zalewy 2/3 szkl. kuskusu razowego - przyrządzony wg.przepisu na opakowaniu 3 grube plastry żółtego sera 1 puszka czerwonej fasoli - odsączyć z zalewy garść pieczarek marynowanych - kto się czuje specjalistą w przetworach domowych, może wykor zystać własnoręcznie zamarynowane grzybki w occie - u mnie niestety już zjedzone w tym sezonie 3 małe ogórki kiszone garść oliwek zielonych 1 mała cebula czerwona 2 łyżki
Grunt to przepis!się iż wcale nie jest taka zła. Tym razem wersja na słodko z mnóstwem czekolady. Przepis Moniki Mrozowskiej znalazłam w piśmie "Dobre rady", był on zamieszczony w ramach kampanii "Przetwory zbożowe-podstawa naszej diety". Nie wiem czy akurat to ciasto powinno być podstawą diety, ale raz na jakiś czas na pewno nie zaszkodzi go skosztować ;-) Przepis lekko zmodyfikowałam, ale efekt
peggiwkuchnitłusty obiad, tym prawdziwy mężczyzna bardziej najedzony! 7. Dorzuć cebulę i dalej podsmażaj. Zapomnij mieszać. Nie szkodzi. Przypalona cebula prawdziwemu mężczyźnie też smakuje! 8. Dolej sok pomidorowy ze słoika. Przetwór własny teściowej. Chyba Ci w gardle nie ustanie... 9. Splądruj zapas przypraw żony. Dosyp do zawartości patelni co Ci w rękę wpadnie. Papryka, chili, pieprz, przyprawa do grilla. Akurat
Grunt to przepis!zwykłym lub samoprzylepnym papierze i ozdobić lunchbox czy torbę na drugie śniadanie, które szykujecie dla Waszych bliskich. Myślę, że będzie im bardzo miło :) Etykietkami możecie także udekorować domowe przetwory czy własnoręczne jadalne prezenty. Aby pobrać etykietki w PDF, kliknij na obrazek poniżej: * Jajeczne muffinki upiekłam w ramach wspólnego gotowania razem z Gin i Martynosią . Zajrzyjcie do dziewczyn i zobaczcie
Chilli Czosnek i Oliwawierzch i posypać mąką, Zostawić jeszcze na 30 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzać do 200 stopni i piec ok 20 minut /źródło Moje Twory Przetwory
Anioły w kuchnimleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka mąki pszennej CIASTO: 500g mąki pszennej 100g cukru 1 jajko ¼ łyżeczki soli NADZIENIE: 1/2 słoika jabłek prażonych [ok 150ml] – przepis na przetwór domowy TU 1/2 słoika powideł śliwkowych [ok 150ml] KRUSZONKA: 100g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu - czubata 50g miękkiego masła 75g cukru w tym 2 łyżki domowego cukru waniliowego – przepis
Grunt to przepis!Czerwiec to miesiąc truskawek. Chętnie sięgamy po nie, dodając je do deserów, ciast, przetworów czy koktajli. Zapewne najbardziej znanym każdemu, jest miks truskawek ze śmietaną i cukrem. Ja ten tradycyjny miks dzisiaj nieco odmieniłam. Do zblendowanych truskawek dodałam ananasa. Wyszło świeżo, lekko i bardzo orzeźwiająco. Spróbujcie! KOKTAJL TRUSKAWKOWO-ANANASOWY Składniki: 2 szklanki truskawek 3 plastry ananasa (najlepiej świeżego
Bon appetit mon amietrwa. Szkoda,że nie da się najeść truskawkami tak "na zapas", na cały rok, bo mam wrażenie, że nigdy nie mogę się nimi wystarczająco nasycić. Oczywiście robię z nich przetwory albo zamrażam, ale przyznacie - to już nie to samo. No więc na koniec ciasto kojarzące się z ciepłym dzieciństwem i wakacjami u babci - drożdżowe z truskawkami. CIASTO DROŻDŻOWE Z TRUSKAWKAMI
Bon appetit mon amieDynia! Uwielbiam pieczoną dynię piżmową, jest bardzo częstym gościem na moim stole. Stosują ją do dań głównych, deserów, zup, przystawek i do przetworów. Jest bardzo wdzięcznym warzywem. Zawsze jesienią piekę w piekarniku dość spore ilości dyni piżmowej, potem miąższ miksuje na gładką masę i zamrażam. Potem mogę w dowolnej chwili sięgać po kremowy mus dyniowy. Dzisiaj przygotowałam bardzo prostą
SMYKWKUCHNIFirma Eterno to iście owocowy raj. Koneserzy wytrawnych smaków również znajdą coś dla siebie. Krótko o historii Kolejna firma kultywująca rodzinne tradycje. Konfitury, syropy i przetwory oparte są na unikalnych recepturach, które producenci przekazują sobie od pokoleń. Dzięki nim jakość … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Dzisiejsza propozycja na LunchBox to sposób na wykorzystanie domowych przetworów. W lato zrobiłam kilka słoiczków ajwaru, który znakomicie nadaje się jako sos do makaronu z dodatkiem warzyw. Ja użyłam tych zamrożonych przeze mnie w lecie (zawsze robię zapasy cukinii, bakłażana i papryki). Do tego upiekłam drobiowe pulpeciki
Fabryka pomysłówjaglaną - bezglutenowy i bezcukrowy Pasztet pomidorowy z cieciorką - bez substancji konserwujących Hummus oliwkowy - bez cholesterolu Hummus paprykowy - bez cholesterolu Ketchup BIO bez dodatku cukru - dla dzieci Więcej o powyższych przetworach już wkrótce. Będę nie tylko recenzowała jedząc, ale również kucharzyła i pichciła z ich udziałem
Grunt to przepis!Gruszki to moje ulubione owoce zarówno w przetworach jak i deserach czy innych słodkościach. Po pysznej tarcie jabłkowej dziś do popołudniowej kawy zrobiłam tartę z gruszką i masą serową pachnącą cynamonem. Tarta jest mało słodka, jeśli chcecie więcej słodyczy do syropu i masy serowej dodajcie cukru! SKŁADNIKI: 1/2 porcji ciasta francuskiego XXL masa serowa: 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Kuchnia Beaty