przystawki z jajek - 3000 przepisów (strona:127/200)

Placuszki z cukinii i ziemniaków 183

Od jakiegoś czasu, chodząc na lunche, upodobałam sobie placuszki z cukinii, dlatego dziś, postanowiłam zrobić własne. Zabiorę je w pudełku do odgrzania, do pracy Mniam! Oprócz

Kuchnia Bazylii
Sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 225

Gotowe cisto francuskie to doskonały wynalazek dla zbieganych i nie tylko. Można szybko wyczarować  jakieś przekąski lub dania główne. Wystarczą niewielkie dodatki , by zrobić coś

W kuchennym oknie Ewy
Crosstini z pastą wątróbkową - buon appetito! 151

Toskańskie Crosstini to nic innego jak chrupiące kromki chlebka na jeden kęs. Różnica między  Barchettą są takie, że Barchettę przygotowuje się z chleba pieczonego na

Bon Appetit Małgorzaty
Tort ptysiowy łososiowo-szpinakowo-chrzanowy 161

Dzisiaj proponuję Wam przepis na wytrawną przystawkę w formie tortu ptysiowego z musem łososiowym, warstwą szpinakową i chrzanową. Przygotowanie nie jest skomplikowane, ale zajmuje trochę czasu ze względu na pieczenie blatów ptysiowych. Przygotowanie smakowych warstw za to jest dziecinnie proste. Trzeba tylko uważać, żeby bardzo dobrze odcisnąć szpinak do warstwy szpinakowej, bo inaczej dolny blat ptysiowy za bardzo nasiąknie(...)Palmą. Odstawić i mieszając dodać mąkę. Wstawić z powrotem na bardzo mały ogień i chwilę mieszać aż ciasto zrobi się szkliste. Przestudzić. Lekko ciepłą masę zmiksować dodając roztrzepane jajka. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia i narysować dwa okręgi o średnicy 20cm. Wypełnić je ciastem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (220 st.). Piec 20 minut, zmniejszyć temperaturę do 180 st. i piec

UgotujmyTo.pl
Moskole 161

Moskole to potrawa regionalna, pochodząca z kuchni podhalańskiej. Tradycyjnie wypiekane były na blasze pieców opalanych drewnem. W domowych warunkach dobrze sprawdza się sucha patelnia. Placki są

PatiGotuje
Pasztet jajeczny z pieczarkami, pomidorami i sosem czosnkowym FolWark. 172

Święta tuż tuż, pewnie macie już swoje sprawdzone przepisy na dania które przygotowujecie w święta. Mam dzisiaj propozycję pasztetu jajecznego z suszonymi pomidorami, pieczarkami i serem

Sama słodycz i szczypta chili
CRÈME BRÛLÉE Z POMIDOREM, PAPRYKĄ I FENKUŁEM 202

  Co powiecie na crème brûlée w wersji wytrawnej, z pomidorem, papryką i koprem włoskim? Myślę, że powinna zasmakować nawet tym, którzy nie przepadają za fenkułem

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
25 przekąsek i 4 sosy na zimno, na andrzejki 336

 1. Bagietka czosnkowa z krewetkami -  Kliknij po przepis.  2. Mini hamburgery -  Kliknij po przepis .  3. Mini bułeczki, nadziane serem żółtym - 

W kuchni u Moniki
Quiche z gruszkami i miodowym kozim serem 226

Uwielbiam wytrawne tarty. Są doskonałe na kolację. Quiche z gruszkami i kozim serem pachnie tymiankiem i ma przyjemny w smaku miodowy akcent dzięki koziej roladce Merci

Poezja smaku
Krokiety 177

Krokietami zajadałam się jeszcze na studiach, bo wystarczyło je tylko wyjąć z zamrażarki i usmażyć na patelni :) to takie szybkie danie dla studentów ;) dziś te swoje

upichcic
Mini Hamburgery 319

Mini Hamburgery - czyz nie są urocze? Hamburgerki to nie tylko propozycja dla osób na diecie ;) Sprawdzą się na przyjęciach, kinderbalach, piknikach, spotkaniach z przyjaciółmi, będą idealnym

Słodka Strona
Pizzerinki 357

Pizzerinki to wbrew pozorom nie do końca tradycyjne pizze w wersji mini. Pizzerinki w smaku przypominają nie tradycyjną pizze, a raczej bułeczki pizzowe sprzedawane w piekarniach

Słodka Strona
DROŻDŻOWE ŚLIMACZKI (BUŁKI) Z PASTĄ WARZYWNĄ 183

Na dzisiejszą kolację przygotowałam bułeczki- ślimaczki z pastą warzywną o smaku grillowanego kurczaka. Bułki wyszły miękkie, pulchne i bardzo smaczne. Do bułek wykorzystałam  pastę warzywną

Zrób to smacznie
Sałatka z wędzonym kurczakiem, winogronami i bananem 165

Sałatka z wędzonym kurczakiem, winogronami i bananem to danie dla tych wszystkich, którym nie przeszkadza łączenie mięsa ze słodkimi dodatkami. To jedna z tych propozycji sałatkowych

Pieguskowa Kuchnia
Roladki z wkładką 157

Roladki z wkładką Tą przystawkę jadłam pierwszy rak rok temu przy okazji jakiejś rodzinnej imprezy. Od razu bardzo mi posmakowała i robię ją teraz dość często jako przekąskę. Jest to takie danie przy którym jest ogromna dowolność jeśli chodzi o "wkładkę" naprawdę pomysłów jest na to mnóstwo a przede wszystkim do środka można włożyć co się tylko chce(...)zalane tylko do połowy i ja mam wymierzone już 40 plastrów wędliny na dwie tacki ale trzeba sobie samemu sprawdzić ile będzie potrzebnych. Zakupy: - 40 plastrów dużych wędliny - 5 jajek - szczypiorek - pieczarki marynowane - żelatyna ( na 2,5 litra wody) - 1 kostka rosołowa drobiowa - majonez  - śmietana - sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka gotuję na twardo. Szczypiorek i pieczarki marynowane ( tutaj

Tanio smacznie i prosto