Robicie od czasu do czasu różne smarowidła do chleba? Ja robię je dość często, zwykle z makreli,wędlin albo jajek (przepisy znajdziecie w menu), ale ostatnio
Bon appetit mon amiePieczarki faszerowane mięsem mielonym... Potrzebne będą: średnie pieczarki mięso mielone ser cebula bułka tarta lub zwykła namoczona w mleku majeranek jajko sól, pieprz Mięso mielone przygotowujemy
Pelusiowa KuchniaSkładniki: kilka ozorów - ja miałam 1.6kg, ale dwa zużyłam na ozory w sosie majonezowo czosnkowym, puszka zielonego groszku, 3 jajka, kilka listków zielonej pietruszki, włoszczyzna
W kuchni u MonikiSkładniki: opakowanie ciasta francuskiego, 28 szparagów ( u mnie to były dwa pęczki), 2-3 garście startego sera żółtego, sol, pieprz, 1 jajko. Przygotowanie: Ciasto francuskie przeciąć
W kuchni u MonikiPropozycja na smaczne i treściwe śniadanie. Połączenie dwóch serów ,fety i parmezanu. Składniki 125 g fety 1/2 szklanki startego parmezanu 2 jajka szklanka mleka 2 czubate
R'n'G Kitchenśniadanie można znaleźć tu , a tu wytrawne do piwa lub na przystawkę. Dziś puszyste drożdżowe babeczki dzięki, którym można się poczuć Like a Lord ;) Składniki: 2,5 szklanki mąki 60 g drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka brązowego cukru 50 g masła 3/4 szklanki ciepłej wody +1 jajko, sezam, siemię lniane Do dużej miski wlewamy ciepłą wodę, rozpuszczamy
CiastkozercyBardzo dobra sałatka warzywna z paluszkami surimi. Świetna na wizytę gości, idealna przekąska.Składniki:1 opakowanie paluszków surimi1 puszka kukurydzy5 jajek1 zółta papryka1 ogórek wążpół pęczka
Z Majeczką w kuchniproponuję Wam wytrawne ptysie z Almette ziołowym i łososiem. Ta przekąska/ przystawka sprawdzi się na każdej imprezie czy nawet uroczystym obiedzie.A przygotowanie jej wcale nie jest trudne.Składniki:( na 8-12 ptysie - zależnie od wielkości )CIASTO:* 100 ml wody* 35 g masła* 70 g mąki* 2 jajka * szczypta soliFARSZ:* 150 g serka Almette ( smak ziołowy
kolorowotorcikowoFaworki w wersji wytrawnej i do tego faszerowane? Dlaczego nie? Oryginalna i smaczna przekąska na każdą okazję. Składniki ciasto 250 g mąki 1 jajko 2 żółtka szczypta soli 120 g kwaśnej śmietany 1 łyżeczka octu 1 łyżki spirytusu pasta 1 szkl czerwonej soczewicy 2 szkl wody 1 łyżka kukurydzy sól pieprz papryka ostra w proszku 1-2 ząbki czosnku(...)resztę składników i miksujemy. 7. Gładką pastą nadziewany faworki. Możemy obtoczyć brzegi w siemieniu lnianym, sezamie lub mielonych orzechach. Smacznego! Kategoria: Przepisy Tagged: bez pieczenia , czosnek , faworki , pasta , przystawki , soczewica
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyKolejna odsłona z cyklu "Przepisy na Wielkanoc" - dzisiaj przystawki z jaj. Źródłem inspiracji były przepisy Pani Ewy Aszkiewicz, które mocno polecam :) Moi Drodzy, podaję Wam oryginalne przepisy Pani Ewy - możecie je oczywiście modyfikować według własnych smaków. Mam nadzieję, że spodobają się Wam te pomysły na jajka Wielkanocne :) 1) JAJKA W ZŁOTYM DESZCZU SKŁADNIKI: 10 jajek ugotowanych na twardo
Moja Książka Kucharskaułożyć kiełbaskę i zwinąć w rulonik. Przygotować ciasto z jajka mleka i mąki (gęściejsze nieco niż na naleśniki) Rozgrzać głęboki olej , maczać ruloniki w cieście i smażyć na słoty kolor. Ja podałam z młodymi ziemniakami z koperkiem Równie dobrze smakują na zimno do chleba lub jako przystawka
Gotowanie jest łatweBardzo smaczna przystawka. Nie jest skomplikowana do przygotowania, a wyjątkowo efektowna. Jeżeli chcecie zaskoczyć gości czymś nie tylko smacznym ale i ładnym - zróbcie szpinakową roladę. Polecam! składniki ciasto: ok 350 g mrożonych liści szpinaku, rozmrożone i dobrze wyciśnięte 3 jajka średniej wielkości, oddzielone białka od żółtek sól i świeżo zmielony czarny pieprz 40 g kremowego białego serka sól, pieprz gałka
Stare GaryMożna to danie traktować jako przystawkę, danie na śniadanie czy na kolację. Efektownie wygląda i jest smaczne. Składniki: Dowolna ilość plastrów mortadeli i grubości ok. ½ cm Sałatka: 2 marchewki 2 ziemniaki 3 łyżki groszku z puszki 2 jabłka 2 ogórki kiszone 3 jajka Majonez Sól Pieprz Tarty chrzan Wykonanie: Mortadelę podsmażamy na patelni. Istotne jest żeby mortadela zaczęła się zwijać
Smaki Ewyśniadanie zażyczyłabym sobie jajko na miękko Blogi, które nominuję to: http://bajkowakuchnia.blogspot.com/ http://orkiszowakuchniaanny.blogspot.com/ http://abcmojejkuchni.blogspot.com/ http://eniskitchen.blogspot.com.es/ http://funandtaste.blogspot.com/ http://kochamgary.blogspot.com/ http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/ http://smerfetka79.blogspot.com/ http://slodkoiwytrawnie.blogspot.com/ http://zjedzciasteczko.blogspot.com/ http://zaczynamyoddeseru.blogspot.com/ A to moje 11 pytań: 1. Jak długo prowadzisz bloga? 2. Co Cię skłoniło do jego założenia? 3. Ulubiona przystawka 4. Ulubione danie główne 5. Ulubiony deser
Bea(u)ty kitchensmakuje wybornie na ciepło jak i na zimno. Polecam serdecznie jako przystawkę lub danie główne, zależy ile lubicie zjeść. Przy okazji do obierania ziemniaków wypróbowałam widelec do ziemniaków ze sklepu Rossi [ klik ] i nie poparzyłam sobie palców jak niegdyś to bywało. Ziemniaki przyrządza się szybko - tyle co ugotowanie jajek i ziemniaków a potem to już błyskawicznie. Zapraszam gorąco. ROZWIŃ
Moje Małe Czarowanie