Nigdy nie lubiłem, aby marnować jedzenia w kuchni – co owocuje licznymi eksperymentami. Nie zawsze kończą się one powodzeniem, ale na bloga
KuchniaWeDwoje.plSkładniki:gruszki (najlepsze są twarde, jeszcze nie całkiem dojrzałe)cukier (po 2 łyżki na każdy 0,5 l słoik)wodagoździki (po 1-2 na 0,5
Krokusowy DomPyszny dżem o egzotycznym smaku. Zaskoczycie nim swoich domowników. Ciekawe urozmaicenie porannego śniadania. Dżem a właściwie galaretka jest bardzo prosty w przygotowaniu. Warto naszykować kilka słoiczków
Krokusowy DomWłoszczyzna suszona nie tylko na zimę. Zawsze pod ręką i nie ma obawy, że zostanie kawałek marchewki, selera czy pietruszki. Według „Kuchni Polskiej” (pod redakcją Stanisława
królestwo garówKandyzowane rajskie jabłuszka chodziły już za mną od bardzo dawna. W zeszłym roku przetestowałam dwa sposoby przetwarzania i tym lepszym chciałabym się z Wami dzisiaj podzielić
Pieguskowa KuchniaDżem z pigwy to obowiązkowa pozycja w mojej kuchni w okresie jesienno – zimowym. Pigwa zawiera bowiem dużo witaminy C oraz wiele innych witamin, a także pierwiastki
Szalona Kuchnia EwelinySłoik winogronowej galaretki gotowy na zimę Winogrona to owoce, które można spożywać na wiele sposobów. Oczywiście pyszne są na surowo, można z nich zrobić wino lub
KorniszonkiKapusta kiszona, jak wszystkie kiszonki, to naturalne źródło witamin, które zapewnią nam odporność i dobre samopoczucie w zimowych miesiącach. Jak się okazuje, przygotowanie domowej kiszonej kapusty
KorniszonkiBuraczki w wersji klasycznej, czyste i bez dodatków. Takie, które smakują nam najbardziej :) Składniki: 5 kg buraków1/2 szklanki cukru1 łyżka soli1/2 szklanki octuPrzygotowanie: Obcinamy liście buraczków
Krokusowy DomPowidła śliwkowe z przyprawami korzennymi, to najpyszniejsze powidła jakie zrobiłam. Sporządziłam je z dojrzałych śliwek, nie dodałam nawet grama cukru, a są słodkie. Dodatek przypraw
Codziennik KuchennyNo i mamy jesień :) A jesień w ogrodzie kojarzy mi się głównie z porządkami i zbiorem ostatnich plonów. Miniony weekend spędziłam zatem na sprzątaniu szklarni
Kuchnia z widokiem na ogródNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiŚwietny sposób na zagospodarowanie pomidorów drugiego gatunku, popękanych, przejrzałych. Moje właśnie takie były. Do słoików nadawały się idealnie. Polecam. Składniki: Pomidory dowolna ilość ( ja miałam około
Smaki EwyJaki owoc nazywany jest polską cytryną? Śmiało można powiedzieć, że jest to pigwowiec. Mały i niepozorny owoc, który nie nadaje się do bezpośredniego spożycia, kryje w
Tylko pysznie