponuje Wam bardzo aromatyczny chlebek ze szparagami, suszonymi pomidorami, papryką pepperoni czereśniową i szczypiorkiem. Chlebek idealnie nadaje się do zup, jako przystawka z domową aromatyczną oliwą czy jako przegryzka nocną porą :) Spróbujcie :) Wytrawna alternatywa dla tych, którzy nie przepadają za słodkościami, a chcą się jakoś rozpieścić w Dzień Dziecka :) " Składniki : 3 jajka

Słodkie Przyjemności
Tatar ze śledzia 198

Impreza ze znajomymi? A może obiad rodzinny, na którym podajecie przystawki? W obu przypadkach tatar ze śledzia idealnie się nadaje. Przygotowałam go na Gwizdkę, dodając to co najbardziej mi odpowiadało. Niby nie jest zbyt popularny, a smak ma wyjątkowy, lekko kwaśny, z dodatkami staję się idealny jako zagryzka. Choć na blogu nie mam wielu wytrawnych przepisów, uznałam, że w czasie

Słodkie Przyjemności
Szybki chleb z chilli 181

tworząc krzyżyk. Wstawiamy do zimnego piekarnika nastawionego na 100`C, po około 10 minutach temperaturę podwyższamy do 200`C i pieczemy około 35 minut. Studzimy. Chleb można wykorzystywać jako przystawka podawany z ziołowa oliwą z oliwek. Smacznego

Słodkie Przyjemności
30 spotkanie warszawskich blogerów kulinarnych 169

trakcie takich wydarzeń możemy zabłysnąć samodzielnie przygotowanymi  potrawami, którymi częstujemy resztę biesiadujących.  Spotkanie tak jak wcześniej wspomniałam miało formę pikniku, mieliśmy możliwość wypróbowania nie tylko zimnych przystawek, ale i ciepłych, grillowanych mięs. Nie obyło się również bez deserów i pysznego, orzeźwiającego picia – o czym za chwilę opowiem więcej. Tym razem naprawdę było w czym wybierać! Choć trudno wymienić

Słodkie Przyjemności
Poland Trip cz.2 - Kraków i Zakopane 190

Zamek trochę nas w końcu zmęczyła, dlatego popołudnie spędziliśmy w Gruzińskiej restauracji, w myśl zasady - nie znasz? poznaj!   Muszę przyznać, że chodzenie nas wykończyło - przynajmniej mnie, dlatego przystawka i mocna kawka była wskazana. Jak o kawie nic nie powiem (ot espresso jak espresso) tak grillowane bułeczki z trzema sosami były na sam początek znakomite. Ale przecież

Słodkie Przyjemności
Pieczarki faszerowane 283

Witamy w Nowym Roku :)! Mam nadzieję, że nabraliście znowu ochoty gotowanie ;)! U nas w tym roku szykuje się trochę zmian… Córka stwierdziła, że nie będzie

UgotujmyTo.pl
Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami 243

drożdżowe i rumiane. Farsz powstał już według mojego pomysłu.  Zrobiłam pierożki w dwóch wersjach, jedna partia była dodatkowo posypana kminkiem.  Upieczone pierożki zamroziłam i miałam np. jako przystawkę na Sylwestra. Cudowne! Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Składniki: ciasto 500 g mąki pszennej opakowanie drożdży instant 2 łyżeczki cukru 1 szklanka ciepłej wody ½ szklanki oleju sól dodatkowo żółtko

Moja smaczna kuchnia
Zupa z batatów, marchewki i dyni / Sweet potato, carrot and pumkin soup 211

Dziś przedstawiam doskonały przepis na zmęczone sylwestrem żołądki. Pyszna, sycąca i rozgrzewająca zupa z batatów, marchewki i dyni, doprawiona curry i kminem rzymskim oraz podana z

karmelowy
Sałatka wykwintna 212

składniki należy poukładać warstwowo na siebie na dole sałata, potem kilka kropli oliwy i blasamico następnie szynka i ser. Na to oliwki, jeśli lubicie. Tę sałatkę można jeść, jako przystawkę do pieczonego łososia lub krwistego steku

Kulinarna rozmowa
Szparagi z szynką parmeńską i sosem holenderskim 151

kawałek Francji w centrum Dublina:-) Kwiaty i klimat typowo francuski, który bardzo przypadł mi do gustu. Jedzenie było przepyszne i właśnie chcę podzielić się z Wami moją interpretacją przystawki, którą tam jadłam. Podobne danie już gościło na naszym blogu  szparagi z jajkiem w koszulce Na 4 porcje potrzebujemy: 2 pęczki szparagów 4 plastry szynki parmeńskiej Młode listki różnych sałat

Kulinarna rozmowa
Ah, mi casa ! Smak Wysp Kanaryjskich - gambas al ajillo 191

brązowe i bardzo, bardzo suche. W jedzeniu też niestety nie potrafiłam się zakochać, jednak udało mi się znaleźć kilka przysmaków, które podbiły moje podniebienie.  Na początek - moja ulubiona przystawka. Podawana była zgodnie we wszystkich restauracjach i chyba nigdy mnie nie zawiodła. Gambas al ajillo, czyli krewetki w sosie czosnkowym. Serwowane na małych patelenkach, z jeszcze skwierczącym olejem, rozpływały się

Gotowanie to kochanie