Mielone niekoniecznie muszą być nudne. Zamiast smażenia upieczmy je w piekarniku, będą delikatniejsze, nadziejmy pysznym fetą...zyskają zupełnie nowego smakuSkładniki: 60 dag mięsa mielonego mieszanego
Z Majeczką w kuchniBardzo dobrze smakują na ciepło jako danie obiadowe, ale są również świetne na zimno jako przekąska. U mnie zajadają się nimi i dorośli i dzieciaki
Z Majeczką w kuchniŁososia bardzo lubię, czasem troszkę modyfikuję jego podanie żeby się nie nudził. Podanie go w formie takich roladek to bardzo fajny i szybki sposób na
Z Majeczką w kuchniBardzo dobra sałatka warzywna z paluszkami surimi. Świetna na wizytę gości, idealna przekąska.Składniki:1 opakowanie paluszków surimi1 puszka kukurydzy5 jajek1 zółta papryka1 ogórek wążpół pęczka
Z Majeczką w kuchniSkładniki :około 1 kg buraczków czerwonych, koniecznie słodkichokoło 2 płaskich łyżek cukru2-3 łyżki czerwonego winnego octu (kwasowość 7,1%)szczypta soliPrzygotowanie :Nieobrany, ale dobrze wymyty
Proste PotrawyJak ja lubię takie dni jak dzisiejszy. Chociaż minął jak z bicza strzelił.Gizmo nie grymasił. I dał się do ósmej wyspać.Nie zaznawszy już dawno
bastalenaKASZANKA NA GORĄCOSkładniki:- 1 kaszanka- pół białej cebuli- pół łyżki masła- pół łyżeczki lubczyku otwartego- 1 łyżka szczypiorku (poszatkowanego)- 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego- pół
Mentor SmakuSkrzydełka w cieście piwnym. Coś na styl KFC, tylko o niebo lepsze. Szybkie do przygotowania.Polecam.Składniki:ok kg skrzydełek z kurczakaok łyżeczki czarnego pieprzu Kamisok
Malinowe PocałunkiPyszne i szybkie paszteciki z dodatkiem szpinaku z ricottą , to doskonałe połączenie zawinięte w ciasto francuskie :) Nie trzeba przepadać za szpinakiem , aby cieszyć podniebienie tym
Słodkości i nie tylkoCo za dzień, co za dzień! Serce skacze do góry, wywija radosne koziołki, raduje się, aż bije w zawrotnym tempie. I choć za oknem deszcz, przygnębiająca
W kuchni Karmel-itkiDotychczas rolowałam szpinak. Pyszna i efektowna rolada z jego udziałem i dodatkiem wędzonego łososia zawojowała nasze kubki smakowe i stała się częstym bywalcem stołu
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaTo połączenie smaków chodziło za mną od dawna. Słodka, soczysta gruszka i wyrazisty smak sera z niebieską pleśnią. Słodycz miodu i pazur musztardy, delikatność szpinaku i
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaRoladki z piersi indyka to pomysł na pyszny obiad. Soczyste mięsko, szpinak z czosnkiem… a wszystko polane śmietankowym, aromatycznym sosem z gorgonzoli. Palce lizać…
Oryginalny smakTartaletki to kruche ciasto wypełnione nadzieniem. Nie zawsze muszą być podawane na słodko, można również na słono. Dzisiaj zrobiłam je z piersią z gęsi, kasztanów i
Oryginalny smakDudnienie muzyki roznosi się po całej ulicy. Rozbawione towarzystwo śmieje się, stojąc w oknie i paląc papierosy. Stukają kieliszki, zabawa trwa - jedzenia zabraknąć nie może.Ekspresowo
W kuchni Karmel-itki