Składniki: 1 tortilla 30 cm Fanex 1 opakowanie serka kanapkowego chrzanowego (200g) 10 dkg szynki 1 krążek ananasa z puszki garść roszponki Przygotowanie: Na tortilli rozsmarować
czarrna od kuchniUwielbiam wszelkie dania i desery z dynią, jest to jedno z moich ulubionych jesienno-zimowych warzyw. Niedawno, zwiedzając przeurocze miasteczko Alzacji- Kayserberg, miałam tam okazję spróbować
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaTopinambur inaczej słonecznik bulwiasty, po angielsku jerusalem artichoke, czyli karczoch jerozolimski, choć z karczochem nie ma nic wspólnego. Niewielkie bulwy wyglądają trochę jak kłącze imbiru, są
mojewypiekiinietylkoNie wiem jakie jest Wasze zdanie, ale osobiście uwielbiam prostotę. Nie trzeba wielu składników i godzin marynowania aby stworzyć coś smacznego. Ta przekąska jest banalnie prosta
Zielona KuchniaProsta i względnie szybka przekąska, idealna do przygotowania dla niezapowiedzianych gości. Ja z dwóch płatów ciasta francuskiego zrobiłam jedno „słoneczko”, a pozostałe ciasto również
Smaki Na TalerzuPo pierwsze: to danie jest bardzo niepozorne. Po drugie: jest swojego rodzaju śródziemnomorskim fusion - włoska forma i zdecydowanie egipski smak. Po trzecie: jest to najsmaczniejsza rzecz
zadanie-gotowanieKetchup jest nieodzownym dodatkiem do mięs, pieczonych kiełbaskami czy też świetnie się komponuje z serami. Niestety kupując ketchup w sklepie jesteśmy narażenie najczęściej na kupowanie koncentratu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kupiłam kapustę kiszoną która była niestety kwaszona i to chyba octem. Niezbyt smaczna. A że potrzebowałam ugotować bigos postanowiłam wzbogacić kapustę tak by była zjadliwa
Proste PotrawyWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 7 Składniki podstawowe: 7 jajek, 1/2 średniego ogórka małosolnego, 2 średniej wielkości
JejKuchniaCeviche to jedno z tradycyjnych dań kuchni peruwiańskiej, które jest również bardzo popularne w innych krajach Ameryki Łacińskiej, takich jak Ekwador czy Meksyk, przy czym w
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaZupa żółta, zupa słoneczna, zupa radosna :) Przede wszystkim jednak, zupa smaczna. Zupa z żółtych warzyw. Do swojej zupy wrzuciłam: Kukurydzę – z dwóch małych, surowych kolb
KucharzycaW mojej spiżarni w zeszłym roku zapodział się pasternak, na szczęście go teraz znalazłem i wpadłem na pomysł zrobienia pysznej przekąski na kolację. Z tego warzywa
Kuchennyviral.plWreszcie pokazał się w sklepach świeży bób. Jest mnóstwo sposobów na jego jedzenie, ale ja wam proponuje przygotowanie go w… łupinkach. Tak właśnie w łupinkach
Kuchennyviral.plSezon na grilla w pełni, więc postanowiłem się wpasować do tego trendu i przygotować jeszcze jedną smaczną sałatkę, którą można podać do smażonego mięsa wprost z
Kuchennyviral.plWarzywa w ogrodach dojrzewają, a wśród nich cukinia – wykorzystam ją by przygotować pasztet z cukinii. Zacznijmy od tego, że cukinia to idealne warzywo dla osób
Kuchennyviral.pl