przystawka - 12862 przepisów (strona:698/858)

Bagietka na bogato 147

Dla głodnego nic trudnego. Każdy jest w stanie przygotować sobie wielka bagietkę kolorową, do zjedzenia gotową. Można ją na części podzielić i wiele osób nią obdzielić

Moniki Smakołyki
Paluszki serowe z kapary 157

Paluszki serowe z kapary to smaczna przekąska, którą łatwo się przygotowuje i niewiele kosztuje. Można w piekarniku je piec, albo na grillu z

Moniki Smakołyki
Rolada kolorowa na pesto pietruszkowym z kuskusem 208

Rolada z kurczaka i indyka wygląda znakomicie i smakuje wyśmienicie. Chili  wyostrza jej smak, a łagodzi ją szpinak. Serek nadaje jej lekkości i wyjątkowej

Moniki Smakołyki
Ziemniaczano szpinakowe babeczki z niespodzianką 127

 Biały, puszysty i serek, w babeczkach z ziemniaków i szpinaku się ukrywa, nowe smaki przed Wami odkrywa.  Składniki: 3 porcji 30 min pieczenia i

Moniki Smakołyki
Kapusta włoska z wody 204

Składniki ; dowolnej wielkości główka włoskiej kapusty, ale wystarczy taka około 40 -50 dag masło , bułka tarta , sól , cukier Przygotowanie ; Kapustę obrać ze zwiędłych liści , umyć i

Proste Potrawy
Tarty buraczek czerwony 180

składniki : około 1 kg czerwonych buraczków sól, ocet jabłkowy lub sok z cytryny cukier, sól Przygotowanie : Buraki umyć (kupować zawsze jednej wielkości) Do garnuszka w którym

Proste Potrawy
Pomidory faszerowane jajecznicą 195

Nie jest to może pomysł zbyt rewelacyjny , ale jest to danie jakby 2 w 1. Przepis znalazłam  w gazetce Kauflandu , ale jeszcze  przerobiłam go

Proste Potrawy
Krucha sałata w jogurcie 166

Składniki : 1 główka sałaty  5 dag rodzynek  mała cebula 1 jabłko sok  z cytryny około 1/2 szklanki jogurtu (jeśli sałata duża to zrobić

Proste Potrawy
Czerwona kapusta z jabłkami 173

Przepis podpatrzyłam w książce Ewy Aszkiewicz  "Kuchnia polska "Oczywiście trochę go zmodyfikowałam :)Składniki : mała główka czerwonej kapusty - około 50 dag 1/2 szklanki wina czerwonego , wytrawnego

Proste Potrawy
Czosnek kiszony 143

Najprostszym sposobem ukiszenia czosnku o tej porze roku jest wykorzystanie zalewy z ogórków, które już ukisły i mamy właśnie pozostałą zalewę.Szkoda jej wylewać :)Obieramy czosnek

Proste Potrawy
Czosnek marynowany w winie 160

Przepis znalazłam w specjalnym numerze Kuchni (2/200 )- "Dziadkowe i babcine nalewki i przetwory"Czosnek można zamarynować właściwie o każdej porze roku.Ogórki, pomidory, dynie i inne

Proste Potrawy
Galaretka z mięsa drobiowego 207

Ja zrobiłam tę galaretkę z mięsa drobiowego, ale jeśli lubimy, możemy także zrobić galaretkę z mięsa wieprzowego. Wtedy będą to już "zimne nóżki" :)Składniki : 1 pojedynczy

Proste Potrawy
Roladki z rukolą i żółtym serem 168

Składniki : 1 płat gotowego ciasto francuskiego połowa opakowania rukoli 6-7 plastrów żółtego sera 1 jajko pesto- u mnie nieco mniej niż połowa małego słoiczka Przygotowanie

Proste Potrawy
Mięso rosołowe do chleba 169

To jeszcze jeden sposób na wykorzystanie mięsa ugotowanego wcześniej w rosole.Składniki: ugotowane mięso z rosołu ( gotuję rosół z 4 rodzajów mięsa: indyczego, kurzego, wieprzowego-golonki

Proste Potrawy
Chrzan tarty 151

Kiedy przeczytałam na słoiczku mojego ulubionego chrzanu tartego jaki ma skład, to wzięłam sprawy w swoje ręce i utarłam go sobie sama :)  Na słoiczku małymi

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania