Panzanella to taka sałatka, która z powodzeniem może zastąpić obiad. Dlaczego piszę akurat o panzanelli? Bo jest milion pincet stopni w cieniu, moje komórki mózgowe udały
ladykitchenCukinia faszerowana mięsem to mój koszmar z dzieciństwa. Szare mięsko, wodnista cukinia i coś, co w założeniu miało być serem, doprowadzało mnie do łez. Moja mama
ladykitchenSałatka ziemniaczana kojarzy mi się z niezliczoną ilością piwa wypitego w Niemczech. Kiełbasa, ziemniaki i majonez. Pod piwo i wódkę wchodziło genialnie i nikt się nie
ladykitchenSzybkie kiszonki odkryłam niedawno i zawładnęły moim serduszkiem. Szybkie kiszonki są faktycznie szybkie, możemy je jeść już po 4-5 dniach od postawienia słoiczków, a można
ladykitchenTarta z figami i kozim serem to moje tegoroczne odkrycie. Dodatek karmelizowanej cebuli dodatkowo wzbogaca jej smak. Uwielbiam wytrawne tarty a szczególnie te z dodatkiem mąki
Pieguskowa KuchniaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Drobiowa wątróbka z rydzami to danie dla miłośników podrobów. Do tego dania użyłam wątróbek z kurczaków zagrodowych – kurczaki te …
My Blueberry CornerTrwa również sezon na gruszki. Nasza propozycja na danie z ich udziałem. Składniki 250 g wątróbek drobiowych 1 cebula 1 łyżka masła masło do formy 2
R'n'G KitchenWiem, że nie każdy lubi wątróbkę - i nie mam zamiaru na siłę do niej przekonywać. Jednak nie ma co ukrywać, że ten sposób podania wątróbki
dlaSmaQZnowu byłam w lesie i znowu nazbierałam nie całkiem rozwinięte kapelusze czubajki kani. Ponieważ chwilę wcześniej miałam na obiad ciecierzycę w sosie pomidorowym nadziałam nią moje
Moje Małe CzarowanieBardzo dobre jajeczka, kolorowo i pysznie. Jajka ugotować na twardo ostudzić. Oskrobać z łupinek. Cztery jajka przekroić na pół. Delikatnie wyjąć żółtka i włożyć do miseczki
Kuchnia PokoleńSAŁATKA BIAŁKOWA Niedawno zaczęliśmy liczyć co i ile trzeba zaplanować by odpowiednio zbilansować ilość białka w organizmie. Trzeba trochę poszukać i poczytać zawartości
Dieta Rozdzielna i ZdrowieKolejne danie z cyklu dietetyczne, można je potraktować jako śniadanie, podwieczorek czy też kolację. Ja wykorzystałam je na podwieczorek. A Wy sami zdecydujcie. Składniki: dla dwóch
Smaki EwySkładniki: schab bez kości 1 kg, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 1 sztuka, pieczarki 4 sztuki, papryka czerwona 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, papryczka chili 3/4
W Mojej Kuchni LubięUwielbiam kukurydzę gotowaną i podaną z masłem i solą. Jednak kukurydza grillowana powala na kolana nawet tą gotowaną. Grillowanie wydobywa z niej naturalną słodycz i dzięki
Moje Małe CzarowanieJeżeli jeszcze nie próbowaliście smaku kalafiora z musztardą i z curry, to koniecznie trzeba to zmienić ! Po jego zjedzeniu już nigdy nie spojrzycie na kalafiora tak
dlaSmaQ