Ogórki małosolne 280Przepis podstawowy na ogórki małosolne. W zależności od upodobań, można je jeść nawet już następnego dnia po przygotowaniu. Ja właśnie takie lubię najbardziej. Ogórki dokładnie umyć
Bullio
Konfitura morelowa z kawałkami owoców 172Lato dla mnie to smak moreli. Lubię je za ich łagodność. Składniki: 1,5 kg moreli 3/4 szklanki cukru trzcinowego 1 opakowanie żelfix lub cukier trzcinowy
AZgotuj!
Marchewka kiszona 192Wszyscy kiszą ogórki i ja bez nich nie wyobrażam sobie życia. Ale do kiszenia nadaje się wiele innych warzyw i owoców. Pierwsza na myśl przychodzi mi
Smaczna Pyza
Syrop z dzikiej róży 163Nic nie pachnie równie pięknie jak kwiaty dzisiaj róży. Syrop przygotowany z ich płatków jest intensywnie różowy i przepyszny. Bardzo aromatyczny i słodki. Idealnie nadaje się
Pyry na Gaz
Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny 268Frużelina to całe lub pokrojone owoce zatopione w żelu, który swoją konsystencją przypomina lekko tężejącą galaretkę. Można ją przygotować z niemal każdego gatunku owoców, jednak moim
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sos truskawkowy do słoika 285Nie ma nic wspanialszego zimą jak wspomnienia lata zamknięte w słoiku. Myślę, że tym sosem kradniecie serca domowników. Idealny do naleśników i innych deserów. A robi
Delicious Titbits
Kompot z Rabarbaru 192Orzeźwiający słodko- kwaśny rabarbarowy kompot.Poznaj sekret doskonałego kompotu z rabarbaru;) Składniki; rabarbar cukier woda przegotowana - wystudzona Wykonanie; Rabarbar umyć, pokroić w kawałki napełnić
Anioły w kuchni
Dżem truskawkowo-poziomkowy z kwiatami czarnego bzu i płatkami róży 195Dzisiaj mam dla Was prawdziwą aromatyczna petardę. Tak dobrego dżemu jeszcze nigdy nie jadłam, choć w swoim życiu zrobiłam ich i wypróbowałam naprawdę dużo
Gosia gotuje
Dżem truskawkowy słodzony erytrytolem i stewią (bez cukru) 289Na wstępie zaznaczam, że dżem nie zawiera cukru białego, ani nawet brązowego . Do posłodzenia wykorzystałam erytrol (erytrytol), który jest pochodzenia naturalnego, ma zerowy indeks glikemiczny, w
FitKot
Romantyzm do jedzenia, czyli przecier różany 200Kiepsko u mnie ostatnio z regularnością w prowadzeniu bloga. Choć może nie jest to do końca prawda, bo przecież wpisy pojawiają się regularnie, najwyżej dwa razy
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Nalewka truskawkowa z kwiatem bzu czarnego 791Po nalewce truskawkowej z ubiegłego roku zostało tylko wspomnienie więc trzeba było nastawić następną porcję. Tym razem robię jej więcej i przy okazji jeszcze inną wersję
Smaczna Pyza
Schab gotowany idealny na kanapki 851Soczysty, miękki schabik. Idealny do chlebka, śniadanie będzie wyborne. Polecam Bardzo prosty w wykonaniu, tylko trzeba dobrze dosolić wodę w której będzie się gotował schab. Nie
Kuchnia Pokoleń
Marynowanie, czyli aromaty zamknięte w słoikach 291Marynowanie już od setek lat traktowane było jako tradycja w niemal każdym domu i każdej kulturze. Na większą lub mniejszą skalę do zimy przygotowuje się każdy
COOKMAGAZINE
Dżem truskawkowo-rabarbarowy z whisky 175Przepyszny dżem truskawkowo-rabarbarowy z nutą whisky. Dzięki dodatkowi soku i skórki z cytryny jest lekko kwaskowy i absolutnie przepyszny. Składniki: 850g truskawek 850g rabarbaru
Pyry na Gaz
Sok z truskawek 180Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomi